13.2.13

Είναι επιταγή του σύμπαντος…


Ένα από τα ωραία της Ελλάδας είναι ότι έχουμε πραγματικά πλέρια δημοκρατία.
Και εξαιτίας αυτής της δημοκρατίας, και της πολυφωνίας, δίνεται βήμα σε κάθε έναν να πει τη γνώμη του, και να εκφράσει τους προβληματισμούς του.



Δεν είμαστε δηλαδή σαν τους χαχόληδες τους ξένους, όπου για να προσκληθεί κάποιος σε κάποιο πάνελ, ή για να γράψει κάποιο άρθρο, ή κάποιο βιβλίο θα πρέπει να είναι ειδικός.
Στα καθ’ ημάς, οι ειδικοί (καθηγητές πανεπιστημίου, κλπ) ασχολούνται με άλλα. Πιο σοβαρά.


Εμείς όλα τα σφάζουμε και όλα τα μαχαιρώνουμε (π.χ. εγώ).
Έτσι, βλέπουμε για παράδειγμα σε  talk show για την οικονομία, να μην καλούνται ειδικοί οικονομολόγοι, αλλά ο Χαϊκάλης, ο Καφετζόπουλος, και κανά δυο τρεις δημοσιογράφοι.
Βλέπουμε συζήτηση για την τρομοκρατία, και καλεσμένοι είναι ο Τατσόπουλος, δυο τρεις δημοσιογράφοι, και άντε και ένας εγκληματολόγος (του συστήματος) για ξεκάρφωμα.
Που και που καλούν και την Βάνα Μπάρμπα ή τον Νότη….
Πιο παλιά τον Καρακατσάνη και τον Πάριο.
Και πάει λέγοντας.
Αυτό θα πει δημοκρατία, και ας την κορόιδευε ο Σωκράτης, και αργότερα ο μαθητής του ο Πλάτωνας, που αμφότεροι έδιναν μεγάλο βάρος στη γνώμη των ειδικών.
Τι ξέρανε κι αυτοί μήπως; Τι κέρδισαν;
Με αυτά και με αυτά, τελικά  δεν έμεινε κανένας από δαύτους…
Διαβάζοντας όμως τον κυριακάτικο τύπο, το μάτι μου έπεσε σε ένα δισέλιδο άρθρο συνέντευξη, που μεταξύ άλλων αναφέρονταν και στην δυσμενή μας οικονομική θέση, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης!
Και μάλιστα, η συνεντευξιαζόμενη ήταν ειδικός (επιτέλους)!
Και τι ειδικός; Αστρολόγος!
Με ειδικές και εκτεταμένες σπουδές επάνω στην επιστήμη της!
Για αυτό και έπεσα με τα μούτρα να ξεκοκαλίσω το άρθρο, να ρουφήξω την τεχνογνωσία της, μπας και μπορέσω να πορευτώ ανάλογα.
Μάλιστα, ο τεράστιος τίτλος του άρθρου μου τράβηξε το ενδιαφέρον, αφού ως πατέρας μικρού παιδιού θέλω να ξέρω πως θα είναι το μέλλον του.
Και ο τίτλος ήταν αισιόδοξος (για τον μπόμπιρα), αφού όπως λέει η κα Λίτσα Πατέρα (η ειδικός) χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία!
Ποιοι Ρουμπινί, ποιοι Μπαρουφάκηδες, και ποιοι Σαμαράδες….
Εδώ μιλάνε τα στοιχεία (τα επιστημονικά).
Και όπως διευκρινίζει η κα Πατέρα, «θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι ιερή, και άμεσα συνδεδεμένη με το σύμπαν και τον Θεό…». Όπα!
Αυτό θα πει επαγγελματική διασύνδεση… όχι παίζουμε.
Στη συνέχεια η συνέντευξη μπαίνει στα βαθιά.
Στα εξειδικευμένα που λέγαμε.
Επειδή λοιπόν, λέει η ειδικός, εδώ και τρία χρόνια μπήκαμε στον Αιγόκερω, που είναι της γης, ενώ ο Πλούτωνας γκρεμίζει και ξαναχτίζει, και επειδή ο Πλούτωνας συγκρούεται με τον Ουρανό, έχουμε πολλές αναταράξεις στη γη και στους κυβερνώντες!
«Είναι επιταγή του σύμπαντος να γκρεμιστούν οι κυβερνήσεις, οι κυβερνώντες, και η σάπια κοινωνία»!!!!!!
Ποιος Τσίπρας, ποιος Πάντζας, ποιος Κουφοντίνας, και πια Δούρου…
Εδώ λέγονται αλήθειες!
Κι ας πονάνε στο διεφθαρμένο σύστημα.
Και συνεχίζει η ειδικός αστρολόγος: «η σαπίλα θα αποχωρήσει από όλους τους τομείς της κοινωνίας.  …. Θα καταρρεύσει το κομμουνιστικό αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα, και θα γεννηθεί κάτι άλλο, πιο ανθρώπινο! Το 2014 θα σκάσει ένας πόλεμος ή μεγάλες αναταράξεις, και θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές. Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία»!
Όπα και πάλι! Εδώ είμαστε.
Αυτό ήθελα.
Άρα ο μικρός δεν κινδυνεύει με ανεργίες και άλλα τέτοια κουφά.
Θα ζήσει κι αυτός το όνειρο της Ελλάδας των Καγιέν και των διακοποδανείων….
Ευτυχώς.
Και βέβαια η ειδικός προχωράει και σε πρακτικές συμβουλές.
Και ευτυχώς μας διαβάζει και ο Σαμαράς, έτσι ώστε να πορευτεί ανάλογα.
Τι λέει; Ότι «από το 2015 θα αρχίσουμε να ισορροπούμε…η ευημερία θα έρθει μέσα από τη γη και τη θάλασσα. Έχουμε το καλύτερο οικόπεδο στον κόσμο κι εμείς φυτεύουμε γαϊδουράγκαθα…».
Τι άλλο να πω;
Έχω μείνει ενεός!
Και αυτή η γυναίκα είναι εκτός Βουλής;
Εκτός κυβέρνησης;
Για αυτό πάμε κατά διαόλου… μας λείπουν οι ειδικοί.
Όσον αφορά στο γενικότερο μέλλον της Ευρώπης, η κα Πατέρα είναι κάθετη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελετά και που αναλύει, η Ευρώπη θα αλλάξει.
«Το γεγονός ότι περνάμε δύσκολα αυτή περίοδο είναι για καλό. Στο μέλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία πολύ καλύτερη, και αυτό που με γαληνεύει είναι ότι θα στραφούμε στην πνευματικότητα, στην αλληλεγγύη, και στον Θεό…»
Ουφ… γαλήνεψα λιγουλάκι.
Να’ ναι καλά η ειδικός.
Που έβαλε κάτω τα στοιχεία, και μας τα λέει σταράτα.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην φιλία της με την κα Μενεγάκη, στον θαυμασμό της προς την πρωινή ζώνη της τιβί, και στον ανθρώπινο επαγγελματισμό της Σταματίνας Τσιμτσιλή.
Ευτυχώς που δίνεται βήμα και στους ειδικούς που και  που….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου