24.3.23

ΚΕΡΔΑΜΕ (και με Κυριάκο)…

Λένε πως αν πέσει κεραυνός στον Αμαζόνιο και δεν τον δει κανείς, έπεσε ή δεν έπεσε; Φιλοσοφικό το ερώτημα.

Που στα καθ’ ημάς μεταφράζεται στο ότι γίνονται πράγματα και θαύματα, αλλά αν δεν τα πουν τα ΜΜΕ… έγιναν ή δεν έγιναν;

 


 Έτσι και με την τραγωδία στα Τέμπη. Η οποία μονοπώλησε σχεδόν τρεις εβδομάδες την ειδησεογραφία, με τις Τατιάνες και τους Εισαγγελάτους να ωρύονται και να αποκαλύπτουν «εγκλήματα», τα οποία όμως αν δεν είχαμε νεκρούς ουδείς θα τα ανέφερε…

 

Και αυτό αποδεικνύεται από τα δεκάδες έγγραφα, ακόμη και εξώδικα που έστελναν στους (αν)αρμόδιους και στα ΜΜΕ οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ, για ζητήματα ασφάλειας των τρένων, αλλά για όλους αυτούς πέρα έβρεχε.

Με τον αρμόδιο τεχνοκράτη (χα χα) γόνο υπουργό να επιμένει από βήματος βουλής πως ΔΕΝ γνώριζε (όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός του).

Ανήξεροι και οι δυο, παρά τις προειδοποιήσεις, αλλά όταν είναι να περάσουν νομοσχέδια που βολεύουν τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες τότε παριστάνουν τους παντογνώστες, μαζί με τους κλακαδόρους βουλευτές τους, που ότι τους πασάρουν ψηφίζουν, άσχετα αν μετά το όποιο κακό όλοι μαζί κάνουν τους ανήξερους.

Και ενώ η τραγωδία κατέληξε σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι αποποίησης ευθυνών μεταξύ των ψηφοθήρων πολιτικάντηδων, που ακόμη μαλώνουν για το αν υπάρχει ή όχι τηλεδιοίκηση στον ΟΣΕ, μάθαμε πως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε (και υπάρχει) και αρμόδια «ανεξάρτητη» Αρχή με μοναδικό της σκοπό την ρύθμιση και την ασφάλεια (χα χα) των σιδηροδρόμων.

Μόνο που σύμφωνα με τους άριστους, η Αρχή αυτή είναι ανεπαρκής, μπορεί και ύποπτη, αφού συστάθηκε επί Σύριζα με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της να είναι διορισμένοι από αυτόν.

Τι μας λέτε καλέ; Κι εγώ που νόμιζα πως αυτή η μόδα των «ανεξάρτητων» Αρχών είναι η πανάκεια για όλα τα δεινά του κακού κράτους…

Έτσι δεν μας λένε και οι «άριστοι»; 

Τηλεδιοίκηση στο Μαξίμου

Που πριν δυο χρόνια σύστησαν ακόμη μια «ανεξάρτητη» Αρχή αρμόδια για την ασφάλεια των αερομεταφορών, καταργώντας παράλληλα όλους τους κρατικούς ελέγχους στα 40 αεροδρόμια της χώρας. Με διοίκηση και προσωπικό που διόρισαν οι ίδιοι.

‘Αρα; Άρα καλές οι Αρχές που τις στήνουμε εμείς, κακές εκείνες που τις έστησαν οι άλλοι.

Ωραία πράγματα, νεοελληνικά. Αρμόζοντα στη μπανανία μας (που όμως δεν βγάζει ούτε μπανάνες).

Και όταν θα γίνει το κακό σε κανένα αεροδρόμιο, ξανά μανά όλοι οι «άριστοι», μαζί με τους «τηλεκήνσορες»,  θα παριστάνουν τους ανίδεους.

Έτσι, με αυτά και με αυτά, ξεχάσαμε τον Λιγνάδη, τον Φιλιππίδη, την Πισπιρίκου, ξεχάσαμε τον Μίχο, τον Πάτση, τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, κ.ο.κ.

Ανακαλύπτουμε όμως άλλους, όπως π.χ. τον παιδόφιλο προπονητή ταεκβοντό, και την Ρωσίδα κατάσκοπο από το Αλιβέρι, που είχε στήσει πανούργο δίκτυο κατασκοπείας ενώ έπλεκε και πουλούσε τερλίκια και πουλόβερ στο Παγκράτι!

Και όπως λένε οι ποταποί, αυτοί είναι ικανοί να ανακαλύψουν και τον Κάρλος το τσακάλι, που εργάζεται ως παρτ τάιμ κούριερ στο Μενίδι, προκειμένου να πετάξουν τη μπάλα στη κερκίδα.

Τέτοιοι ήμαστε δυστυχώς.

Ας μη ξεχνάμε πως ως απόγονοι του Περικλή (και του Λεωνίδα), ψηφίσαμε με δυο χέρια τον Δρα Μπαρουφάκη για να μας σώσει, και τον Αλέξη για να σκίσει τα μνημόνια.

Και μιας και ανέφερα τον Αλέξη, τι έμαθα σήμερα το πρωί; Πως κάποιοι μέσα στο κόμμα του τον σαμποτάρουν, στοιχιζόμενοι πίσω από  τον Ανδρουλάκη, και προτείνοντας ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τον… Πάντζα!

Όπως και στη ΝΔ, που κάποιοι προτείνουν Κουμουτσάκο μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ρίξουν τον Κυριάκο, που όμως πάει την χώρα μπροστά θέλουν δεν θέλουν οι σαμποτέρ, και άλλοι ανθέλληνες, όπως π.χ. το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μας κατηγορεί για διάφορα…

Με αυτά και με αυτά συνεχίζουμε τρεκλίζοντας προς τις εκλογές, με την κυβέρνηση να ποντάρει στα επιτεύγματά της όπως π.χ. τα καλάθια του Άδωνι, την τεράστια επένδυση της Microsoft, το εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, την καταπολέμηση της ακρίβειας, τις φθηνές τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια, την μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου με χιλιάδες διορισμούς μετακλητών, την πετυχημένη επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, την κάθετη μείωση της εγκληματικότητας, την λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης (μη γελάτε, το είπε κοτζάμ υπουργός), και άλλα πολλά που αν τα σκεφτεί κανείς, τότε η ψήφος στον Κυριάκο είναι μονόδρομος…

Όλα πάνε πρίμα δηλαδή, ή αλλιώς ΚΕΡΔΑΜΕ και με Κυριάκο! 

Strange Attractor 

ΥΓ- Ο αρμόδιος υπ. Μεταφορών δεν ήξερε ούτε για τις συμμορίες Ρομά, που χρόνια τώρα κλέβουν και εμπορεύονται το υλικό από τα σιδηροδρομικό δίκτυο. Ευτυχώς το έμαθε ο άλλος τεχνοκράτης του υπ. Δικαιοσύνης, και εκ των υστέρων αυστηροποιεί το νόμο.

Μέχρι να γίνει πρωθυπουργός λοιπόν ο Σερραίος γόνος, ίσως μάθει κι άλλα… πάντα βέβαια, εκ των υστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου