29.11.13

Περί γενοσήμων…



O καυγάς για τα Γενόσημα Φάρμακα στην Ελλάδα κρύβει μια ασύλληπτη προσπάθεια κερδοσκοπίας και πλουτισμού γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων.
Πάει καιρός που σερβίρεται από «δημοσιογράφους» και «ειδικούς» ένα εύπεπτο παραμύθι με πράουντ-του-μπι γκρίκ φαρμακοβιομήχανους, σκοτεινούς Εβραίους (Οβριούς) πράκτορες, μπάσκετ και ίσως λίγο ποδόσφαιρο, όλα φυσικά σύμφωνα με το γνωστό σχέδιο της αιμοδιψούς Τρόικας να σκοτώσει τον Ελληνικό λαό.



Μαζί τα φάγαμε τα προηγούμενα παραμύθια.
Καλό είναι να μη φάμε και αυτό.



Ένα τεράστιο πάρτυ πλουτισμού εις βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους, εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και όλων εμάς των φορολογούμενων κρατούσε για χρόνια τώρα.
Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει με την Τρόικα (γιατί αυτή είναι η αλήθεια που δεν βολεύει ούτε τα κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια) το πάρτυ αυτό τελειώνει.
Όμως τα συμφέροντα που χάνουν τον εύκολο πλουτισμό αντιδρούν, και η αντίδρασή τους δε γνωρίζει φρένο: χονδροειδή ψέματα, κατατρομοκράτηση των ασθενών, και ωμός χρυσαυγίτικος ρατσισμός (θα εξηγήσω πιο κάτω) επιστρατεύονται.
Εμείς που πιστεύουμε ότι είμαστε εξυπνότεροι από τους κυβερνώντες καλό είναι να κάνουμε μια στοιχειώδη έρευνα.
Όλα είναι ένα “google search” μακριά και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός.
Μερικά Βασικά για τα Πρωτότυπα Φάρμακα και τα Γενόσημα:
Κάθε καινούργιο, πρωτότυπο φάρμακο, από την ημερομηνία κυκλοφορίας του κυκλοφορεί προστατευμένο από «πατέντα». Στο χρονικό διάστημα που ορίζει η πατέντα απαγορεύεται η αναπαραγωγή του από άλλη εταιρεία από αυτήν που το πρωτοέφερε στην αγορά.
Το χρονικό αυτό διάστημα είναι απαραίτητο ώστε τα έσοδα από την αποκλειστική διάθεση να καλύπτουν το τεράστιο κόστος που δαπανά η εταιρεία για έρευνα μέχρι να παράγει ένα φάρμακο με τις προδιαγραφές που απαιτούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πριν δώσουν άδεια για πώληση.
Μετά τη λήξη της «πατέντας» το φάρμακο αυτό μπορούν να κατασκευάσουν και άλλες εταιρείες.
Το φάρμακο αυτό λέγεται Γενόσημο (Generic Drug).
Βασικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις: (αυτό που λέμε έξω στη δουλειά μου FAQ – Frequently Asked Questions).

Ε: Σε τι διαφέρουν τα Γενόσημα από τα Πρωτότυπα Φάρμακα;

Α: Μόνο στο όνομα!

Ε: Τα Γενόσημα δεν είναι “χειρότερα φάρμακα” από τα πρωτότυπα;

Α: Τα Γενόσημα έχουν τα ίδια “ενεργά” συστατικά, στην ίδια δοσολογία, με την ίδια δραστικότητα με τα πρωτότυπα φάρμακα.

Ε: Καλά, και τότε γιατί τα πρωτότυπα φάρμακα είναι ακριβότερα;

A: Τα πρωτότυπα φάρμακα είναι ακριβότερα γιατί πρέπει να αποσβέσουν το κόστος της πανάκριβης έρευνας που η δαπανά η εταιρεία που πρώτη τα φέρνει στην αγορά. Τα γενόσημα δεν επιβαρύονται με αυτό το κόστος. [Όταν λήξει η πατέντα και η τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου πέφτει για να μπορεί να ανταγωνιστεί το γενόσημο, αλλά το γενόσημο είναι πιο φτηνό]
Για το φινάλε, πάμε για φουλ παράνοια, σε χρώμα γαλανόλευκο και πατριωτικό:

Ε: Η Τρόικα δεν επιβάλει στον υπόδουλο Ελληνικό λαό να παίρνει Γενόσημα ενώ οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι απολαμβάνουν τα υπέροχα πρωτότυπα φάρμακα;

Α: Εεεε, OXI.
Στην Αμερική για παράδειγμα 8 στα 10 φάρμακα που χορηγούνται είναι γενόσημα. Γενικώς στον «πολιτισμένο κόσμο» όπου οι πολίτες δεν είναι υπόδουλοι στους τοπικούς βεζύρηδες οι οποίοι οφείλουν τη θέση τους στην συναλλαγή με τους μεγαλοεισαγωγείς και μεγαλέμπορους (δεν μου πάει να γράψω «βιομηχάνους» γιατί το θεωρώ σοβαρό τίτλο αυτόν), οι γιατροί συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και όχι το ακριβό πρωτότυπο φάρμακο.
Το φτηνό φάρμακο βολεύει τον ασθενή, αλλά όχι τον βιομήχανο που δεν μπορεί να αγοράσει το επόμενό του γιοτ με σημαία Μπαχάμες τόσο γρήγορα ώστε να προλάβει το επόμενο καλοκαίρι στην Ψαρού. (Απάντηση σε ύφος ανάλογο της ερώτησης).
Γενικές παρατηρήσεις:
Στην Ελλάδα το πάρτυ του φαρμάκου έκανε αρκετούς πλούσιους και κάποιους πολύ πλούσιους.
Τεράστια περιθώρια κέρδους για τους εισαγωγείς φαρμάκων και τις ξένες εταιρείες οι οποίες έδειχναν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς με τις καλύτερες επιδόσεις σε συνταγογραφήσεις των φαρμάκων τους, προσφέροντας ακριβές διακοπές στο εξωτερικό (συγγνώμη εννοούσα ενημερωτικά ταξίδια και συνέδρια) ή για μεγαλύτερη απλότητα προσφέροντας ωραία “μπόνους.”
Δεν είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έπαθε μια μεταρρυθμιστική επιφοίτηση ξαφνικά μετά από δεκαετίες στην κυβέρνηση.
Είναι ότι η (αιμοδιψής) Τρόικα βλέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να φαληρίζουν.
Αν ήταν στο χέρι της (περήφανης) κυβέρνησης μπορεί να είχαμε και άλλους φόρους για να καλυφθεί η χασούρα, αλλά η καταραμένες συμφωνίες βλέπετε …
Φυσικά, οι εγχώριοι βεζύρηδες που έμαθαν χρόνια να ζουν στον κλεπτοκρατικό καπιταλισμό δεν έχουν σκοπό να παραδώσουν τα όπλα αμαχητί.
Και σε αυτήν την ηρωική τους προσπάθεια δεν υπάρχει κανένα ιερό και όσιο.
Έτσι όταν μια ισραηλινή εταιρεία προσπάθησε να πουλήσει φτηνά γενόσημα στην Ελλάδα, το μέσο ενός γνωστού φαρμακοβιομήχανου τα βάφτισε “Ισραηλινόσημα” (όπως λέμε βρωμο-εβραιόσημα, αίμα, τιμή κλπ).
Ανακάλυψε δε το μέσο αυτό ότι ο Ηλίας Μόσιαλος έχει εβραϊκές ρίζες και λέγεται Ελάϊας Μόσια, πράγμα που είναι περίεργο όπως έλεγε το μέσο, που ένας Εβραίος συμβούλευε τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Μόσιαλος δεν νομίζω να είναι Εβραίος, αλλά και να ήταν τι θα αποδείκνυε αυτό; Ίσως ότι δεν έκαναν ολοκληρωμένη δουλειά οι Ναζί την περίοδο της Κατοχής και περίσσεψαν και κάποιοι Έλληνες Εβραίοι; (Ούτε ο φυλακισμένος Μιχαλολιάκος δεν το είχε σκεφτεί έτσι το θέμα).
Χθες στο θέμα των Γενόσημων κατά σύμπτωση (κατά σύμπτωση λέω) πήρε θέση οπαδική εφημερίδα του Παναθηναϊκού, διότι ειδικεύεται στην μπάλα και στη προστασία του καταναλωτικού κοινού από τα βρωμο-εβραιόσημα (ελπίζω να με παρακολουθείτε ακόμα).
Το ανέκδοτο θέλει κάτι που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια να είναι σκύλος που μαθαίνει ξένες, γλώσσες, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι είναι πάντα γάτα.
Οι φωνές για τα γενόσημα, τα Ισραηλόσημα, θα μπορούσαν να προέρχονται απλώς από γραφικούς ανόητους που πιστεύουν ότι τα επιβατικά αεροπλάνα μας ψεκάζουν, αλλά δυστυχώς έρχονται από τους ίδιους που σκούζουν κάθε μέρα στα ραδιόφωνα επειδή το πάρτυ ΤΟΥΣ εις βάρος ΜΑΣ μόλις τελείωσε.

Στράτος Σαφιολέας



ΥΓ-Έχω ξαναγράψει πολλές φορές, ότι η επικίνδυνη αυτή εδώ κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει.
Για να τελειώσει όμως πρέπει η αντιπολίτευση να σταματήσει να βάζει και αυτογκόλ. Αντί να αφήνει περιθώρια στη Νέα Δημοκρατία να καμώνεται πως με σπουδαίο κέφι προχωράει σε μεταρρύθμιση, θα έπρεπε αντίθετα ΕΔΩ να ζητήσει μια ακόμα εξεταστική που να ερευνά γιατί ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΦΤΗΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ, αλλά ΧΡΕΩΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.
Να ζητήσει να μάθουμε ΠΟΙΟΙ έχουν κερδοσκοπήσει και ΠΟΣΑ έχουν κερδίσει και τα τελευταία ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ από το ακριβό φάρμακο και μετά να φωνάξει τον εισαγγελέα να συνεχίσει.

ΥΓ 2- Bonus ερώτηση:
Και τι θα γίνει με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία; (η ερώτηση στο πιο «πονόψυχο» - τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην Ελληνική φαρμακοβιομηχανία; - διότι ως γνωστόν όσοι την κάνουν από τα ραδιόφωνα και τα μπαλκόνια έχουν αυτό τον καημό …)
Βοnus απαντήσεις 2:
(α) θα ρίξει τα κέρδη, θα κάνει επενδύσεις και θα πάει μια χαρά.
(β) δε θα κάνει επενδύσεις και θα κλείσει.
(γ) δε θα ρίξει τα κέρδη, δε θα κάνει επενδύσεις και δε θα κλείσει.
Ο φορολογούμενος πολίτης θα δεχθεί με τεράστια χαρά να πληρώνει ένα ακόμα χαράτσι και θα έτσι θα στηρίξει την περήφανη βιομηχανία, ενώ σε κάθε πενήντα χαρατσωμένους θα κληρώνεται ένα εισιτήριο για παιχνίδι συγκεκριμένης ομάδας μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου