27.10.12

Ο Σοφοκλής και η "καθαρότητα" της φυλής


Το λέμε κι εμείς, το λένε και άλλοι φίλοι στο διαδίκτυο. Αφήστε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής αμολητούς στα κανάλια, άνετους κι ωραίους. Όσο τους αποκλείετε ή τους συμπεριφέρεστε προβοκατόρικα (βλέπε Μιχαλολιάκος vs Μπογδάνος) τους αφήνετε να το παίζουν αντισυστημικοί και να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό.


Κάτι που δεν κατάφερε προχθές ο κος Παναγιώταρος, όταν μας εξέθεσε από τηλεοράσεως τις απόψεις της Χρυσής Αυγής περί καθαρότητας της φυλής! Στο πλαίσιο της γενικότερης προσκόλλησης των μελών της Χρυσής Αυγής στις ιδεολογίες των πολιτικών τους προγόνων από τις εποχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (τους εξ' Ιταλίας και Γερμανίας ορμόμενους, φυσικά, και όχι τον Μεταξά του οποίου τη μνήμη προσπαθούν να αμαυρώσουν και οικειοποιηθούν), δεν θα μπορούσαν να αφήσουν να πάει χαμένη και η θεωρία της... Αρίας φυλής.



Σύμφωνα με τον κο Παναγιώταρο ο Big Sofo δεν είναι Έλληνας. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Έλληνας πολίτης, Ορθόδοξος Χριστιανός, με πατέρα Ελληνικής καταγωγής, μεγαλωμένος στην Ελλάδα, αθλητής σε Ελληνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης από τα 12 του και πολυπρωταθλητής με τις Εθνικές μας ομάδες Εφήβων και Ανδρών είναι, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, λιγότερο Έλληνας, όχι, συγνώμη, ΚΑΘΟΛΟΥ Έλληνας, συγκριτικά, ας πούμε, με τους συντελεστές και θεατές του Corpus Christi στο "Χυτήριο". Με τους μπαχαλάκηδες που καίνε την Ελληνική σημαία. Με πολιτικούς όπως ο Τατσόπουλος και η Ρεπούση.

Μήπως και ο γεννημένος στην Χρυσαυγή του Λαγκαδά Κεμάλ είναι πιο Έλληνας από τον Σοφοκλή που σε παιχνίδι  των Εφήβων είχε κεράσει 34 πόντους στους Τούρκους? Για να μην το πάμε γενικότερα στην διαχρονική μας "αγάπη" με τους γείτονές μας, με πολλά από τα έκτροπα τα οποία υπέστη ο Ελληνικός λαός κατά τους αιώνες από τους Οθωμανούς να έχουνε εκτελεστές εξισλαμισμένους Έλληνες το γένος. Σύμφωνα με τις θεωρίες περί Ευρωπαϊκής φυλής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, οι παιδεραστές της Ολλανδίας ή οι "τοκογλύφοι" δανειστές μας έχουνε μεγαλύτερη επαφή με την Ελληνικότητα από τον Σχορτσιανίτη!

Δε χρειαζόμαστε κανέναν τιμητή απολυταρχικών ψευτοδημοκρατιών να υπερασπιστεί την γενετική μας καθαρότητα (οι αιτιάσεις του Φαλμεράγιερ έχουνε καταρριφθεί προ πολλού ούτως ή άλλως) πολύ απλά γιατί αυτό που καθορίζει τον Έλληνα, και για αυτό έχει καταφέρει να μείνει ζωντανό αυτό που λέμε Ελληνισμός, δεν είναι το γενετικό υλικό και ο φαινότυπος. Είναι η συμμετοχή στην Ελληνική παιδεία, η κοινωνία στα άχραντα της Ελληνικής ψυχής, η αίσθηση και η συναίσθηση του ανήκειν σε κάτι μεγαλύτερο. Είναι η λαχτάρα του να θεωρείς εαυτόν μέρος αυτού του ζωντανού και συνεχώς εξελισσόμενου οικουμενικού θεσμού που λέγεται Ελληνισμός, ακόμα κι όταν είσαι ένας απλός βοσκός επί Τουρκοκρατίας και δεν έχεις ακούσει ποτέ για Αριστοτέλη και Πλάτωνα. Και να χαίρεσαι όταν και άλλοι θέλουν να σε συντροφεύσουν σε αυτό. Ο Ελληνισμός και η Ελληνικότητα δεν είναι ελιτίστικο πριβέ κλαμπ. Είναι κίνημα και ιδέα.

Το να είσαι Έλληνας δεν πρέπει να εκφυλίζεται, ούτε σε εργαστηριακή άσκηση βιολογίας, ούτε σε λίστα απαιτούμενων για πολιτογράφηση. Και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μπορεί να λυθεί μόνο με σοβαρό πολιτικό λόγο. Και υπεύθυνες πολιτικές πράξεις. Όσοι βιάζονται να ζεστάνουν τους φούρνους θα μείνουν με τη χαρά.

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου