24.11.12

Γιαλαντζί κομμουνιστές και Χριστιανοί…


Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τους χαρακτηρισμούς της Χρυσής Αυγής περί «αδελφής»,  ο «αριστερός» Πέτρος Τατσόπουλος έχασε την ψυχραιμία του και αμόλυσε μια παπαριά, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το διαδίκτυο, με σάτιρα, αλλά και γενικευμένη λοιδορία εις βάρος του.

 
Μάλιστα και εδώ στον αρθρογράφο συμμετείχαμε στο πάρτι (Λευτεριά στον Τατσόπουλο ), που αν  μη τι άλλο, πρόσφερε έναν καλοδεχούμενο αντιπερισπασμό από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε ως χώρα, και ως οικονομία.

Στη συνέχεια, κάποιος ανακάλυψε και δημοσίευσε την απάντηση που είχε δώσει ο κομαντάντε Μάρκος του Μεξικού, σε αντίστοιχες συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον του, και η οποία απλά αποδεικνύει το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ κάποιων γνήσιων αριστερών, που τα δίνουν όλα για τον συνάνθρωπο, και κάποιων γιαλαντζί σαν τους δικούς μας, που τα δίνουν όλα στο… Κολωνάκι.
Την απάντηση του Μάρκος, την δημοσιεύσαμε εδώ.

Ναι αλλά, υπήρξε και συνέχεια.
Κάποιοι κήνσορες, αριστεροί και δεξιοί (περισσότερο οι δεύτεροι) συγχύστηκαν!
Σιγά ρε Μάρκος, που θα μας την βγεις και συμπονετικός, και ποιος είσαι, και τι είναι αυτά που λες, και πως το παίζεις, και άσε μας ρε φίλε…. κλπ.
Μέσα στον ευδαιμονισμό του καπιταλισμού, και την κυριαρχία του υλισμού που ζούμε, όλοι αυτοί ξεχνάνε, πως κάτι  παρόμοιο (με τον Μάρκος) είχε πει και ο Ιησούς, τον οποίο επικαλούμαστε μόνο όταν μας βολεύει κατά τα άλλα…..
Τι είχε πει;
Αν θυμάμαι καλά, διότι δεν είμαι και ο πιο ευλαβής Έλληνας, στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, ο Ιησούς διδάσκει πως εκτός από την πίστη, χρειάζεται και η καθημερινή δράση, αν είναι κάποιος να κληρονομήσει την βασιλεία των ουρανών.
Μάλιστα, όταν περιγράφει την ημέρα της κρίσης, όπου θα διαχωριστούν οι αμνοί από τα ερίφια, κάποιοι τον ρωτάνε πως και γιατί αυτός ο διαχωρισμός;
Και ο Ιησούς  απαντά πως «όταν πεινούσα με ταΐσατε, όταν διψούσα με δώσατε νερό, όταν ήμουν ξένος με φιλοξενήσατε, όταν ήμουν άρρωστος με φροντίσατε, και όταν ήμουν φυλακισμένος με επισκεφθήκατε…», ή κάπως έτσι.
Οι παρευρισκόμενοι όμως απόρησαν, και τον ρώτησαν πότε έγιναν όλα αυτά, αφού δεν τα θυμούνται;
Και τότε είναι που ο Θεάνθρωπος απαντά, πως εφόσον το έκαναν στον τελευταίο και πιο ταπεινό από τους αδελφούς του (δηλαδή στον οποιονδήποτε) ήταν σαν το έκαναν και στον ίδιο!
Με άλλα λόγια, δεν αρκεί η πίστη, οι προσευχές, και οι μετάνοιες, αλλά χρειάζεται και καθημερινή δουλειά,  φροντίδα, και συμπαράσταση στους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας για να ολοκληρωθούμε ως πραγματικοί πιστοί…
Και εκεί είναι που έγκειται ο πραγματικός ανθρωπισμός του Χριστιανισμού, που σε πολλά σημεία ταυτίζεται με το πραγματικό νόημα της αριστεράς.
Για να μην αναφερθώ στους έχοντες δυο χιτώνες, κλπ.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι.
Αλλά δυστυχώς, όπως δεν είναι πραγματική αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουράκης, και ο Τατσόπουλος, έτσι μάλλον δεν είμαστε και πραγματικοί Χριστιανοί οι περισσότεροι…
Αλλιώς θα καταλαβαίναμε το αυτονόητο που διατύπωσε ο Μάρκος.
Κι ας μην είναι Χριστιανός, αλλά κομμουνιστής.

Strange Attractor

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς φίλε Παράξενε ο περισσότερος κόσμος έχει ξεχάσει τι είναι πραγματικά ο Χριστιανισμός και εμμένουν σε μια τυπολατρική απλά παρακολούθηση των εθιμοτυπικών, χωρίς καν να μετέχουν πραγματικά των μυστηρίων και της παιδείας που αυτά φέρουν. Από την άλλη με λυπεί να βλέπω ανθρώπους να μάχονται τον Χριστιανισμό για τα λάθος πράγματα (επειδή ο Πάπας έκανε Σταυροφορίες ή επειδή δε βρέχει... φαΐ στην Αφρική), αλλά χαίρομαι όταν άνθρωποι που δεν είχανε ποτέ την ανάλογη παιδεία, ακολουθούν αυτά που πραγματικά διδάσκει η πίστη μας, κι ας μη μετέχουν σε αυτήν (τουλάχιστον στο βαθμό που το νομίζουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενη Δημακοπουλου24 Νοεμβρίου 2012 στις 10:59 μ.μ.

    Συμφωνω και δεν μπορει καποιος να επαυξησει !!!!!!!!!!!!!
    Τα ειπες ολα , οπως τα ειπε ολα και ο TopGunZ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενη Δημακοπουλου24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:05 μ.μ.

    ¨στο ορθογραφο¨ οχι¨εδώ στον αρθρογράφο¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή