23.11.12

High score καραμπόλας στο Τέξας



Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν τραυματιστεί με περισσότερα από 100 οχήματα να έχουνε εμπλακεί στην καραμπόλα που συνέβη στην διαπολιτειακή εθνική οδό στο νοτιοανατολικό Τέξας, ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Κάποιες πηγές λένε ότι περίπου 80 άτομα μπορεί να έχουν τραυματιστεί στο ατύχημα, αλλά οι  αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως σε τουλάχιστον πέντε νοσοκομεία της περιοχής έχουνε μεταφερθεί μόνο 51 άτομα, με οκτώ από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μαζικό ατύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Ι-10, στη λωρίδα με ανατολική κατεύθυνση, γύρω στις 8 π.μ., τοπική ώρα. Ανάμεσα στα εμπλεκόμενα οχήματα, τουλάχιστον επτά ρυμουλκά, από τα οποία μερικά φέρουν επικίνδυνα υλικά, χωρίς κάποιο όμως μέχρι στιγμής να έχει παρουσιάσει διαρροή.

Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την συσκευή «σαγόνια της ζωής» για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών της Labelle-Fannett, Charles Sonnier.

Ο Δυτικός I-10 West έχει ξανανοίξει, ενώ ο Ανατολικός I-10 θα παραμείνει κλειστός για άλλες 8-10 ώρες. Οι αρχές λένε ότι το ατύχημα συνέβη λόγω της εξαιρετικά πυκνής ομίχλης στην περιοχή.

Από το RT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου