19.1.13

Μόνοι μας σκάβουμε τον λάκκο μας…


Η προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία με στιλέτο του 27χρονου Πακιστανού, από δυο «τσόγλανους», σηματοδοτεί την άρρωστη φάση στην οποία έχει μπει εδώ και καιρό η ελληνική κοινωνία.

 
Αν και  εκ πρώτης όψης είναι ένα ακόμη έγκλημα μέσα στα πολλά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις μια προσεκτικότερη ματιά φέρνει στο φως αρκετές παθογένειες.



Κατ’ αρχήν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δυο σημαντικότερα (τουλάχιστον επικοινωνιακά) εγκλήματα, αυτό της Ξάνθης, και αυτό της Αθήνας, διαπράχθηκαν από «βέρους» Έλληνες.
Μέχρι πρόσφατα συνέβαινε το αντίθετο.
Αλλοδαποί κακοποιοί έσφαζαν αθώους  Έλληνες.
Ίσως φταίει η κρίση, ίσως έκανε δουλειά η επιχείρηση Ξένιος Ζευς, ίσως να ισχύει ο «μπαμπούλας» των ακροδεξιών που είναι σε έξαρση, και να που τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών μειώθηκαν κατά πολύ.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί επίσης η άμεση φρενήρης επίθεση του Σύριζα κατά της αστυνομίας, την οποία κατηγορεί για ανοχή απέναντι στα ρατσιστικά εγκλήματα, σημειώνοντας πως περί άλλων τυρβάζει (βίλα Αμαλία, κλπ) την ώρα που «ακροδεξιές δολοφονικές ομάδες περιπολούν ανεμπόδιστες την Αθήνα»!
Το γεγονός ότι η αστυνομία έπιασε τους δολοφόνους σε χρόνο ρεκόρ, δεν τον απασχολεί καθόλου τον Σύριζα, μέσα στον πυρετό του να ρίξει άδεια και να πιάσει γεμάτα, συγκρίνοντας βούρτσες με π….ες, και  προσπαθώντας να ελκύσει ψηφαλάκια από τους χώρους που η τελευταία «νοικοκύρικη» στάση του Αλέξη αποξένωσε!
Και όμως κε Σκουρλέτη, και λοιποί λαθρολάγνοι της δήθεν αριστεράς, η αστυνομία θα πρέπει και να εκκενώνει τα καταληφθέντα δημόσια κτίρια, και να συλλαμβάνει τους διάφορους δολοφόνους.
Όπως κάνει (κάπως).
Το αστυνομικό έργο δεν είναι κατ` επιλογήν.
Ούτε είναι πολιτικό ζήτημα, ούτε αποτελεί  ανάλγητη πολιτική καταστολή η εκδίωξη των «αναρχοαυτόνομων» ντεμέκ αντιεξουσιαστών από τις «βίλες».
Ποινικό αδίκημα διαπράττουν οι εν λόγω, και καλά κάνει ο Δένδιας και τους μπουζουριάζει.
Αν έκανε και η δικαιοσύνη καλά την δουλειά της, ίσως μερικά πράγματα να άλλαζαν προς το καλύτερο.
Από κει και πέρα, όπως με το φρικτό έγκλημα της Ξάνθης, έτσι και με το προχθεσινό, γεννώνται κάποια ερωτηματικά.
Το κτήνος της Ξάνθης ήταν γνωστός τσόγλανος, και είχε παρελθόν σεξουαλικών επιθέσεων, όμως ήταν ελεύθερος!
Οι δολοφόνοι του Πακιστανού ήταν σεσημασμένοι στην αστυνομία, και όμως αν και με ποινικό μητρώο, ο ένας είχε μπει και υπηρετούσε στο πυροσβεστικό σώμα!!!!
Αλήθεια, πως;
Είχε κανέναν πολιτικό πάτρωνα; Είχε μπάρμπα;
Πάμε καλά; Έτσι μπαίνεις στο δημόσιο; Και μάλιστα σε στρατιωτικής υφής υπηρεσία;
Από τη άλλη, πόσο κουκούτσι μυαλό θα πρέπει να έχεις, για να παρασύρεσαι από τις ηλίθιες κραυγές και τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, και να βγαίνεις χαράματα στους δρόμους για να σφάξεις κάποιον, επειδή … έχει άλλο χρώμα δέρματος;
Προσωπικά, το έχω γράψει χίλιες φορές, τα έχω με την παραβατικότητα και με τους εγκληματίες. Όχι με την φυλετική διαφορετικότητα κάποιου.
Είτε είσαι απευθείας απόγονος του Περικλή, και δισέγγονος του Καραϊσκάκη, είτε είσαι από το Μάγκρεμπ, ποσώς με ενδιαφέρει.
Αρκεί να μην σφάζεις, να μη βιάζεις,  και να μη σκοτώνεις για ψύλλου πήδημα, για μια κάμερα, ή για μια προσπέραση με ποδήλατο.
Συνεπώς, θα επαναλάβω το ερώτημα που έθεσα και άλλη φορά στους λεβέντες της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλευόμενοι το κύμα της εγκληματικότητας, βγήκαν στον αφρό, ξεγελώντας τους ψηφοφόρους ότι κι αυτοί για αυτό αντιδρούν, ενώ στην ουσία είναι απλά βραδύνοες ρατσιστές.
Διότι αν δεν είναι, τότε γιατί δεν τα βάζουν με τις χιλιάδες των πραγματικών κακοποιών, έστω ξένων, από τους οποίους έχουν κατακλυστεί οι πόλεις μας;
Γιατί δεν την στήνουν στους Ρουμάνους διαρρήκτες, στους Αφγανούς με τα χατζάρια, στους Γεωργιανούς με τα καλάσνικοφ, κλπ;
Να τους ψηφίσω κι εγώ με δυο χέρια…
Τι έφταιγε δηλαδή ο τάδε Αιγύπτιος που διατηρεί ψιλικατζίδικο, ή ο δείνα από το Μπαγκλαντές που πουλάει χαρτομάντιλα, ή ο 27χρονος Πακιστανός που χαράματα πήγαινε με το ποδήλατό του για να φορτώσει πορτοκάλια;
Την ίδια ώρα που Νιγηριανοί νταβατζήδες, γύφτοι ληστές, και άλλα τέτοια λουλούδια διαπράττουν ελεύθερα και φάτσα κάρτα διάφορα αδικήματα;
Δυστυχώς, η σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αθρόα λαθρομετανάστευση και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα έχουν υπονομεύσει εκ βάθρων την κοινωνία μας, και έχουν αλλοιώσει τα εθνικά αλλά και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας.
Και όλα μα όλα μυρίζουν μπαρούτι.
Από την μια έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που επί δυο δεκαετίες σφύριζε αδιάφορα την ώρα που η χώρα μετατρέπονταν στον σκουπιδοτενεκέ της υφηλίου, ασχολούμενο με την «υψηλή» πολιτική της μίζας, της αρπαχτής,  και της κομπίνας.
Από την άλλη έχουμε μια (δήθεν) αριστερή παράταξη που κάνει καριέρα υποστηρίζοντας το κάθε είδους παραβατικό στοιχείο (ντόπιο και ξένο)… και που μόνο αν γίνει κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει την βλακεία που κάνει, αλλά τότε θα είναι αργά και για την ίδια.
Και τέλος έχουμε την αναπόφευκτη στα παραπάνω φυσική αντίδραση, που μεταφράζεται στην πολιτική ανάδυση της Χρυσής Αυγής, που αν την δούμε ψύχραιμα και μακριά από συναισθηματισμούς και κορώνες, θα αντιληφθούμε ότι προσωποποιεί τον νεκροθάφτη όλων μας!
Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε σε φάση κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης, εθνικής βυθιότητας, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σαμαρά, που προσπαθεί να τα κάνει όλα χωρίς να θίξει κανέναν, οι άναρθρες κραυγές του Σύριζα, και οι δήθεν «ελληνοπρεπείς» φωνές της Χρυσής Αυγής προετοιμάζουν το έδαφος για μια εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση, μεταξύ των «πρακτόρων του χάους», που θα τα κάνει όλα θρύψαλα.
Το ποιος από τους δυο θα κερδίσει δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι στο τέλος όλοι θα χάσουμε.
Ακόμη και όσοι τους χειροκροτούν ζαλισμένοι σήμερα…
Και για αυτήν την ήττα, δεν θα φταίει ούτε το ΔΝΤ, ούτε ο Μπαρόζο, και ούτε η Μέρκελ.
Θα φταίει το ίδιο μας το κεφάλι!

Strange Attractor

1 σχόλιο: