5.7.13

Ακροδεξιά και αυριανισμός.



Η νέα κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα για να αποφύγει την χρεοκοπία, την έξοδο από την Ευρώπη και την καταστροφή.
Το δείχνει και η δυσκολία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σχέδιο Β, δυστυχώς δεν υπάρχει, όπως σωστά επεσήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Καμία πειστική ρεαλιστική πρόταση δεν έχει κατατεθεί από εκείνους που επιδίδονται σε αοριστολόγες καταγγελίες και σε καταστροφολογίες. 
 Η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι όρος ύπαρξης για την χώρα.



Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το μέτωπο της άρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΕΛ- Χρυσής Αυγής.
Έχει να αντιμετωπίσει και ανθρωπάκια εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε και εξακολουθούν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια.
Αυτά βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Ν.Δ.
Ο πολύς κ. Βορίδης, θυμήθηκε ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Στόχος του να πάρει ρεβάνς για την μη υπουργοποίησή του και να αναδειχθεί ηγέτης, συσπειρώνοντας το καθυστερημένο κομμάτι της Ν.Δ., που ζει ακόμη στην εποχή των γαλάζιων και πράσινων καφενείων.



Κανείς δεν αμφισβητεί τις μεγάλες ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου για την οικοδόμηση του κρατικιστικού και λαϊκιστικού μεταπολιτευτικού μοντέλου που μας έφερε ως εδώ.
Αλλά δεν ξεχνάμε επίσης ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, το μισό της ελληνικής κοινωνίας που είχε βάρβαρα αποκλείσει το κράτος της Δεξιάς.
Και θυμόμαστε τη μιζέρια, την υπανάπτυξη, την καταπίεση και τον συντηρητικό βάλτο της προ ΠΑΣΟΚ-Ελλάδας.
Και εν πάσει περιπτώσει, δεν δικαιούται να κάνει κριτική ένας άνθρωπος που την εποχή που κριτικάρει, ήταν φασίστας που κράδαινε τσεκούρια.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρήκε ως αίτιο της κρίσης τον Κώστα Σημίτη.
Τον πρωθυπουργό που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, χωρίς την οποία η σημερινή κρίση θα μας είχε οδηγήσει να γίνουμε Συρία, που έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε., που έκανε μεγάλα βήματα εκσυγχρονισμού και επί του οποίου η Ελλάδα είχε το μικρότερο έλλειμμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της.
Και τα λέει αυτά ο πρώτος τη τάξει υπουργός του Κώστα Καραμανλή, που κατά τον Αλμούνια είναι αλετήρας της χώρας.
Ο άνθρωπος που παρέδωσε την Αθήνα ανυπεράσπιστη στην καταστροφή στα σύγχρονα Δεκεμβριανά και που μαζί με τους συναδέλφους του μοίραζαν τα τριχίλιαρα σαν πετσετάκια στις πυρκαγιές, για να μαζέψουν ψηφαλάκια.
Δυστυχώς, δεν είδα από το ΠΑΣΟΚ σημαντικές αντιδράσεις για τον Κώστα Σημίτη. Αλλά πώς να υπάρξουν, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε τον Σημίτη και η μη υπεράσπιση του έργου του από το τότε ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην αθώωση του κύριου ενόχου της κρίσης, του Καραμανλή;
Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε κι ο Πολύδωρας που θέλει συνεργασία ή συνεννόηση της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή.
Δηλαδή με το κτήνος που αποκαλεί χιμπατζή ένα παιδί που γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε στην Ελλάδα, που μιλά άπταιστα ελληνικά και θεωρεί σημαία του την ελληνική, απλώς και μόνο επειδή είναι μαύρος.
Χωρίς να έχει βέβαια την ιστορική γνώση, ο κ. Πολύδωρας, ότι όσοι συνεργάσθηκαν με ναζιστές, σε λίγο καιρό έβλεπαν τα ραδίκια ανάποδα.
Ούτε να έχει συναίσθηση ότι κυβέρνηση με συμμετοχή ναζιστών, σημαίνει αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρώπη εντός δευτερολέπτων.
Όλη αυτή η ακροδεξιά ρητορική, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους αυτοπροσδιοριζόμενους «Παπανδρεϊκούς», να αρχίσουν την μικροκομματική υπονόμευση του Βενιζέλου.
Δήθεν έκπληκτοι, κραυγάζουν πως ο Βενιζέλος συνεργάζεται με ακροδεξιούς και με υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Χωρίς όμως να μας λένε ποια άλλη επιλογή υπάρχει για τη χώρα.
Τι προτείνουν αυτοί, ως πολιτική λύση;
Πώς αντιλαμβάνονται αυτοί το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη ευθύνης;
Αλλά καμία συνεκτική πολιτική λογική δεν συνέχει τη σκέψη τους. Μόνες κινητήριες ιδέες τους, είναι η προσωπολατρεία και η αντίληψη της δημοκρατικής παράταξης ως οικογενειακής επιχείρησης.
Και μέσα σε αυτά, βγήκε και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
Με ανακοίνωσή τους θεωρούν ότι η στάση του Χρύσανθου Λαζαρίδη δεν προσδιορίζεται από τις ακροδεξιές περιπλανήσεις του στο Δίκτυο 21 και το περιβάλλον Χριστόπουλου, αλλά από το ότι πριν από δεκαετίες ήταν στο ΚΚΕ Εσωτερικού.
Και μιλούν απαξιωτικά γι’ αυτό.
Θα πρέπει κάποιος, ίσως ο ίδιος ο Βενιζέλος, να εξηγήσει σε αυτούς τους ανίδεους νέους τι ήταν το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Τη συνεισφορά στην κεντροαριστερή σκέψη των ιδεών του Γκράμσι, του Μπερλιγκουέρ, του Πουλατζά και άλλων.
Το ότι ήταν το πρώτο κόμμα που εισήγαγε τον ευρωπαϊσμό στον αριστερό χώρο, όταν άλλοι έλεγαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Το ότι το ΚΚΕ Εσωτερικού έφερε στην Ελλάδα τις έννοιες του αντιεθνικισμού, του αντιρατσισμού, του κοσμικού κράτους, της οικολογίας, του φεμινισμού, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων.
Ότι μπόλιασε με τις ιδέες του και το ΠΑΣΟΚ, ιδίως την περίοδο Σημίτη.
Ότι πολλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έμειναν στη σημερινή δύσκολη ώρα του, προέρχονται από το ΚΚΕ Εσωτερικού, όταν η πλειοψηφία των παλιών Πασόκων την έκανε για ΣΥΡΙΖΑ και αλλού, στην πρώτη δυσκολία.
Ότι στις διάφορες κινήσεις και τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και κεντροαριστερό χώρο που θέλει να συνεργασθεί το ΠΑΣΟΚ, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο άνθρωποι που προέρχονται από το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Ο Αυριανισμός ήταν ένα από τα φασίζοντα ρεύματα της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Ας μη νεκραναστηθεί.
Οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να παρακάμψουν όλα αυτά και να μείνουν στο δρόμο της ευθύνης.
Και η ΔΗΜΑΡ, παρά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση, πρέπει να παραμείνει Αριστερά της ευθύνης.

Παύλος Αθανασόπουλος
Μεταρρύθμιση

Υ.Γ. Δημοκρατία δεν είναι μόνο η αρχή της πλειοψηφίας, αλλά και ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας επιλογής τρόπου ζωής.
Με αυτήν την έννοια, η λαϊκή και στρατιωτική επανάσταση στην Αίγυπτο είναι θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου