23.3.13

«Πάει» κι άλλος ένας ακόμη ολιγάρχης…


Ένας ακόμη διάσημος Ρώσος «ολιγάρχης» πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.
Πρόκειται για τον 67χρονο Boris Berezovsky, που είχε καταφέρει να γίνει απίστευτα πλούσιος, μέσα σε δυο μόνο δεκαετίες.

 
Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι σαφή, και πολλοί μιλούν για δολοφονία, αφού ο μακαρίτης αυτοεξόριστος μεγιστάνας ήταν από αυτούς που ασκούσαν συνεχή και σκληρή κριτική στον Πούτιν και στο Κρεμλίνο.


Ο Berezovsky απέκτησε φήμη, εξουσία, και πάρα πολλά χρήματα στη διάρκεια της δεκαετίας του `90, με την βοήθεια του Boris Yeltsin.
Η περίπτωσή του αποτελεί μια από τις πλέον εξαιρετικές και συγκλονιστικές ιστορίες της μετά-σοβιετικής περιόδου της Ρωσίας, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Στο παρελθόν είχε γλιτώσει από πολλές απόπειρες δολοφονίας, όπως εκείνη του 1994 κατά την οποία σκοτώθηκε ο σοφέρ του.
Πέρσι έχασε μια πολυδάπανη δικαστική διαμάχη με τον επίσης ολιγάρχη Roman Abramovich, που αφορούσε σε αλληλοκατηγορίες για εκβιασμούς.
Ο Berezovsky συνδέεται επίσης και με την διάσημη και περίεργη  δολοφονία του πρώην κατασκόπου Alexander Litvinenko το 2006, αφού ο  Litvinenko εργάζονταν για αυτόν.
Πρόσφατα, ο Berezovsky άσκησε αγωγή (και την κέρδισε) εναντίον της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από αυτήν τον ενέπλεκαν στον θάνατο του Litvinenko.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου