3.6.24

Κυριάκος: Το κλαδί και το... πριόνι!

Διαβάζω εδώ κι εκεί για το πώς η φετινή αποχή στις ευρωεκλογές θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Η απολιτίκ νεολαία σε συνδυασμό με τον επερχόμενο καύσωνα δικαιολογούν αυτή την δυσμενή πρόβλεψη.

Ποιος νέος θα προτιμήσει να στηθεί σε ουρές για να ψηφίσει την… Βόζενμπεργκ, τον Αυτιά, ή τον Ζαγοράκη,  από το να πάει για μπίρες και βουτιές;

 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις «απόρρητες εκθέσεις ξένων πρεσβειών» (λέμε τώρα) που μιλάνε για αφαίμαξη της ΝΔ, και μετάγγιση ψήφων σε κόμματα όπως αυτό του Βελό ή της Νίκης, τότε δικαιολογείται απόλυτα ο εμφανής πανικός του Κυριάκου, και τα εκατομμύρια ευρώ (σάμπως δικά του είναι;) που το Μαξίμου ξοδεύει αλόγιστα στην διαφημιστική του εκστρατεία.

Σήμερα μάλιστα το πρωί άκουγα γνωστό δημοσκόπο σε πάνελ να λέει πως 1.5% όσων ψήφισαν ΝΔ πριν από μερικούς μήνες, σκοπεύουν να το ρίξουν στον… ΣΥΡΙΖΑ!

 


Φανταστείτε λοιπόν πόσοι ακόμη «νοικοκυραίοι» θα το ρίξουν σε πιο δεξιά (πατριωτικά ) κόμματα.

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η ανομία, η εγκληματικότητα (ειδικά των ανήλικων), και άλλα πάρα πολλά οδηγούν τον μέσο νουνεχή ψηφοφόρο είτε στην αποχή, είτε στην ψήφο διαμαρτυρίας. Τόσο απλά.

Προσθέσετε στα παραπάνω και τις «περήφανες» νίκες της χώρας στα εξωτερικά μέτωπα, όπου μόνο η Βουλγαρία δεν μας ζήτησε ακόμη την Δράμα, και θα καταλάβετε τι παίζει την επόμενη Κυριακή.

Κι αν κάποιοι αποφασίσουν να μην πάνε για μπάνιο, ειδικά οι νέοι στην ηλικία ψηφοφόροι, ή αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά με μόνο κριτήριο τα πρωινάδικα, τότε σίγουρα θα το ρίξουν στον λαμπερό Κεν Κάσελ,  μιας και ο αντισυμβατικός  τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται, η εικόνα που προβάλλει, ο άμεσος λόγος του που δεν θυμίζει σε τίποτα επαγγελματία πολιτικάντη…  τους ελκύει.

Είναι η προσωποποίηση της νέας απολιτίκ, ή μεταπολιτικής γενιάς των σόσιαλ μύδια και του ΤΙΚ ΤΟΚ.

Το νέο ίνδαλμά αυτών που όταν ακούνε φερ’ ειπείν για χούντα είναι σαν να ακούω εγώ για τους … Βαλκανικούς πολέμους.

Και είναι τόσο δυνατό όπλο πλέον το ΤΙΚ ΤΟΚ, που μέχρι κι ο ανέμελος πρωθυπουργός μας, αυτός του 41%, που σαν χθες θυμάμαι να λέει πως το απαγόρευσε στους υπουργούς του, σήμερα ξημεροβραδιάζεται  σε αυτό ανεβάζοντας βιντεάκια και λοιπές σαχλαμάρες μπας και πείσει κάποιους νέους ότι είναι και αυτός  ιν και χιπ!

Τα βλέπω και τα ακούω όλα αυτά στον περίγυρό μου, κι ας λέει τα δικά του ο Πορτοσάλτε.

 

Και όπως μου είπε πρόσφατα γνωστός μεγαλόσχημος πολιτικός παράγοντας (όχι συριζαίος), που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, αν ο Κυριάκος πάρει πάνω από 30%  τον ήπιαμε και εμείς και γενικώς η χώρα. Και συμφωνώ απόλυτα…

Ήδη, αν διαβάζω σωστά, ετοιμάζονται τα εσωκομματικά πριόνια.

Προσθέσετε και την επιλογή νέου ΠτΔ σε μερικούς μήνες… άρα το πάνω από 30% είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον σμιλεμένο γόνο μας, αλλιώς θα τον κλαίνε και οι ρέγγες.

Θα μου πείτε ότι έχει έτοιμο τον Κ.Κ. (τον κουρασμένο) για ΠτΔ. Ποιος θα αντιδράσει;

Μα ο ίδιος, που προφανώς δεν θέλει. Όπως δεν ήθελε ούτε πρωθυπουργός να γίνει αλλά ελέω ονόματος έγινε παρά την θέλησή του, εκτίοντας ποινή και κάνοντας αγγαρεία…

Και πως το ξέρω ότι δεν θέλει;

Εκτός από το κληρονομικό χάρισμα που έχω, τον είδα τις προάλλες να μεταβαίνει στας Σέρρας και να φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον νέο παραλίγο Εθνάρχη, τον Κ.Κ. του Αχιλλέως. Τον επονομαζόμενο και «σταθμάρχη της καρδιάς μας» ή «Τεμπάρχη»!

Πολιτικός αυτοκτονικός ιδεασμός του πρώην πρωθυπουργού, το αίμα νερό δεν γίνεται,  ή απλά ένα μήνυμα προς τον Κυριάκο του στυλ «εμένα ξέχνα με»;

Ποιος ξέρει;

Και άρα, αν ο ανέμελος γόνος θέλει να κρατήσει τα μπόσικα στο κόμμα του, που φυλλορροεί προς τα δεξιά και πατριωτικά κόμματα, αλλά και την καρέκλα του (μόνος έκαψε εκείνη των Βρυξελλών), τότε ποιον θα προτείνει για πρόεδρο;

Την νυν; Δύσκολο…

Ποιος απομένει; Χμ;

Strange Attractor

 

ΥΓ- Ακύρωσε, λένε, την περιοδεία του στη Μεσσηνία διότι το κλίμα εκεί είναι σαμαρικό, και όχι τόσο φιλικό προς τον Κυριάκο. Μάλιστα, δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά ακόμη και οι εκεί βουλευτές αρνήθηκαν, λέει, να παραστούν ή να συνδράμουν στις μητσοτακικές προεκλογικές φιέστες!

Δύσκολα το πιστεύω, μιας και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των δήθεν  «σαμαρικών»,  ψήφισαν με δυο χέρια το δικαίωμα των γκέιδων να υιοθετούν και να τεκνοποιούν παρά τις αντιδράσεις του Καλαματιανού μέντορά τους, χώρια τα ζητήματα με τα Σκόπια.

Τώρα αντιδρούν; Χλωμό…

Εκτός κι αν πρώτοι, ως έμπειροι κωλοτούμπες, μύρισαν έγκαιρα τον νέο άνεμο που πνέει, και σηκώνουν μπαϊράκι, προσβλέποντας στην επομένη… ποιος ξέρει;

Όπως και να έχει the tide is turning, που τραγούδαγε κάποτες κι ο Τζον Τίκης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου