25.5.13

Προσοχή στα αυτογκόλ κ. Στουρνάρα.



Τον Σαμαρά τον στηρίζω αναφανδόν.
Όπως επίσης και τον Στουρνάρα.
Ο οποίος, παρόλο που δέχεται συνεχείς κριτικές από κάθε πλευρά, συνεχίζει να φέρνει σε πέρας το σκληρό και δύσκολο έργο που του έχει ανατεθεί.




Μπορεί να μην είναι εκλεγμένος, οπότε αποτελεί νόμιμο στόχο του κάθε φιόγκου που εξελέγη στη Βουλή με 2.000 ή και λιγότερες ψήφους…
Μπορεί να μην είναι νεοδημοκράτης, οπότε του τα ρίχνουν οι διάφοροι κομματικοί τσανακογλείφτες, και σφογγοκωλάριοι γλιτσεροί καιροσκόποι…
Μπορεί να μην είναι αρεστός, διότι αναγκαστικά ηγείται του λιγότερο δημοφιλούς υπουργείου…


Αλλά ο άνθρωπος βγάζει δουλειά.
Δουλειά που του ανέθεσε ο μεγάλος, για το καλό της χώρας.
Και όντας μη πολιτικός καριέρας, δεν ανησυχεί για το λεγόμενο πολιτικό κόστος, οπότε εκτελεί την αποστολή του με ζήλο, αδιαφορώντας για τις κριτικές.
Και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά πως δεν είναι κανένας κορδωμένος σοβαροφανής κομπλεξικός, σαν αυτούς που μόλις πιάσουν μια θέση είναι σαν να κατάπιαν μπαστούνι, και άρα η χημεία του ταιριάζει απόλυτα με τον εξίσου ανθρώπινο σε όλα του πρωθυπουργό μας, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, και η Ελλάδα θα συνέλθει νωρίτερα απ’ ότι μας λένε οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι, και οι κάθε λογής Κασσάνδρες.
Οφείλω όμως να επισημάνω ένα σημαντικό (κατ εμέ) λάθος.
Που ο Στουρνάρας θα μπορέσει να προλάβει. Αν θέλει.
Δεν είμαι καλός στα οικονομικά, ούτε μπορώ να πω ότι τα καταλαβαίνω και πολύ καλά.
Οπότε ακόμη να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δηλώνονται οι τόκοι των καταθέσεων, κλπ.
Βέβαια, για να αποφασίσει το υπουργείο κάτι τέτοιο, ίσως υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.
Προσωπικά δεν με απασχολεί, διότι ούτε καταθέσεις έχω, πόσο δε μάλλον τόκους καταθέσεων.
Αυτό όμως που με απασχολεί είναι η ταλαιπωρία του κοσμάκη, και οι επικοινωνιακές ζημιές (αυτογκόλ) της κυβέρνησης (και του ίδιου του Στουρνάρα).
Διότι αν κατάλαβα καλά, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ, όλοι όσοι έχουν καταθέσεις θα πρέπει να στηθούν στις ουρές των τραπεζών για να πάρουν την αντίστοιχη βεβαίωση.
Και επειδή προσωπικά έχω μεγάλη αλλεργία με τις ουρές, με το δημόσιο, και με την ταλαιπωρία, συμπάσχω εκ των προτέρων με όλους αυτούς που θα φάνε μια ολόκληρη μέρα (εργασίας) για να πάρουν ένα χαρτί.
Από τη μια επιβάλλεται πλέον η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία.
Για να μην έχουμε τριτοκοσμικές εικόνες με ατέλειωτες ουρές στις διάφορες ΔΟΥ, και από την άλλη δημιουργούμε ανάλογες ουρές στις τράπεζες;
Και μάλιστα, όπως άκουσα, όλοι οι ανήμποροι, οι υπερήλικες, κλπ δεν υποχρεούνται να πάνε αυτοπροσώπως στην τράπεζα, αλλά μπορούν να στείλουν εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο!
Ωραία.
Να στηθούν δηλαδή σε ουρές στα αστυνομικά τμήματα, ή στα ΚΕΠ, για να βεβαιώσουν την υπογραφή τους στην εξουσιοδότηση.
Όχι Γιάννης Γιαννάκης!
Για να το κλείνω: Όλοι αυτοί οι Μανδαρίνοι του υπουργείου Οικονομικών, και των εφοριών, δεν μπορούν να βρουν κάποιον άλλο τρόπο, που να μην ξεφτιλίζει τον άνθρωπο, προκειμένου να μάθουν το ύψος των τόκων των καταθέσεων;
Δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να πάρουν τα στοιχεία απ ευθείας από τις τράπεζες;
Αν μπορούν ας το κάνουν.
Για αυτό είναι εκεί, και όχι για να ταλαιπωρούν τον κόσμο για ότι φαεινή ιδέα τους κατέβει.
Αλλιώς, ας μου πουν, τι θα κάνει ο 88χρονος άρρωστος μπαμπάς μου, που δουλεύοντας μια ζωή κατάφερε να έχει €20.000 στην άκρη σε προθεσμιακό λογαριασμό, και άρα εισπράττει τόκους;
Θα πάει να στηθεί με τις ώρες στα γκισέ;
Θα στείλει εμένα, αφού στηθούμε μαζί στις ουρές των ΚΕΠ, και στη συνέχεια θα πρέπει να φύγω μια μέρα από την δουλειά μου για να μπορέσει να είναι ο μπαμπάς μου νόμιμος και ωραίος απέναντι σε ένα κράτος που επί δεκαετίες του ξέφευγαν οι Άκηδες και οι Μαντέληδες;
Και άντε εγώ δηλώνω σαμαρικός, και άντε έπεισα και τον φανατικά παπανδρεϊκό μπαμπά μου να σφίξει τα δόντια και να στηρίξει Σαμαρά.
Οι άλλοι όλοι;
Αυτοί που ακούνε Σαμαρά και σταυροκοπιούνται;
Οι αγανακτισμένοι;
Οι «αριστεροί»;
Οι Συριζαίοι;
Το τι καντήλια έχουν να ρίξουν (και δικαιολογημένα) δεν λέγεται.
Εκτός κι αν κάνω λάθος για όλα τα παραπάνω, και στραβά τα κατάλαβα παρακολουθώντας τον Εισαγγελάτο.
Θα δείξει….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου