10.11.13

Πυρίκαυστος Ελλάς…



Ο Κώστας Ζουράρις, συγγραφέας του ερεβώδους πονήματος «Μισγάγκεια απερινόητη», μαχητής της αυτοδιοικητικής ανεξαρτησίας του Βραχασίου στο ορεινό Λασίθι, πρώην πολιτευτής του ΚΚΕ, ίδρυσε κόμμα με τον τίτλο «Πυρίκαυστος Ελλάδα».



Ο ίδιος προάγεται αυτομάτως σε επίτιμο πρόεδρο, ενώ τη θέση του ενεργού προέδρου την ανέθεσε στον οικονομολόγο εκ Καβάλας κ. Γ. Καλεάδη, συγγραφέα έργου για τη σκέψη, και όχι μόνον, του κ. Ζουράρι με τον τίτλο «Αξιον και Δίκαιον» (σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία, 594 σελίδες, 20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, άρα γύρω στα 3 λεπτά η σελίδα, καλύτερη τιμή δεν γίνεται).




Ως γνωστόν πυρίκαυστον είναι το υλικό που έχει περάσει από τη φωτιά με αποτέλεσμα να σκληρύνει, όπως τα τούβλα.
Το λεξικό δίνει και μια ακόμη σημασία, το έμπλαστρον, υποθέτω όμως πως αυτή δεν έχει σχέση με τον τίτλο μιας πολιτικής κίνησης η οποία, κρίνοντας από τα δύο μέλη της, ως στόχο έχει να διανθίσει την δημόσια ζωή με την πνευματικότητα που της λείπει.
Γι’ αυτό υποθέτω πως θα είναι άκρως επιλεκτικοί στην επιλογή νέων μελών και καλόν θα ήτο να μη βιαστούν να προχωρήσουν σε εγγραφές παρασυρόμενοι από ποσοτικούς δείκτες.
Θεωρώ ότι με καμιά δεκαριά μπορούν να φτιάξουν κατάσταση, που λένε.
Οι παλιότεροι είχαν γνωρίσει τον Δελαπατρίδη.
Εγώ γνώρισα τη Μαρίκα Παλαίστη, τον Στέλιο Παπαθεμελή και υπήρξα τακτικός θεατής των εκπομπών του Βασίλη Λεβέντη.
Η Παλαίστη ζητούσε τα θυρωρεία να ανέβουν στην ταράτσα γιατί τότε η Αθήνα ήταν γεμάτη θυρωρούς, ο Παπαθεμελής ήθελε να στείλει τα μπαρ στην κόλαση, όμως τίποτε δεν συγκρινόταν με τον Λεβέντη όταν εξοργιζόταν με τα ίδια του τα λόγια.
Οι άνθρωποι, βέβαια, σταδιοδρόμησαν ως κωμικοί καρατερίστες σε μια πολιτική σκηνή που κόντευε να βουλιάξει από το βάρος της σοβαροφάνειας.
Όταν όμως έχει τον Χαϊκάλη και τον Πάντζα στα έδρανα της Βουλής, το προϊόν του Λεβέντη έχει κατ’ ανάγκην απαξιωθεί.
Κοινώς μόνον σε περιβάλλον κάποιας στοιχειώδους σοβαρότητας μπορεί να ευδοκιμήσει το κωμικό.
Αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κ. Ζουράρις στον οποίον, αν μη τι άλλο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πολιτικό θάρρος.
Διάβασα ότι κατέθεσε τα απαραίτητα χρήματα για την ίδρυση κόμματος στον Αρειο Πάγο.
Αν δεν πρόκειται για χορηγία του «Πυρίκαυστου» από τις ψησταριές «Λεωνίδας» υποκλινόμεθα.
Ξέρει να πληρώνει την πλάκα του.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου