14.11.12

Η ιστορία δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν εκποιείται.


Είναι μεν παρήγορο το ότι η Ελλάδα εκφράζει περίπου κοινή θέση στο θέμα των Σκοπίων, όμως ως χώρα έχουμε βάλει μεγάλο μπελά στο κεφάλι μας. Αυτό είναι το απολύτως σίγουρο και δεν συμφωνώ με όλους αυτούς, που κινούμενοι από πολλά και διάφορα και κυρίως από την αδιαφορία τους, δηλώνουν πως δεν τους ενδιαφέρει το θέμα ούτε και το πώς θα ονομάσουν οι σκοπιανοί τη χώρα τους. 

 
Από σεβασμό και μόνο στην ιστορία οφείλουμε να αντιταχθούμε στη λογική των σκοπιανών, που ισχυρίζονται πως το «Μακεδονία» είναι εθνικό τους όνομα… Και σίγουρα δεν είναι…
Οι σκοπιανοί είναι σλάβοι, οι οποίοι ήρθαν στη γη του Αλέξανδρου τουλάχιστον χίλια χρόνια μετά από αυτόν, ενώ ο Αλέξανδρος του Φιλίππου και της Μυρτάλης – Ολυμπιάδας, ήταν τόσο Έλληνας, όσο και ο Περικλής, όσο και ο Αλέξανδρος ο βασιλιάς της Ηπείρου και αδερφός της μητέρας του.
Ο Αλέξανδρος ήταν υπερήφανος για την καταγωγή του, εκ πατρός από τον Ηρακλή και εκ μητρός από τον Αχιλλέα. Η μυθολογία και η ιστορία είναι γεμάτες από Μακεδόνες, Ηπειρώτες και Έλληνες, όπως είναι και η πραγματικότητα σήμερα.
Οι Μακεδόνες είναι τόσο Έλληνες, όσο και οι υπόλοιποι των άλλων περιοχών, όσο δε για τα αρχαία πειράγματα περί βαρβάρων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που εκστομίζονται σήμερα, όταν οι κάτω από το αυλάκι μας θεωρούνε … λιγότερο έλληνες ή όπως οι Κερκυραίοι και οι Λευκαδίτες μας θεωρούνε, πειρακτικά περισσότερο, συλλήβδην «βλάχους» (και μακάρι να είχαν όλοι τους και όλοι μας τις αρετές των Βλάχων)…
Αστεία πράγματα λοιπόν, πλην όμως η ιστορία δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν εκποιείται. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να «κλαπεί» από κάποιους η ιστορία του γείτονα, η οποία ασφαλώς και δεν απαξιώνεται από τις γελοιότητες των σκοπιανών, οι οποίοι έμαθαν πως είναι … «Μακεδόνες» από τις πολιτικές επιλογές για τη Γιουγκοσλαβία του Κροάτη Γιόσιπ Τίτο.
Συνεργός όμως στο εθνικό και πολιτικό ανοσιούργημα στάθηκε η βαθιά ύπνωση των ελλήνων πολιτικών, που πίστευαν και εκτιμούσαν πως ο υπαρκτός σοσιαλισμός θα κρατήσει αιώνια και πως η Ελλάδα θα είναι κάτω από την Αμερικανική ομπρέλα εσαεί!
Όμως οι μεγάλες ανατροπές άλλαξαν τις ισορροπίες στην περιοχή και εκεί που όλα φαίνονταν ακίνητα και απαρασάλευτα, αναποδογύρισαν από τις αλλαγές των καιρών και άρχισαν τα προβλήματα.
Μετά από μισό αιώνα βγήκε ξεκάθαρα στο φως η αντίληψη του Γιόσιπ Τίτο για τη Μακεδονία του Αιγαίου και βγήκε σε ένα λαό, που γαλουχήθηκε επί μισό αιώνα με ψεύδη και ιστορικές ανακρίβειες σε τέτοιο σημείο, που σήμερα αρνείται τη Βουλγαρική προέλευσή του και οικειοποιείται καταγωγή, προέλευση, ονόματα και σύμβολα που δεν του ανήκουν.
Εμείς οι έλληνες κάποτε κατηγορούσαμε τους Εγγλέζους για αχαριστία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως και οι αμερικανοί, από τους οποίους και περί του θέματος έχουμε πικρά παράπονα, είναι το ίδιο αχάριστοι, κυνικοί και ανεύθυνοι, όπως είναι και οι γείτονές μας στα Βαλκάνια, οι οποίοι στηρίχθηκαν σε μας και όταν στάθηκαν στα πόδια τους μας έβγαλαν τα μάτια. Είναι πολύ πικρό το γεγονός της παραποίησης του εθνικού μας συμβόλου πριν λίγα χρόνια από μια ομάδα σκοπιανών, έστω και για έναν μόνο λόγο… Τον παρακάτω:
Στην Ελλάδα πολεμήθηκε ο Φασισμός και ο Ναζισμός, κάτι που δεν συνέβη πουθενά στην υπό ναζιστική κατοχή Ευρώπη και που παρά τις εσωτερικές διαμάχες που ακολούθησαν, η «Εθνική Αντίσταση» του Ελληνικού λαού ως έννοια είναι απόλυτα ολοκληρωμένη και κατοχυρωμένη στις σελίδες της ιστορίας.   

tak              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου