25.5.13

Συμβαίνει και εις Παρισίους….



Ακόμη και στα χρόνια της ευδαιμονίας (έστω τεχνητής), τα ποτά μπόμπα πήγαιναν σύννεφο στη Ελλάδα.
Με τους διάφορους χάιδες, από τη μια να κρατάνε τα πανάκριβα κοχίμπας τους, και από την άλλη το πανάκριβο στάτους σύμπολ Τζόνι ( μαύρο), που τις περισσότερες φορές κατασκευάζονταν σε κάποιο ημιυπόγειο του νομού Κιλκίς!!!!



Σήμερα, που η κρίση έχει γονατίσει τη νύχτα, φαντάζομαι πως τα νοθευμένα ποτά θα είναι ακόμη πιο διαδεδομένα.
Και επειδή η αστυνομία μας (ή όποιος άλλος) δεν φημίζεται για τους εξονυχιστικούς ελέγχους που κάνει, πολύ φοβάμαι ότι το μπόμπα ποτό κυριαρχεί.


Έτσι, απόψε, σαββατόβραδο, και πριν βγείτε έξω να ζήσετε το όνειρο σε κάποιο μπαρ, κλαμπ, ή σε κάποιο πρώτο τραπέζι πίστα σκυλάδικου απολαμβάνοντας τον πολιτισμό του Νότη ή της Τάμτας ή δεν ξέρω ‘γω ποιος μαϊντανός κυριαρχεί αυτό το διάστημα, να θυμόσαστε ότι οι μπόμπες πειράζουν στην υγεία, και σερβίρονται παντού,  ακόμη και στα καλύτερα σπίτια…
Όπως επί παραδείγματι στην, αυστηρή σε αυτά Αμερική, που όμως όπως φαίνεται, έχει μπόλικα κενά.
Κρίση γαρ…
Στη πόλη New Jersey λοιπόν, εντοπίστηκε εστιατόριο πολυτελείας, που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοί του εμφιάλωναν χρωματικές ουσίες αναμεμιγμένες με φωτιστικό οινόπνευμα, και το πουλούσαν στους ανυποψίαστους πελάτες για γνήσιο scotch!
Ένα άλλο πάλι εστιατόριο, γέμιζε τα μπουκάλια των επώνυμων ουίσκι με βρώμικο νερό!
Τα δυο αυτά εστιατόρια εντοπίστηκαν μετά από μεγάλη δια-πολιτειακή επιχείρηση των αρχών, που είχε σκοπό της την ανακάλυψη παρόμοιων (γενικευμένων) πρακτικών νόθευσης ποτών.
Μάλιστα, οι αρχές χρησιμοποίησαν και μια νέα τεχνολογία ανίχνευσης των νοθευμένων ποτών ονόματι true spirit authenticator.
Όπως ανέφερε ένας από τους ελεγκτές, «συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι να γεμίζουν επώνυμα μπουκάλια με φτηνό μαϊμού ποτό… αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έκαναν κάτι χειρότερο. Απλά γέμιζαν τα μπουκάλια με ότι υγρό υπήρχε διαθέσιμο»!
Η επιχείρηση, με κωδική ονομασία Operation Swill, κατέληξε στον εντοπισμό 29 καταστημάτων που σέρβιραν μπόμπες, και στην κατάσχεση χιλιάδων φιαλών.
Και στα δικά μας.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου