19.1.13

Δήμαρχος μπουμπούκι…


Δεν είναι μοναδική η περίπτωση των τοπικών αρχόντων της Θεσσαλονίκης, που άλλοι καθαιρούνται, και άλλοι δικάζονται για μίζες κλπ.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Αμερική, όπου ο πρώην δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Ray Nagin αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, διότι κατηγορείται πως χρησιμοποίησε το αξίωμά του για προσωπικό όφελος, εισπράττοντας δωράκια και διάφορα χρηματικά ποσά από εργολάβους!
Κάθε κρίση προσφέρεται για μπουλκουμέ.
Έτσι, ο «ήρωας» της Νέας Ορλεάνης, που χρημάτισε δήμαρχος την εποχή του μεγάλου τυφώνα Katrina, καθώς και μετά, όταν η πόλη πάλευε να σταθεί στα πόδια της, αποδείχτηκε μπουμπούκι.


Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από μια μεγάλη σε έκταση έρευνα για την διαφθορά στο δημαρχείο της ρημαγμένης πόλης, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στο εδώλιο δυο πρώην αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, και δυο επιχειρηματίες, ενώ έχει ήδη φυλακιστεί ένας προμηθευτής του δήμου.
Τώρα, ο 56χρονος πρώην δήμαρχος κατηγορείται ότι εισέπραξε $160.000, καθώς και φορτία δωρεάν γρανίτη(!) από εργολάβο της πόλης,  τα οποία χρησιμοποίησε για την ιδιωτική του επιχείρηση, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση έργων.
Εισέπραξε επίσης και άλλες $60.000 από άλλον τοπικό εργολάβο, για τον ίδιο λόγο, ενώ συνέχισε να εισπράττει μηνιαία ποσά ακόμη και μετά την αποχώρησή του από τον δήμο..
Τέλος, κατηγορείται ότι αποδέχθηκε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, και μετρητά από επιχειρηματίες για να πάει διακοπές στην Χαβάη, στο Λας Βέγκας, και αλλού, ενόσω ήταν δήμαρχος.

S.A. (A.P)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου