10.6.13

Venceremos comandante … Tremopoulos!!!!!



Όπως φαίνεται, η προχθεσινή ποδηλατοδρομία των ξεβράκωτων ακτιβιστών (συριζαίων, οικολόγων, νεοχίπιδων, κ.ά.) της Θεσσαλονίκης, βρήκε μιμητές.
Και όχι στον Λαγκαδά, στην Παζαρούδα, ή στα Γρεβενά, αλλά στο μακρινό Μεξικό!



Όπως δηλαδή ο λαός της Βενεζουέλας λατρεύει τον χέφε Αλέξη, στενό συνεργάτη του εκλιπόντος Τσάβεζ, που πέθανε και τους άφησε χωρίς χαρτί υγείας, έτσι και ο λαός του Μεξικού βρήκε μια νέα πυξίδα με βάση την οποία πορεύεται.
Έναν νέο φάρο ελπίδας.
Τον πρώην ευρωβουλευτή, και νυν και αεί πράσινο ακτιβιστή Θεσσαλονικέα, κύριο  Τρεμόπουλο.
Αυτόν που έκανε προχθές ποδήλατο, φορώντας μόνο ένα λιτό στριγκάκι.
Ηγούμενος των σύγχρονων sans culottes (χωρίς αιτία).



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Πόλη του Μεξικού φημίζεται για την ατμοσφαιρική της ρύπανση, που είναι αποτέλεσμα της τρομακτικής σε αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Μέσα  σε αυτό το απίστευτο κυκλοφοριακό χάος, υπάρχουν και κάποιοι «ήρωες» που επιμένουν να κυκλοφορούν με ποδήλατο.
Και οι οποίοι απαυδισμένοι από την αιθαλομίχλη, και τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της μεξικανικής πρωτεύουσας, αποφάσισαν να κάνουν κάτι.
Και βλέποντας στο διαδίκτυο τον σφριγηλό Τρεμόπουλο να ποδηλατεί ημίγυμνος δίπλα από τον Λευκό Πύργο, ζήλεψαν, και είπαν να τον μιμηθούν.


Έτσι, οργάνωσαν την δική τους τσίτσιδη ποδηλατοδρομία, στην οποία συμμετείχαν περί τους 300 ξεβράκωτους «επαναστάτες».
Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν, εκμεταλλεύτηκαν την γύμνια τους για να τονίσουν στον κόσμο «την τρωτότητα του ποδηλάτη απέναντι στα τετράτροχα».
«Φοβόμαστε καθημερινά… δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας σώοι», λένε.
Από την πλευρά του, ο αντίστοιχος Μπουτάρης της μεξικανικής πρωτεύουσας συνηγορεί και επαυξάνει.
Οι αρχές της πόλης, λέει, είναι στο πλευρό των τσίτσιδων, και προσπαθούν κι αυτές να προωθήσουν την χρήση ποδηλάτων με κάθε τρόπο.
Όπως όμως παραδέχονται οι αρμόδιοι, το να κάνεις ποδήλατο στη Πόλη του Μεξικού είναι ένας σκέτος εφιάλτης.
«Είναι σαν να μην υπάρχεις… δεν σε βλέπουν. Αισθάνεσαι σαν φάντασμα» τονίζει ένας από τους γυμνούληδες ακτιβιστές.
Πάντως, για να είμαστε ξεκάθαροι, η όλη ιδέα των γυμνών ποδηλατοδρομιών δεν ξεκίνησε από τον Τρεμόπουλο και τους υπόλοιπους «επιδειξίες» της Θεσσαλονίκης, αλλά από τον Καναδά πριν από εννιά χρόνια, όπου η συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας θεωρήθηκε ως η πιο κατάλληλη για να τονιστούν τα πάμπολλα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου.
Έκτοτε, η μόδα έπιασε, και σήμερα σε πολλές πόλεις του κόσμου, οι ποδηλάτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι στα ρυπογόνα οχήματα, κυκλοφορώντας γυμνοί και βαμμένοι σαν λατέρνες, με τα ποδήλατά τους.
Με ή χωρίς σέλλα….
Λέτε του χρόνου να δούμε τον Τρεμόπουλο και τον Κουράκη σε κανένα Μεξικό να ποδηλατούν γυμνοί, με με μόνο ένα σομπρέρο να καλύπτει τις σοφές κεφαλές τους;
Έτσι κι αλλιώς, αυτό θα ήταν πολύ πιο ασφαλές από το να θαλασσοδέρνονται επάνω σε ξύλινα καίκια στον πηγαιμό για τη Γάζα.
Έτσι δεν είναι;

Strange Attractor
BBC

1 σχόλιο: