21.1.13

Ντροπή. Τίποτα άλλο….


Πριν λίγες μέρες, ο θάνατος ενός παιδιού 17 ετών, ποδοσφαιριστή του Άρη, συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 
Η θλίψη μεγάλη στα οικεία πρόσωπα, στα πρόσωπα των συμπαικτών, των συμμαθητών, των αντιπάλων, αλλά και όλου του κόσμου, κατά την εξόδιο ακολουθία.

 Χθες λοιπόν, στον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ, οι παίκτες του πρώτου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής, στον μικρό «άγγελο» που έφυγε νωρίς.
Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν 10 λεπτά περίπου πριν την έναρξη του αγώνα.
Όλο το γήπεδο «σηκώθηκε όρθιο» και παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων!
Αρχικά οι σύνδεσμοι φιλάθλων, και μετά το Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης, η Κ17 του Ηρακλή, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Άρης και η Κοινωνία Μελών τίμησαν την μνήμη του 17χρονου Άγγελου Τσιπούρα.
Οι παίκτες του Άρη τίμησαν τον νεκρό κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αγώνα.
Και όμως ένας διαιτητής ονόματι Κάκος αμαύρωσε αυτήν την ιερή στιγμή.
Πώς;
Τιμωρώντας με αποβολή παίχτη του Άρη, που αφιερώνοντας στον Άγγελο το γκολ που πέτυχε, σήκωσε τη φανέλα του για να φανεί το «Άγγελε δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
Έγκλημα καθοσιώσεως δηλαδή, σε ένα ούτως ή άλλως, προ πολλού ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο…
Η ΠΑΕ Άρης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κύριε Κάκο, το ποδόσφαιρο είναι και κοινωνικό φαινόμενο και θα πρέπει -πάνω απ' όλα- να σεβόμαστε την μνήμη των νεκρών, ιδίως όταν πρόκειται για νεαρά παιδιά. Όπως ο ίδιος διαπιστώσατε, ο κόσμος αλλά και οι ομάδες, απέδωσαν αυτήν την τιμή με την ενός λεπτού σιγή, τα μαύρα περιβραχιόνια, τα χιλιάδες κεράκια που άναψαν στις κερκίδες, και την κατάθεση των στεφανιών στο μνημείο της Θύρας 3 για τον αδόκητο χαμό του αθλητή του ΑΡΗ».
Ο δε ποδοσφαιριστής Αγκάνθο –Ισπανός παρακαλώ- είπε: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν γίνεται να μας αντιμετωπίζουν έτσι. Ο θάνατος του Άγγελου μας συγκλόνισε όλους και μας επηρέασε πάρα πολύ ο άδικος χαμός του. Εγώ απλά ήθελα να στείλω τη δύναμη στην οικογένεια του Άγγελου. Δε γίνεται να πατάμε πάνω σε έναν κανονισμό και να ξεχνάμε το συναίσθημα. Απαιτούμε σεβασμό και μόνο. Τίποτα παραπάνω».
Ντροπή σου λοιπόν ρε Κάκο!
Ούτε τη μνήμη του παιδιού δε σεβάστηκες;
Άχρηστε και κομπλεξικέ!
Κύριοι της ΚΕΔ, αν είστε κύριοι, μήπως αυτόν τον ανεκδιήγητο θα πρέπει να του βάλετε να καταπιεί τη σφυρίχτρα του μια για πάντα;
Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε.

Δαναός


1 σχόλιο:

  1. Αμάν κυρ Δαναέ μου! Δεν είναι Κάκος ο άνθρωπος! Κακός είναι! Κρίμα δε για το άλλο του όνομα, το κύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή