22.2.13

Πάλι τα ίδια στην Ινδία.


Το έχουμε ξαναγράψει.
Κάτι δεν πάει καλά με τους Ινδούς.
Εκτός κι αν, τα όσα συμβαίνουν εκεί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αν αναλογιστούμε τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, και απλά μεγεθύνονται υπέρμετρα από τα διεθνή ΜΜΕ.

 
Πάντως για μια ακόμη φορά η κοινωνία της Ινδίας συγκλονίζεται από ένα ακόμη βίαιο και απάνθρωπο σεξουαλικό έγκλημα.


Αυτή τη φορά ήταν η σειρά τριών μικρών κοριτσιών, αδελφών μάλιστα, ηλικίας 7, 9, και 11, που πρώτα βιάστηκαν και μετά δολοφονήθηκαν.
Τα τρία κοριτσάκια, που ζούσαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Maharashtra στην Κεντρική Ινδία, εξαφανίστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου, την ώρα που γυρνούσαν από το σχολείο.
Η αστυνομία βρήκε τα πτώματά τους πεταμένα σε ένα παλιό πηγάδι δυο μέρες αργότερα, και χαρακτήρισε τους θανάτους «ατύχημα».
Χρειάστηκε να ξεσηκωθούν οι εξοργισμένοι χωρικοί, και να αποκλείσουν μια εθνική οδό, για να αποφασίσει τελικά η αστυνομία να αναλάβει δράση.
Μάλιστα, ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ τις έρευνες ανέλαβαν κλιμάκια της επαρχιακής αστυνομίας, με πάνω από 30 αστυνομικούς να ερευνούν την υπόθεση.
Η κυβέρνηση έδωσε αποζημίωση ύψους $18.500 στην χήρα μητέρα των τριών κοριτσιών, κάτι που προκάλεσε τον θυμό της, αφού όπως λέει «κανένα ποσό δεν θα μου  φέρει πίσω τα μωρά μου… αυτό που θέλω είναι να συλληφθούν οι ένοχοι και να τους κρεμάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου