19.11.13

Φτηνά τη γλίτωσε ο Αλέξης στο Τέξας.



Όταν, με αφορμή την επίσκεψη του Τσίπρα στο Τέξας,  έγραφα «που πάει ο Αλέξης, ξεβράκωτος στα αγγούρια;», ήξερα τι έλεγα.
Η συγκεκριμένη πολιτεία είναι διάσημη για τον συντηρητισμό της, και αν οι ντόπιοι «γελαδάρηδες» έπαιρναν χαμπάρι ποιος ακριβώς είναι αυτός που τους επισκέφτηκε, και τι ακριβώς πρεσβεύει, τότε θα τον πασάλειβαν με πίσσα και πούπουλα, και θα τον έκαναν βόλτα δεμένο επάνω σε σιδηροδρομική ράγα….



Και δεν θα μπορούσε να τον σώσει ούτε η πριμαντόνα της μαϊμού academia, ο Μπαρουφάκης δηλαδή…. ούτε η Ζωζώκα, αφού στο Αμέρικα οι σερίφηδες δεν ανέχονται γιαλαντζί καγκελάριους.


Οι Τεξανοί είναι τόσο αντιδραστικοί, που ακόμη και οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Όστιν, δεν θέλουν να ακούν για λαθρομετανάστες και για τα δικαιώματά τους.
Και μιλάμε για λαθρομετανάστες από το Μεξικό, που είναι και δίπλα τους, και με το οποίο μοιράζονται μια πλούσια ιστορία.
Που να τους έλεγε ο Αλέξης για επιδόματα σε Αφγανούς, Πακιστανούς, Σομαλούς, και άλλους κατατρεγμένους (πολλοί εξ αυτών επαγγελματίες κακοποιοί), και τους οποίους ο Σύριζας (ολέ) έχει κάνει σημαία του, προκειμένου να πουλήσει προοδευτισμό στους εδώ ιθαγενείς.
Έτσι, αγνοώντας το ποιος ακριβώς ήταν ο «επίσημος» καλεσμένος τους, οι φοιτητές του Όστιν μάλλον δεν έδωσαν σημασία στο μεγάλο event της παρουσίας Αλέξη, το οποίο όμως αναμεταδόθηκε με πομπώδη τρόπο από τα εδώ ΜΜΕ, λες και ο Αλέξης κατέκτησε μόνος του την άγρια Δύση!.
Οι Τεξανοί φοιτητές λοιπόν, αυτοί που αποτελούν το μέλλον της Αμερικής, όταν δεν γίνονται «λιάρδα» από τις μπύρες, κυνηγάνε λαθρομετανάστες!
Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε.
Σύμφωνα  με το Austin American-Statesman,  όπως ανακοίνωσε ένας φοιτητικός σύλλογος (των συντηρητικών φοιτητών, να τα λέμε αυτά), τα μέλη του σχεδιάζουν ένα «ευχάριστο» παιχνίδι για όλη την οικογένεια,  που θα λέγεται «πιάσε κι εσύ έναν λαθρομετανάστη»!
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: Οι φοιτητές θα κυκλοφορούν στην πανεπιστημιούπολη, ψάχνοντας κάποιους άλλους, οι οποίοι όμως θα κρατάνε ταμπέλες που θα γράφουν «είμαι λαθρομετανάστης».
Όποιος καταφέρει και πιάσει έναν από αυτούς, θα κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας $25.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου συλλόγου Lorenzo Garcia, «ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να προκληθεί μια ευρεία συζήτηση ανάμεσα στους φοιτητές, αναφορικά με το ακανθώδες ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, και πως αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας…».
Καλά λοιπόν που δεν έτυχε να είναι εκεί ο Αλέξης, την ώρα που τα έλεγαν αυτά, διότι θα είχε ξυπνήσει ο Τσε Παπάρα μέσα του, και θα έβγαζε κανέναν πύρινο λόγο για την ανάγκη προστασίας και συμπαράστασης στους κατατρεγμένους της γης.
Μπορεί να πρότεινε και καταλήψεις κτιρίων στυλ Υπατίας… 

Ευτυχώς όμως, που δεν το πήρε χαμπάρι, αλλά και να το έπαιρνε θα έλεγε τα δικά του εις την ελληνικήν (αφού ως γνωστόν δεν σκαμπάζει από αγγλικά), οπότε και πάλι θα την γλίτωνε την διαπόμπευση από τους «γελαδάρηδες» φοιτητές, που αν δουν κομμουνιστή, έστω και ψευδεπίγραφο, ετοιμάζουν αμέσως το καζάνι με την πίσσα.
Πάντως, από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί φοιτητές του Τέξας καταδικάζουν το εν λόγω «ρατσιστικό» παιχνίδι, ενώ οι πρυτανικές αρχές απειλούν με αποβολή τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου.
Όπως ανακοίνωσαν, «αυτό το παιχνίδι δεν συμβαδίζει με τις αξίες του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν» (που να ήξεραν και τις αξίες του Σκουρλέτη…).
Κάποιοι άλλοι, πιο «προοδευτικοί», χαρακτήρισαν το παιχνίδι «εμπρηστικό» και «προσβλητικό», ενώ το συνέκριναν με ένα αντίστοιχο που είχε γίνει στο πανεπιστήμιο του UC Berkeley, βάσει του οποίου οι εκεί φοιτητές οργάνωσαν πρόσφατα πωλήσεις γλυκισμάτων, η τιμή των οποίων διέφερε ανάλογα με την εθνικότητα, το φύλο, και τη φυλή του αγοραστή. Κάτι δηλαδή που παραπέμπει σε «σκληρό ρατσισμό».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του συντηρητικού Ρεπουμπλικανού υποψήφιου για το αξίωμα του κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott, μέλος της οποίας είναι ο Lorenzo Garcia, ενέδωσαν στην πολιτική ορθότητα, και καταδίκασαν το φοιτητικό παιχνίδι ως «αποκρουστικό».
Λέτε (επειδή μας διαβάζει ο Αλέξης) τώρα που πληροφορήθηκε τι γίνεται εκεί στο Όστιν, να επιστρέψει για να καταγγείλει τον φοιτητικό αυτό ρατσισμό;
Να πάρει μαζί του και την Ζωζώ, για να ανέβει σε κανένα κιγκλίδωμα;
Να δούμε και τον Στρατούλη σε κανένα CBS, ντυμένο Ινδιάνο, να φωνάζει «Help, Stratoulis here…. The redneck cowboys are murdering me….”!
Πλάκα θα είχε….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου