19.2.13

Συγχαρητήρια στην αριστερά.


Για τα αίσχη που έγιναν στην Χαλκιδική, όπου καμία πενηνταριά τραμπούκοι έκαψαν και λεηλάτησαν δεν έχω να πω πολλά. Όσα και να πω λίγα θα είναι.
Ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσες οι αντιρρήσεις των κομμάτων ειδικά της αριστεράς.



Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να πει το εξής:

Όσο για την ουσία των γεγονότων, οι πολίτες της περιοχής, οι συλλογικότητες που μπήκαν μπροστά για την υπεράσπιση του τόπου τους με αξιοπρέπεια και συλλογικούς αγώνες, η Αριστερά, δεν έχουν τίποτα να απολογηθούν και σε κανέναν. Πριν οι μεγαλοκαναλάρχες και τα «έγκριτα» φερέφωνά τους ασχοληθούν με την βία στις Σκουριές, οφείλουν να καταδικάσουν τη βία που ασκούν οι «αναγκαίες επενδύσεις» στο περιβάλλον της περιοχής, στην υγεία των κατοίκων και στην ανθρώπινη δραστηριότητα στους τόπους που πλήττονται από τις επενδύσεις αυτές. Να καταδικάσουν την αστυνομική βία που υπέστησαν οι άνθρωποι για τις εκδηλώσεις αντίστασης και αξιοπρέπειας των τοπικών κοινωνιών. Να καταδικάσουν τις κυβερνητικές επιλογές, που σε μία νύχτα έδωσαν το δικαίωμα στα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου να θησαυρίσουν πάνω στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Τρία χρόνια τώρα οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και στο πόδι, ενώ τα μέσα ενημέρωσης απαξιούσαν να ενδιαφερθούν, να μάθουν και να ενημερώσουν γιατί αντιδρούν και τι ζητάνε.
Με λίγα λόγια, καμία επίσημη καταδίκη αυτών που έκαψαν και λεηλάτησαν, αλλά επίθεση στο υποτιθέμενο “σύστημα” και συμπαράσταση στους κατοίκους στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στους κακούς καπιταλιστές που πίνουν το αίμα του λαού. Άλλη μια
ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το δε ΚΚΕ έκανε την εξής
 ανακοίνωση:

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα,παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α.... Ωστόσο καταγγέλλει την επίθεση από "κουκουλοφόρους" στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ τουλάχιστον καταδικάζει μεν (με το ζόρι θα έλεγα -λες και τους βασάνισαν να το πουν), αλλά ξαναβλέπουμε ένα μήνυμα στο ίδιο μήκος κύματος τύπου ΣΥΡΙΖΑ.
Οι καημένοι οι κάτοικοι, το κακό κεφάλαιο, πουλάμε κρατική περιουσία κτλ κτλ κτλ.
Κατά την αριστερά, δεν θα πρέπει να γίνονται επενδύσεις σε αυτή τη χώρα, διότι δεν θέλουμε οι κακοί ξένοι να μας πάρουν το χρυσό μας.
Τον χρυσό τον θέλουμε στο έδαφος, με σκοπό να λέμε ότι τον έχουμε, για να μπορούμε να δικαιολογήσουμε το μεγάλο και σπάταλο κράτος, διότι θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε για αυτό (το μεγάλο κράτος), αν βγάζαμε τον χρυσό από το έδαφος με αριστερούς όρους (του όρους του λαού αγαπητέ αναγνώστη).
Κατά την αριστερά, ο χρυσός μπορεί να βγει από το έδαφος χωρίς να έχουμε την παραμικρή μόλυνση, σε τιμές αρκετές φορές πάνω από ό,τι θα μας πληρώνει η "του διαβόλου καπιταλιστική εταιρεία" που έχει αναλάβει τα ορυχεία σήμερα.
Και βέβαια, όλοι οι εργαζομένου θα είχαν πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Θα ήταν δουλειά γραφείου δηλαδή, όπως ήταν παλιότερα στην μητέρα - πατρίδα Ρωσία, όπου οι εργαζομένου εκεί είχαν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα δε, θα δημιουργούσαμε και άλλες "λαϊκές εταιρείες" εξόρυξης χρυσού σε όλη την Ελλάδα και η Ελλάδα θα γινόταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χρυσού στον κόσμο!! Και τότε θα μπορούσαμε να δεκαπλασιάσουμε την κρατική μηχανή.
Από ό,τι διαβάζουμε, περίπου 1.200 είναι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία
 και φαντάζομαι ότι το σύνολο των κατοίκων που ζουν από τα λεφτά των μεταλλείων θα πρέπει να είναι μερικές χιλιάδες στο σύνολο.
Επίσης υποθέτω ότι οι απολαβές είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο, ακόμα και σε σύγκριση με τις απολαβές προ 2-3 ετών.
Συγχαρητήρια στην αριστερά που δεν καταδικάζει ξεκάθαρα αυτούς που έκαναν αυτά που έκαναν και συγχαρητήρια στην αριστερά που κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην επενδύσουν στην Ελλάδα ούτε εξωγήινοι.
Ο σκοπός σας έχει επιτευχθεί.

Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου