28.12.12

Πόση υποκρισία Θεέ μου….


Σε περίπτωση που δεν το μάθατε, κάτι τρομερό συνέβη αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο.


Η Randi Zuckerberg, αδελφή του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του  Facebook Mark Zuckerberg, ανέβασε μια φωτογραφία της στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, και κάποιος φίλος φίλου του φίλου το ξανανέβασε στο Twitter χωρίς να της ζητήσει την άδεια!!!!

Η Randi εξεμάνη, και όπως δήλωσε εξοργισμένη, αυτό θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι ακριβώς…
Αλήθεια καλέ;
Η αντίδρασή της προκάλεσε θυμό στον Dan Lyons του Read Write Social, ο οποίος ξεσπάθωσε εναντίον της, κατηγορώντας την για υποκρισία και υπερβολή.
Όπως γράφει, η κοπέλα αυτή, που έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την εταιρία του Zuckerberg, ως αδελφή του, θα έπρεπε πριν μιλήσει να λάβει υπόψη της τα εξής:
Ο αδελφός της έχει βγάλει δισεκατομμύρια χρησιμοποιώντας τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Facebook, πουλώντας διαφημίσεις.
Το Facebook έχει πλέον μια πολιτική προστασίας ιδιωτικών δεδομένων, που ενώ ξεκίνησε μια σελίδα, έχει καταλήξει πιο μακροσκελής και από το σύνταγμα των ΗΠΑ.
Η εταιρία παρακολουθεί τους χρήστες, ακόμη και όταν αυτοί είναι εκτός Facebook, ενώ έχει πει ψέματα για αυτήν της την πρακτική.
Πρόσφατα ξεκίνησε  δοκιμαστικά να χρεώνει τους χρήστες, προκειμένου να μπορούν να στέλνουν μηνύματα στα προφίλ άλλων.
Στη συνέχεια, ο Lyons απαριθμεί και άλλα πολλά παράπονα όσον αφορά στο Facebook και στον τρόπο που χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα, με την οργή του να ξεχειλίζει για την «υποκριτική» αντίδραση της Randi Zuckerberg.
Ναι, λέει, παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα της! Πω πω…. Τι απάνθρωπο!
«Σε τι κόσμο ζούμε, που ενώ ανεβάζουμε κάτι δικό μας στο διαδίκτυο, έρχεται κάποιος τρίτος και το παίρνει για να το εκμεταλλευτεί…. Καταρρέει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια»!!!!!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου