5.9.13

Πούτιν, εφ όλης της ύλης!



Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Associated Press,  Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για όλους και για όλα.
Για τη Συρία, η χώρα του, είπε, θα θεωρήσει οποιαδήποτε αμερικανική μονομερή επέμβαση που δεν θα έχει την έγκριση του ΟΗΕ ως μια καθαρά επιθετική ενέργεια, και θα δράσει ανάλογα, αφού «έχουμε σχέδιο».



Πρόσθεσε όμως πως δεν αποκλείει την ρωσική υποστήριξη μιας τέτοιας επέμβασης, που θα έχει την έγκριση του ΟΗΕ, εφόσον αποδειχτεί ότι το συριακό καθεστώς όντως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του πληθυσμού του.
Αν και αυτό το θεωρεί «παράλογο», την στιγμή που οι αντάρτες είναι περικυκλωμένοι, και στα πρόθυρα οριστικής ήττας.



Σύγκρινε μάλιστα τα στοιχεία της χημικής επίθεσης που έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, με τα αντίστοιχα ψεύτικα στοιχεία της κυβέρνησης Μπους, που χρησιμοποιήθηκαν τότε για να δικαιολογηθεί η επέμβαση στο Ιράκ.
Αν αποδειχτεί ότι ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων, τότε «μόνο εφόσον υπάρχει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, βάσει του διεθνούς δικαίου, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη χρήση βίας εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί απλά επιθετικότητα…», τόνισε.
Όσον αφορά στο πυραυλικό σύστημα S-300 είπε πως «έχουμε συμβόλαιο με την Συρία για τη παράδοση τέτοιων πυραύλων. Ήδη παραδώσαμε κάποια μέρη τους, αλλά η παραγγελία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Την έχουμε αναστείλει προς το παρόν. Αν όμως δούμε πως παραβιάζονται από κάποιους οι διεθνείς νόρμες, τότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας, ειδικά όσον αφορά στη παράδοση τέτοιων ευαίσθητων οπλικών συστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο Ομπάμα ανέφερε πως «δεν εξελέγη από τον αμερικανικό λαό για να είναι ευχάριστους στους Ρώσους… ούτε εγώ εξελέγην από τους Ρώσους για να είμαι ευχάριστος σε άλλους.
Συνεργαζόμαστε, αλλά παράλληλα διαφωνούμε σε κάποια ζητήματα. Είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα».
Για την πολύκροτη υπόθεση του Snowden, όπως είπε, οι Αμερικανοί πράκτορες, αλλά και οι διπλωμάτες θα έπρεπε να είναι περισσότερο επαγγελματίες.
«Όταν ανακάλυψαν ότι βρίσκεται εν πτήσει προς τη Ρωσία, και πως ήταν  ένας διερχόμενος (τράνζιτ) επιβάτης, άρχισαν οι πιέσεις από παντού… αντί απλά να τον αφήσουν να καταλήξει σε κάποια χώρα όπου θα μπορούσαν να δράσουν πιο εύκολα…».
Τέλος, όσον αφορά στο ακανθώδες ζήτημα των ομοφυλόφιλων της Ρωσίας είπε: «συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, και πολλές φορές τους παρασημοφορώ και τους βραβεύω για τα επιτεύγματά τους σε διάφορους τομείς… έχουμε φυσιολογικές σχέσεις, και δεν βλέπω να έχει γίνει κάτι το παράξενο τώρα.
Μάλιστα λένε πως ο Pyotr Ilyich Tchaikovsky ήταν γκέι!
Εμείς όμως δεν τον αγαπάμε για αυτό, αλλά διότι ήταν ένας μεγάλος μουσικός, και λατρεύουμε τη μουσική του…».

Strange Attractor



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου