16.1.24

Κάτσε να φύγει πρώτα ο Σύριζας, και θα δεις…

Κλείσαμε τέσσερα και κάτι χρόνια με κυβέρνηση «αρίστων νοικοκυραίων».

Έχουμε δει να έρχονται και να φεύγουν πέντε «αποφασισμένοι» υπουργοί ΠροΠο, και η εγκληματικότητα αντί να μειωθεί θεριεύει. Ειδικά εκείνη των ανηλίκων.

Όπως π.χ. προχθές τα χαράματα παρακαλώ, σε μπαρ της Καλαμάτας, όπου 16χρονος μαχαίρωσε 40χρονο.

Ναι, χαράματα σε μπαρ.


Το ότι απαγορεύεται σε ανήλικους να μπαίνουν σε μπαρ, όπου σερβίρεται αλκοόλ, δεν αναφέρεται καν. Πόσο δε μάλλον χαράματα! Καταλαβαίνετε δηλαδή τι έλεγχοι γίνονται…

Και το κλου; Όπως άκουσα στις ειδήσεις, ο εν λόγω 16χρονος είχε συλληφθεί και πέρσι επειδή μαχαίρωσε 28χρονο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές!!!!

Το κλασικό δηλαδή «οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος»...

 

Προχθές πάλι είχαμε και μία ακόμη κινηματογραφικού τύπου εκτέλεση εν μέση οδώ, ενός γνωστού «νονού» της νύχτας.

Όπως λένε τα ρεπορτάζ, το θύμα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, ονόματα στην λεγόμενη γκρικ μάφια, και μάλιστα είχε πέσει θύμα δολοφονικής απόπειρας το 2018, αλλά γλίτωσε.

Προχθές όμως δεν τα κατάφερε, παρά το ότι οδηγούσε θωρακισμένο SUV, το οποίο δεν άντεξε στις 90 και πλέον σφαίρες από Καλάσνικοφ τις οποίες έριξαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα οι δυο εκτελεστές του, την ώρα που στον ίδιο δρόμο κυκλοφορούσαν αμέριμνα μηχανές, ΙΧ και ταξί… Μόνο αστυνομία δεν κυκλοφορούσε.

Το κλου και εδώ; Γνωστός νονός της νύχτας, ύποπτος για δεκάδες εγκληματικές πράξεις, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος, και μάλιστα οπλισμένος, αφού βρέθηκαν τα όπλα του, που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει για άμυνα, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Άρα κανείς από την αστυνομία δεν τον παρακολουθούσε;

Κανείς δεν του έκανε ποτέ έστω τροχονομικό έλεγχο, ώστε να βρεθεί οπλισμένος και άρα να συλληφθεί και να διωχθεί;

Μάλλον όχι. Όπως οι ανήλικοι μαχαιροβγάλτες, έτσι και οι σεσημασμένοι νονοί της νύχτας κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι.

Και όπως λένε οι κακοπροαίρετοι, στη χώρα μας απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία μόνο για τους νομοταγείς. Οι κακοποιοί οπλοφορούν κανονικά.

Όλα αυτά λοιπόν συνθέτουν τη καθημερινότητά μας όπως έχει εξελιχθεί με τους νοικοκυραίους στο τιμόνι.

Κι ας πήγε ο νέος Ράμπο υπ. ΠροΠο πρόσφατα (με μπόλικες κάμερες) στην εισαγγελία φάκελο με εκατοντάδες ονόματα νυχτόβιων κακοποιών, προκειμένου να «δεθούν» οι υποθέσεις τους, και να διωχθούν ποινικά.

Τρίχες κατσαρές, όπως και η άλλη η πομφόλυγα πως δήθεν θα απελευθερωθούν εκατοντάδες αστυνομικοί από τη φύλαξη επισήμων και σελέμπριτις, για να επιστρέψουν στα τμήματα και στους δρόμους.

Ήμουνα νιός και γέρασα ακούγοντας τα ίδια και τα ίδια… όπως το μετρό Θεσσαλονίκης π.χ. που από το 1999 ακόμη σκάβεται…

Και όπως πολύ καλά έγραψε κάποιος στο φέσιμπουκ, αν η αστυνομία άρχιζε να ελέγχει όλα τα πολυτελή και θηριώδη SUV, τότε ίσως η εγκληματικότητα να έπεφτε στο 50% σε χρόνο ντε τε.

Διότι αν θυμάμαι καλά, και εκείνος ο Αλβανός πιστολέρο, νονός επίσης, που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς στο κεφάλι, με SUV κυκλοφορούσε (κι ακόμη θα κυκλοφορεί καθ’ ότι παραμένει ελεύθερος).

Εκτός κι αν βρεθεί σε κανένα μπλόκο της τροχαίας και φάει κλήση επειδή έληξε ο πυροσβεστήρας του…

Είπαμε, τα σχολεία απέτυχαν… κτίστε φυλακές.

Αλλά ποιος ακούει;

Ο ανέμελος πρωθυπουργός μας έχει άλλες προτεραιότητες, π.χ. την τεκνοθεσία των γκέι, και ίσως μόλις λύσει αυτό το ακανθώδες πρόβλημα να ασχοληθεί και με το άλλο, εξίσου καυτό ζήτημα του δημόσιου θηλασμού, για το οποίο έκανε αγώνα κάποτε το ΠΟΤΑΜΙ (τα περισσότερα στελέχη του οποίου είναι σήμερα διορισμένοι μετακλητοί).

Όσο για την εγκληματικότητα, για την οποία μέχρι και οι Κολομβιανοί γκάνγκστερ στη Μπογκοτά μας ζηλεύουν, αυτή θα συνεχιστεί και θα μεγεθυνθεί με γοργούς ρυθμούς, άσχετα αν έχουμε μια από τις πιο πολυπληθείς αστυνομίες της Ευρώπης (πάντα αναλογικά με τον πληθυσμό μας).

Βέβαια οι μισοί και πλέον αστυνομικοί απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα, με τους μάχιμους (άμεση δράση, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.ά.) να αποτελούν ισχνή μειοψηφία.

Να μη ξεχνάμε πως πέρα από τους «φρουρούς» των διασημοτήτων (μέχρι και ο Φουρφουρθιώτης διέθετε κάμποσους) έχουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία (την είδατε πουθενά;), καθώς και την περίφημη ΟΔΟΣ, που είναι αρμόδια για τις πορείες και τις διαδηλώσεις… χα χα χα.

Άρα που να βρεθεί αστυνομικός για να περιπολεί και να προλαμβάνει εγκλήματα, ή να συλλαμβάνει κακοποιούς;

Τέλος πάντων, όπως λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος: «κάτσε να φύγει ο Σύριζας, να έρθουν οι νοικοκυραίοι, και τότε θα δεις… θα τρίβεις τα μάτια σου κακότροπε συκοφάντη της γαλάζιας αριστείας»…

Strange Attractor

ΥΓ- Για χιλιοστή φορά αυτές τις μέρες οι αρχές (και τα ΜΜΕ) εκμεταλλεύονται τις ιδιωτικές κάμερες προκειμένου να διαλευκάνουν ή να παρουσιάσουν κάποιο έγκλημα. Οι δημόσιες απαγορεύονται αυστηρά… μη τυχόν και δυσανασχετήσουν οι παραβατικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου