4.12.12

Τα τσακάλια της ενημέρωσης.



Όλοι όσοι ασχολούνται με τις αμερικανιές, ή σερφάρουν συστηματικά στο (διεθνές) διαδίκτυο, γνωρίζουν το περίφημο σατιρικό περιοδικό The Onion, που συχνά ξεγελά με τα διάφορα αληθοφανή ρεπορτάζ του.
Άλλο όμως να την πατήσει ο Μήτσος και η Σούλα, και άλλο το παντοδύναμο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα!




Όλα ξεκίνησαν όταν το περιοδικό ΤΙΜΕ έβαλε μπρος την εκστρατεία του για να αναδείξει τον πιο σέξι άνδρα του πλανήτη για το 2012...

Οι υποψηφιότητες πολλές, αλλά εκτός από τον Τατσόπουλο, εκεί που πήραν φωτιά τα διεθνή πληκτρολόγια ήταν αναφορικά με τον μπούλη ηγέτη της Βόρειας Κορέας , τον λάγνο 29χρονο Kim Jong-un.
Σε σημείο που όπως όλα δείχνουν, ο εν λόγω «ερωτύλος» προβλέπεται να κερδίσει τον περιζήτητο τίτλο, που θα απονεμηθεί την 12η Δεκεμβρίου.
Στον χορό λοιπόν μπήκε και το The Onion, που δημοσίευσε αφιέρωμα στον Κορεάτη γόη, χαρακτηρίζοντας τον ως την καλύτερη επιλογή, και πρόταση του ίδιου του περιοδικού!

Μάλιστα, στο 16σέλιδο αυτό υμνολόγιο, αναφέρεται πως «με την ακαταμάχητη ομορφιά του, το στρογγυλό του πρόσωπο, την αγορίστικη γοητεία και το δυνατό και ρωμαλέο του σώμα, αυτός ο ηγέτης δεν θα μπορούσε παρά να είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ευλογημένος με τον αέρα της εξουσίας, ο Κιμ έκανε τους συντάκτες του περιοδικού να τον προτιμήσουν μεταξύ των υποψηφίων και για τις στυλιστικές του προτιμήσεις, το κούρεμά του και φυσικά το διάσημο χαμόγελό του…».
Τι ήθελε και το έκανε;
Αμέσως τσίμπησαν οι βορειοκορεάτες, αλλά πιο πολύ τσίμπησε η διαδικτυακή έκδοση της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Peoples Daily (που στο μεταξύ απέσυρε την ανάρτηση).
Χωρίς  προφανώς να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ψεύτικο ρεπορτάζ, η εφημερίδα  δημοσίευσε χθες Τρίτη μία φωτογραφία του στην ιστοσελίδα της ως φόρο τιμής στον 29χρονο βορειοκορεάτη ηγέτη με τον τίτλο «Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανακηρύχθηκε ο Πιο Σέξυ Άνδρας από το περιοδικό Onion για το 2012».
Τόσο καλά…
Προβλέπω μαζική εκτόπιση των υπευθύνων της εφημερίδας στα αλατορυχεία της άπω Μογγολίας.

Πάντως, οι Κινέζοι δεν είναι οι  μόνοι που την πάτησαν με τέτοιου είδους ρεπορτάζ, αφού πριν από δύο μήνες, το πρακτορείο του Ιράν Fars αναπαρήγαγε θέμα του Onion σχετικά με μία υποτιθέμενη έρευνα που έδειχνε ότι οι λευκοί Αμερικανοί στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ θα ψήφιζαν τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, και όχι τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα!


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου