11.11.12

Άλλο τρόλευ, και άλλο.... κόλευ.


Για όσους και όσες παρακολουθούν μετά μανίας τα μεσημεριανάδικα, και τα υπόλοιπα «trash» τηλεοπτικά διαμάντια μας, θεωρώντας την Κορομηλά, την Μενεγάκη, την Τατιάνα, την Πάνια, την Μελέτη, και τα υπόλοιπα λαμπερά «αστέρια» της ελληνικής τιβί ως σημαντικές προσωπικότητες, που καλώς διαμορφώνουν απόψεις και συνειδήσεις (των νοικοκυρών)… έρχεται η αντίστοιχη αμερικανική τηλεοπτική πραγματικότητα και βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.

 
Η Αμερική φημίζεται για την λάιτ τηλεόρασή της, και τα ανεγκέφαλα (πολλές φορές) τηλεοπτικά σόου, που όμως παρακολουθούν μετά μανίας εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ναι αλλά, τα μεγέθη είναι διαφορετικά, και όχι μόνο όσον αφορά στους αριθμούς.

Για παράδειγμα, ο διάσημος  τηλεοπτικός σταρ Dr. Oz, που είναι κυρίως γνωστός για τις συμβουλές υγείας και διατροφής που δίνει, στα αμερικανικά μεσημεριανάδικα.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο καρδιοχειρουργό, που σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, είναι ένας από τους καλύτερους χειρούργους της γενιάς του!
Εκτός από ιατρική, ο Οζ σπούδασε και διοίκηση επιχειρήσεων, αποκτώντας Β.Α. και Μ.Β.Α. σε τρία μόλις χρόνια, αντί για τα πέντε που χρειάζονταν.
Σήμερα, παρά την διασημότητά του, συνεχίζει να χειρουργεί σε τακτική βάση.
Υπάρχει επίσης και ο «ζαβός» Flavor Flav, που έγινε γνωστός μέσα από τα διάφορα ρεάλιτι σόου. Και όμως, κάθε άλλο παρά zαβός είναι, αφού στην παιδική του ηλικία θεωρήθηκε μουσική διάνοια, ενώ έμαθε να παίζει και αρκετά μουσικά όργανα από μόνος του.
Και να μην ξεχνάμε και τον διασημότατο Jerry Springer, κάτι σαν τον δικό μας πάλαι ποτέ Μικρούτσικο, ή την Τατιάνα με τις Τατιανιές της, που παρουσιάζει ζωντανές εκπομπές, στη διάρκεια των οποίων σημειώνονται καυγάδες, μαλλιοτραβήγματα, ακόμη και ομαδικές συρράξεις.
Και όμως, ο εν λόγω παρουσιαστής υπήρξε κι αυτός παιδί διάνοια, έχοντας αποφοιτήσει από την νομική σχολή σε μικρή ηλικία, ενώ στα 26 του ήταν ήδη πολιτικός σύμβουλος του  Robert F. Kennedy.
Στη συνέχεια εξελέγη δήμαρχος του Cincinnati.
Όταν απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτης του Οχάιο, άρχισε να ασχολείται με πολιτικές αναλύσεις στην τηλεόραση, πριν καταλήξει να παρουσιάζει την σημερινή διάσημη εκπομπή του.
Για αυτό, όσο και να μας αρέσουν οι δικοί μας τηλεοπτικοί μαϊντανοί, καλά θα ήταν να μην συγκρίνουμε τις π….ες με τις βούρτσες.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου