13.7.13

Αυτοκτονία ή δολοφονία?

Στα ετήσια βραβεία της Εγκληματολογικής Επιστήμης, ο πρόεδρος του AAFS, Dr. Don Harper Mills εξέπληξε σε ομιλία του το ακροατήριό του καθώς τους ανέλυε τις περίπλοκες συνθήκες ενός θανάτου.


Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 1994, ο ιατροδικαστής εξέταζε το πτώμα ενός Ronald Opus ο οποίος είχε βρει έναν πολύ περίεργο θάνατο: Πέφτοντας από την ταράτσα ενός 10όροφου κτιρίου για να αυτοκτονήσει, σκοτώθηκε από... πυροβολισμό καρμπίνας!

Πραγματικά, καθώς ο επίδοξος αυτόχειρας έπεφτε στο κενό, και έχοντας αφήσει πίσω του ένα σημείωμα που επιβεβαίωνε το απονενοημένο διάβημά του, μια ριπή από καραμπίνα διαπέρασε το παράθυρο του διαμερίσματος του ενάτου ορόφου και τα σκάγια βρήκαν τον άντρα στο κεφάλι.

Το πρώτο αξιοσημείωτο της υπόθεσης (εντάξει, το δεύτερο μετά την ίδια τη φύση της υπόθεσης) ήταν πως μόλις έναν όροφο πιο κάτω, προς μη γνώση και του πυροβολητή και του πυροβοληθέντος, υπήρχε δίκτυ ασφαλείας το οποίο είχε πρόσφατα τοποθετηθεί για την ασφάλεια εργατών που εκτελούσαν κάποιες εργασίες στο κτίριο. Οπότε, εφ' όσων ο αυτόχειρας θα αποτύγχανε σίγουρα στην προσπάθειά του, δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί ο πυροβολών την καραμπίνα, άρα έπρεπε να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Ο δράστης ήταν ένα ηλικιωμένος άντρας ο οποίος μάλωνε με τη γυναίκα του και την απείλησε σε κάποια στιγμή με την καραμπίνα του. Πάνω στα νεύρα του φέρεται να εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα, αλλά αστοχώντας, πέτυχε το παράθυρο αντί για τη γυναίκα του. Άρα αποκλείονταν και το ατύχημα, αφού βάσει των στοιχείων, ο γηραιός άντρας εκινήθη με δολοφονικά κίνητρα.

Όμως η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται. Και οι δύο ηλικιωμένοι διαβεβαίωναν πως η καραμπίνα ήταν πάντα, εδώ και πολλά χρόνια, άδεια. Το να απειλεί με αυτήν τη γυναίκα του ο άντρας ήταν ένα ανούσιο... τελετουργικό των καβγάδων τους. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, δεν σκόπευε ο ηλικιωμένος να δολοφονήσει την γυναίκα του. Πόσω δε μάλλον έναν τυχερό-άτυχο επίδοξο αυτόχειρα.

Έπρεπε να βρεθεί ποιος γέμισε την καραμπίνα και την όπλισε. Μαρτυρίες και έρευνα αποκάλυψαν πως ο υπαίτιος ήταν ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος έχοντας αποκοπεί οικονομικά από τη μητέρα του λόγω οικογενειακών διαφορών, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη "συνήθεια" του πατέρα του να απειλεί τη μάνα του με την, υποτιθέμενα, άδεια καραμπίνα και να σκηνοθετήσει έτσι τη δολοφονία της από τον ίδιο τον πατέρα του. Άρα ο υπέυθυνος του φόνου του αυτόχειρα ήταν ο γιος της οικογένειας.

Κι εδώ έρχεται η πραγματική ανατροπή της υπόθεσης. Ο αυτόχειρας, κύριος Ronald Opus, δεν ήτο άλλος από το γιο του ζευγαριού, ο οποίος βλέποντας μέχρι εκείνη τη στιγμή το σχέδιό του να έχει αποτύγχει, αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Κι εφ' όσων αυτός γέμισε την καραμπίνα που κατά λάθος εκπυρσοκρότησε ο πατέρας του και τα σκάγια αυτού του πυροβολισμού τον πετύχανε καθώς έπεφτε προς μια σίγουρα αποτυχημένη απόπειρα να αυτοχειριαστεί, το συμβάν τελικά καταγράφηκε ως αυτοκτονία!

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου