6.11.12

Πακιστανέ, Πακιστανέ....



Τους βλέπετε καθημερινά στα φανάρια και αλλού. Έχουν κατακλύσει την χώρα μας. Κάποιοι τους λυπούνται, και τους θεωρούν φουκαράδες κακόμοιρους, που ήρθαν εδώ για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί.
Άλλοι τους απεχθάνονται, και τους θεωρούν εν δυνάμει Ταλιμπάν, μια μουσουλμανική πέμπτη φάλαγγα, και γενικά παραβατικά στοιχεία.
Μιλάμε για τις δεκάδες χιλιάδες των Πακιστανών, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε Ισλαμαμπάντ.


Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι προέρχονται από έναν πολιτισμό, και από μια θρησκευτική κουλτούρα, που καμία σχέση δεν έχουν με τον δικό μας, ή με αυτόν της Ευρώπης.

Και για να γίνουμε σαφείς, διαβάστε τι συνέβη πρόσφατα στο Πακιστάν:
Ένα ζευγάρι κατηγορείται πως σκότωσαν την 15χρονη κόρη τους, ρίχνοντάς της βιτριόλι στα μάτια, επειδή πρόσβαλλε την τιμή τους… κοιτάζοντας ένα αγόρι.
Ο εν λόγω θάνατος αποτελεί έναν ακόμη σε μια ολόκληρη σειρά θανάτων, εξαιτίας των λεγόμενων εγκλημάτων τιμής.
Στο Πακιστάν, αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι συνηθισμένα, αφού εκεί οι γυναίκες τιμωρούνται αν κάνουν σχέση, ή αν παντρευτούν, χωρίς την έγκριση της οικογενείας τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση (της 29/10), ο μπαμπάς Mohammad Zafar και η σύζυγός του  Zaheen (βλ. φωτό) ομολόγησαν πως τιμώρησαν την κόρη τους επειδή έστριψε το κεφάλι της για να κοιτάξει ένα αγόρι που περνούσε επάνω σε μια μοτοσικλέτα.
Την επέπληξαν, λέγοντάς της πως αυτό που έκανε είναι κακό, και το κορίτσι τους υποσχέθηκε πως δεν θα το ξανακάνει, και πως εν πάση περιπτώσει, δεν το έκανε επίτηδες.
Ο πάτερ φαμίλιας όμως ήταν ήδη (μέσα στην αγραμματοσύνη του) εξοργισμένος, και αμέσως έριξε ένα μπουκάλι οξύ στο πρόσωπο της κόρης του.
Και όπως λέει η φιλόστοργη μαμά, σε συνέντευξή της μέσα από την φυλακή στο BBC,  «αυτή ήταν η μοίρα της κόρης μου.  Έτσι έπρεπε να πεθάνει».
Σύμφωνα  με την Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, μόνο μέσα στο 2011, σημειώθηκαν 943 δολοφονίες γυναικών, για ζητήματα «τιμής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστερές πονόψυχες φεμινίστριες, και η κα Δούρου, τι λένε άραγε;

S.A. (με στοιχεία του Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου