28.12.12

Λύθηκε το μυστήριο!


Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο της άγνοιας βασικών αγγλικών  εκ μέρους του σέξι Αλέξη (Τσίπρα).

 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, που του πήρε συνέντευξη, ο σέξι Αλέξης δεν κατέχει την αγγλική διότι είναι ο μόνος, ή σχεδόν ο μόνος, από τους Έλληνες πολιτικούς, που δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο!

Τόσο απλό! Και εγώ αναρωτιόμουν διάφορα…
Μέχρι που είχα υποθέσει μη τυχόν και ο Αλέξης απλά υποκρίνεται ότι δεν μιλάει «εγγλέζικα», για να μην κάνει το χατίρι της παγκόσμιας πλουτοκρατίας, της οποίας τα νήματα κινεί η κακιά καπιταλιστική Αμερική.
Τελικά όμως, ως συνήθως, έπεσα έξω…
Ο αγωνιστής του λαού Αλέξης, δεν τα κατέχει τα εγγλέζικα, διότι δεν είχε την πολυτέλεια να πάει σε ιδιωτικό σχολείο, και άρα έμεινε εκτός του …τρένου της εξέλιξης.
Περίεργο μου ακούγεται, αφού (για παράδειγμα) ούτε εγώ πήγα σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά τα αγγλικούλια μου τα έμαθα.
Μάλιστα, η γενιά του Αλέξη, τον οποίο περνάω καμιά δεκαπενταριά χρόνια, γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, άσχετα αν σπούδασε σε δημόσιο σχολείο του Κορδελιού, ή στο τάδε επώνυμο σχολείο των βορείων προαστίων.
Διότι πέρα από το καμάκι, η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση σήμερα για οποιαδήποτε θέση εργασίας, πόσο δε μάλλον αυτή του πολιτικού αξιώσεων.
Ακόμη και βασικά βιντεοπαιχνίδια να θέλει να παίξει κάποιος, τα αγγλικά του τα χρειάζεται…
Για να μην μιλήσω για το διαδίκτυο, αυτήν την πύλη απόλυτης γνώσης, που είναι διαθέσιμη στον καθένα μας, αρκεί να γνωρίζει έστω και στοιχειώδη αγγλικά. Αλλιώς θα περιορίζεται στο να διαβάζει τα ίδια και τα ίδια αναμασήματα του Τρωκτικού, και του κάθε τρωκτικού, για την Τζούλια, και τον … Νταλάρα.
Πάντως, αν κρίνω σωστά, ακούγοντας τις αγγλικούρες του Αλέξη, ακόμη και θέση βοηθού μανικιουρίστ να επιδίωκε, θα απορρίπτονταν άμεσα λόγω αυτής του της έλλειψης.
Τι να πω;
Υπάρχει όμως ελπίδα, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης κάνει προσπάθειες για να βελτιώσει τα αγγλικά του, και χαμογελώντας, αναφέρει ότι: «Πλέον παρακολουθώ CNN και διαβάζω Guardian»!
Ουάου!!!! Σε λίγο, όπως πάει, θα διαβάζει και Shakespeare από το πρωτότυπο… και τότε ποιος τον πιάνει;
Θα συναγελάζεται επί ίσοις όροις με τον Σόιμπλε, θα πίνει μπύρες με τον Ομπάμα, θα βλέπει καουμπόικα παρέα με την Σάρα Πέιλιν, και θα μιλάει καθημερινά στο τηλέφωνο με την … Μαντάμ Μέρκελ.
Κι όλα αυτά στα εγγλέζικα!!!!!
Γιεςςςςςςςς……………..

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Ας ενημερώσει κάποιος τον Τσίπρα ότι και στα δημόσια σχολεία διδάσκονται τα αγγλικά, άρα πρέπει να βρει καλύτερο επιχείρημα για την αμάθεια του. Και 'μεις σε δημόσιο σχολείο πήγαμε και μια χαρά μορφωθήκαμε και όχι χάρη στον Αλέξη και το συνάφι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή