13.8.13

Τα λαμόγια της «διασκέδασης».





Το μαγαζί Crystal Life λοιπόν έδωσε ως λόγο "τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη Χαλκιδική το τελευταίο χρονικό διάστημα".
Ποιες είναι αυτές;
Ότι όσοι αισχρότατα φοροδιέφευγαν, τώρα είναι αναγκασμένοι να μην το κάνουν!
Ότι όσοι δεν έκοβαν αποδείξεις στην είσοδο, ότι όσοι δεν έκοβαν αποδείξεις για τα ποτά του μπαρ, τώρα πρέπει να κόβουν.




Πάντα έπρεπε, φυσικά, αλλά τώρα αν δεν το κάνουν θα τους πιάσουν.
Οπότε, εξαιτίας των "ιδιαιτερων συνθηκών" το μαγαζί προτιμά να ακυρώσει τελείως τη συναυλία, παρά να συμβιβαστεί με την ανάγκη τήρησης του νόμου.
Ποιος ξέρει: ίσως δεν είχε καν θεωρημένα από την εφορία εισιτήρια και δεν προλάβαινε φυσικά να βγάλει, ίσως δεν το συνέφερε να κόψει αποδείξεις γιατί δεν είχε καν υπολογίσει το ΦΠΑ στον προϋπολογισμό του live όντως βέβαιο ότι δεν θα κόβει αποδείξεις.



Για να μην το αδικώ πάντως, μπορεί να μιλά και για άλλες ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη Χαλκιδική το τελευταίο χρονικό διάστημα: ίσως να εννοεί τη ζέστη, ίσως να εννοεί το ελαφρύ κυματάκι στη θάλασσα.
Ίσως όμως και όχι.
Κόψτε αποδείξεις ανόητοι: Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι όλες αυτές τις μέρες καθώς τα σκυλάδικα, τα beach bar, και κάθε είδους μαγαζιά (που έσκουζαν επειδή ο ΦΠΑ ήταν ψηλός και απαιτούσαν να μειωθεί!) πιάνονται το ένα μετά το άλλο να κλέβει τα λεφτά μας.
Κι όχι μόνο κλέβουν τα λεφτά μας, αλλά κοροϊδεύουν το Νόμο κατάμουτρα, βάζουν τον αυτοφοράκια, ξεσφραγίζουν τα μαγαζιά, εκμεταλλεύονται μικροσκοπικά παραθυράκια του νόμου.
Ψάχνει λίγο τα πράγματα το ΣΔΟΕ στη Χαλκιδική (και αλλού) και ανακαλύπτει σημεία και τέρατα.
Και παρ' ό,τι όλοι ξέρουν ότι το ΣΔΟΕ είναι εκεί έξω, συνεχίζουν να μας κλέβουν ξεδιάντροπα.
Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά. Φαντάζεστε τι κλέψιμο, τι φοροδιαφυγή έπεφτε -όχι μόνο απ' τους πολιτικούς αλλά και από μικρούς ή μεγάλους επαγγελματίες- στις καλές εποχές;
Τότε που δεν είχαν καν το φόβο του ΣΔΟΕ;
Εδώ τώρα, και δε νοιάζονται.
Προκειμένου να μην κόψουν αποδείξεις, ακυρώνουν τις συναυλίες!



Μιλάμε για παράνοια.
Μακάρι να μην σταματήσει εδώ το ΣΔΟΕ.
Μακάρι αυτά που είπε ο Στουρνάρας, ότι θα κλείσει τα παραθυράκια να το κάνει. (Τον "αγανακτισμένο" Ρέμο, τις προάλλες τον κάλεσε και καλά "πολιτιστικός σύλλογος" για συναυλία, γιατί έτσι θα γλίτωναν όλοι τη θεώρηση των εισιτηρίων από την εφορία. Και πάλι όμως, το ΣΔΟΕ τους έπιασε να κλέβουν, γιατί δεν έκοβαν αποδείξεις στα ποτά!!!).
Φοβάμαι βέβαια ότι σε λίγο καιρό, θα τα ξεχάσουμε όλα, και θα ασχολούμαστε με κάτι άλλο, και το ΣΔΟΕ θα βαρεθεί ή θα φοβηθεί να βγαίνει παγανιά.
Πάντως το σταρ σύστεμ, απ' ό,τι φαίνεται, χτίστηκε σε πήλινα πόδια, χάρη στις off-shore των καλλιτεχνών, χάρη στα κολπάκια στην εφορία, χάρη στην αισχρή κοροϊδία και φοροδιαφυγή.
Αν χρειαστεί να μη γίνουν καθόλου συναυλίες, ή αξιοσέβαστες εκδηλώσεις "πολιτιστικών συλλόγων" που προσφέρουν πολιτισμό καλώντας τον Ρέμο, ας είναι. Δεν χρειαζόμαστε πια τέτοιο σταρ σύστεμ.

Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου