3.11.12

Οι Γερμανοί ξανάρχονται


Χαράς ευαγγέλια για την ελληνική μπλογκόσφαιρα και τους Γερμανοφάγους υπερπατριώτες! Βρήκανε πάλι θέμα να ασχοληθούν! Έχει εδώ και κάμποσες ώρες αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ακόμα αναφορά σε κάποιο "κατάπτυστο" δημοσίευμα Γερμανικού περιοδικού.


Συγκεκριμένα, το κορυφαίο οικονομικό περιοδικό της Γερμανίας Wirtschafts Woche (Business Week) φέρεται να δημοσίευσε άρθρο στο οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ακόμα κι αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, θα μας τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Υπό μορφή τι? Ηγεμονικού διατάγματος? Με τα τανκς?

Πως θα γίνει τελικά αυτό κανείς δε μας λέει και, φυσικά, κανείς δε βάζει μια πηγή βρε αδερφέ! Κάναμε μια γρήγορη αναζήτηση στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, με τελευταία του αναφορά στην Ελλάδα ένα γενικόλογο άρθρο από τρίτη πηγή, οπότε φανταζόμαστε πως θα υπάρχει κάποια έντυπη έκδοση, την οποία και πάλι κανείς δεν παραθέτει, για να δούμε κιόλας αν πρόκειται για αληθινό γεγονός και όχι για μετάφραση επιπέδου Google Translate.

Κι αν όντως υπάρχει το εν λόγω άρθρο, ποιος Έλληνας μελέτησε την εγκυρότητά του? Του αρθρογράφου? Ούτε αυτόν δε μας παραθέτουν! Αλλά οι πηχυαίοι τίτλοι ΝΑ! Για να ταΐσουμε τον εγωισμό του μέσου καναπεδάτου Έλληνα ότι για όλα φταίνε οι Ευρωπαίοι.

Δε λέω... Μπορεί να υπάρχει το δημοσίευμα! Αλλά και να υπάρχει, και? Ξέρετε πόσα δημοσιεύματα έχουνε κυκλοφορήσει για... απαγωγές από εξωγήινους? Φυσικά, το copy-paste αρθράκι που κυκλοφορεί δεν υποστηρίζει την εγκυρότητα της πληροφορίας του αρθρογράφου από το Eurogroup, εντέχνως, αλλά οι τίτλοι παραμένουν τίτλοι!

Οπότε πριν πανικοβληθείτε, κάντε τη δική σας έρευνα, γιατί αν περιμένετε από την πλειονότητα των ελληνικών site... θα νομίζετε ότι στα Σκόπια πουλάνε τσιγάρα "Μακεδονία" (κλεμμένο από taxalia το τελευταίο).

TopGunZ

Υ.Γ. 1: Αν κάποιος αναγνώστης το βρει το έρμο το άρθρο ας μας το στείλει να το βάλουμε να μας φύγει η απορία!
Υ.Γ. 2: Μόλις "έκλεισα" το άρθρο, βλέπω ότι τώρα ασχολούμαστε και με το μισθό της Μέρκελ. Ξέρετε, αυτηνής που έχει στην χώρα της μια Volkswagen, μια Bosch και μερικές δεκάδες ακόμα εταιρείες κολοσσούς, όχι τους γιαουρτάδες πρώην πεθερούς που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

4 σχόλια:

  1. hxxp//www.wiwo.de/politik/europa/griechenland-eurogruppe-erwaegt-automatische-reformgesetze-/7339922.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Τόσο δύσκολο ήταν να βάλουν μια παραπομπή οι περισσότεροι? Τώρα, σε ότι αφορά το κείμενο, εκτός φυσικά από αυτό που αναφέραμε περί γενικόλογων αναφορών, μιλάει ουσιαστικά για αυστηρότερη παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων και κάνει μια αναφορά σε μια αυτόματη εφαρμογή από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μέτρων εντός μιας προθεσμίας δώδεκα μηνών, προφανώς αναφερόμενο στις ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες. Από αυτό μέχρι το "οι Ευρωπαίοι θα μας επιβάλλουν ότι μέτρα θέλουν όποτε θέλουν" έχει ποοοολύ δρόμο! Σε δουλειά να βρισκόμαστε, όπως τότε που θα... έδιωχναν τους κατοίκους των νησιών με λιγότερο από 150 νοματαίους πληθυσμό.

      Διαγραφή
    2. Εσυ μπορει να μου βρεις την δηλωση της Μερκελ που εκανε μετα την συναντηση της με τον Ιρλανδο Πρωθυπουργο, που λεει οτι χανουν την εθνικη ανεξαρτησια τους, χωρες με χρεη πανω απο 80-90% του ΑΕΠ;
      Εφαγα τον κοσμο και δεν βρηκα πουθενα.

      Διαγραφή
    3. Με αυτό ούτε που ασχολήθηκα, γιατί έτσι όπως το διάβασα, προφανώς και δε λέει κάτι περίεργο. Φυσικά δε μιλάμε για... εισβολή και χάσιμο κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως "ονειρεύονται" οι ψευτοπατριώτες, αλλά για αυτό που ζούμε, κατά βάση οικονομική εξάρτηση από τρίτους. Γενικά στην παγκόσμια σκακιέρα, όλοι εξαρτώνται από όλους, απλά είναι θέμα από τι θέση παίρνεις μέρος στην σχέση αλληλεξάρτησης. Εμείς ας πούμε καταφέραμε να είμαστε σε μειονεκτική θέση, αυτό δε σημαίνει ότι... θα μας πάρουν το Καστελόριζο οι Γερμανοί και οι Φινλανδοί. Απλά σημαίνει ότι αν το παίξουμε τσαμπουκάδες, παίζει να μας το πάρουνε οι Τούρκοι. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, και για αυτό μου κάνει εντύπωση πως δεν μπορούν να το δουν πολλοί συμπολίτες μας. Αλλά, τι λέω, μπροστά στα μάτια μου το 2010 σε ένα χωριό μου είπαν πως αν είναι να μας δώσουν λεφτά (ήταν αγρότες και καίγονταν για τις επιδοτήσεις) ας χάσουμε και μερικά νησιά. Γιατί, εντέλει, οι περισσότεροι που "διαμαρτύρονται" θεωρούν ως εθνική κυριαρχία το... στομάχι τους...

      Διαγραφή