10.12.13

Τα δύο άκρα της … βλακείας!



 Πολύς λόγος έχει γίνει για την λεγόμενη βία των δυο άκρων, με τις κατηγορίες, τις αντικρούσεις, και τις χυδαιότητες κλπ να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.
Καθόλου όμως λόγος δεν έχει γίνει για μια άλλη κοινή συνισταμένη των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος στη χώρα μας, και που δεν είναι άλλη από την βλακεία.



Βλακεία, που εν μέρει οφείλεται στη γενικευμένη ιστορική άγνοια, η οποία σε συνδυασμό με την δικαιολογημένη (εν πολλοίς) αγανάκτηση, δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.
Και τα αποτελέσματα της βλακείας αυτής μπορεί να μην είναι τόσο άμεσα ή θεαματικά όσο εκείνα της βίας, είναι όμως εξίσου επικίνδυνα αφού οδηγούν και αυτά στη πολιτική και κοινωνική πόλωση, και ίσως μακροπρόθεσμα στο δέσιμο μας χεροπόδαρα.


Αναφέρομαι βασικά αφενός, σε κάποια  χαρακτηριστικά  των «αριστερών» και σφόδρα αντιμνημονιακών συμπατριωτών μας, οι οποίοι μέσα στη πρεμούρα τους για «ισότητα», «δημοκρατία», και «σοσιαλισμό», δηλώνουν, μεταξύ άλλων, αλληλέγγυοι με οτιδήποτε το παραβατικό υπάρχει.
Και από παραβατικότητα στη χώρα μας, να φάνε και οι κότες…
Έτσι βλέπω φίλους και γνωστούς, οπαδούς και θαυμαστές του Αλέξη, του Καζάκη, και γενικά της (δήθεν) αριστεράς (πλην ΚΚΕ), να αγκαλιάζουν από τους λαθρομετανάστες, έως οποιονδήποτε φοροφυγά, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να δικαιολογούν τους Αλβανούς και Γεωργιανούς πιστολέρο, θεωρώντας τους κάτι σαν σύγχρονους κλέφτες και αρματολούς, ή ληστές των Ορέων, που μάχονται την γερμανόφιλη χούντα του μνημονίου!
Άκουσα π.χ. χθες, και βγήκα απ τα ρούχα μου, φίλο οπαδό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υιοθετεί τις βλακείες ότι οι Αλβανοί ψαράδες στις Πρέσπες ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες, που έπεσαν θύματα της ελληνικής αστυνομικής βίας.
Όπως κατά καιρούς ακούω φίλους και συναδέλφους, να υιοθετούν τις παπαρολογίες των Στρατούλη και σία, ότι θα πρέπει να αφοπλιστεί η αστυνομία, να καταργηθούν τα ΜΑΤ, και άλλα τέτοια πολλά.
Που ίσως σε κάποιες άλλες πιο αθώες εποχές να ακούγονταν ουτοπικά και ιδεαλιστικά.
Αλλά σήμερα; Είναι δυνατόν;
Και άντε και βγήκε ο Αλέξης, ή ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κυβέρνηση… και άντε και κατάργησε την αστυνομία…
Ποιον θα φωνάζει η συριζαία με τα Γκούτσι όταν κάποιος πάει να την βιάσει;
Τα συντρόφια που θα συναποτελούν τις εθελοντικές λαϊκές ομάδες προστασίας στις γειτονιές;
Και όταν ο «λαός» πολιορκεί την Βουλή, για να διαδηλώσει εμπράκτως, ποιους θα χρησιμοποιεί ο Σκουρλέτης για να μην γίνει άτακτο ντου εντός του κοινοβουλίου;
Εθελοντές της νεολαίας του Σύριζα, οι οποίοι αντί για αέρια και δακρυγόνα θα πετούν ροδοπέταλα στο πλήθος;
Εν ολίγοις, όλοι αυτοί οι «αριστεροί» αγνοούν ότι τόσο ο Μαρξ (που παρεμπιπτόντως στηλίτευσε την λαθρομετανάστευση ως εχθρό του προλεταριάτου), όσο και οι Λένιν, Τρότσκι, Κάστρο, κλπ λάτρευαν και εφάρμοζαν πάνω απ όλα την τάξη και την ασφάλεια.
Σε κομμουνιστικά καθεστώτα το άτομο δεν μετράει. Μετράει το σύνολο.
Και όποιος διαφωνούσε (πολιτικά ή και πρακτικά) την πλήρωνε σε χρόνο ντε τε.
Κομμουνισμός και παραβατικότητα είναι δυο έννοιες αντίθετες.
Όσον αφορά στην βλακεία του άλλου άκρου, τι να πει κανείς;
Εδώ και αν δεν έχουμε ιστορική άγνοια!
Με αποτέλεσμα να λατρεύονται από Έλληνες (με κεφαλαίο λένε το Ε) οι Ναζί, και άλλοι ημιπαράφρονες, που αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό.
Που αν τυχόν ήταν σήμερα στα πράγματα, τους μισούς και βάλε από όλους όσοι δηλώνουν Χ.Α, θα τους έστελναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κυρίως λόγω εμφάνισης και φυλετικής καταβολής.


Διότι αν είναι για παράδειγμα ο Νότης, ο Κασιδιάρης,  ή ακόμη και ο Μιχαλολιάκος Άριοι, τότε εγώ είμαι ο ξάδελφος της Σκάρλετ Γιόχανσεν…
Και για να αντιληφτούμε το μέγεθος της άγνοιας, θα σας αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα από αυτόν τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας μας, το facebook.
Χθες βράδυ ανέβασα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, από αυτές που διέρρευσαν από την δικογραφία της Χ.Α., που δείχνει έναν ανεγκέφαλο συνέλληνα, ντυμένο Κου Κλουξ Κλαν, να χαιρετά ναζιστικά κάτω από το σύμβολο της Χ.Α.
Σχολίασα πως κάποιοι «Έλληνες»  είναι τόσο αδαείς, που θαυμάζουν μια οργάνωση, η οποία (μεταξύ άλλων) κυνήγαγε και κρέμαγε συμπατριώτες μας στις ΗΠΑ, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Αμέσως βρέθηκε ένας ξύπνιος «φρεντ»μου, που σχολίασε ειρωνικά «θέλω να ξέρω ονόματα και διευθύνσεις Ελλήνων που σκότωσε η ΚΚΚ»!
Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, και μόλις 2-3 κλικ μετά (τόσο θέλει), του παρέθεσα ένα λινκ, στα αγγλικά, με την ιστορία της αντιπαλότητας που είχε η ρατσιστική αυτή τραμπούκικη οργάνωση με τους κακομοίρηδες συμπατριώτες μας, που όντας μαυριδεροί και εξαθλιωμένοι, μετανάστευαν κάποτε κατά χιλιάδες στις ΗΠΑ.
Ο φρεντ, αμέσως επανήλθε με μια άλλη εξυπνάδα, πετώντας τη μπάλα στη κερκίδα.
Πολύ αργότερα, αφού προφανώς κάθισε και έψαξε, επέστρεψε, και  στο μυαλό του με τάπωσε, γράφοντας την εξής μπαρούφα : Η ημερομηνία της φωτογραφίας είναι Φεβρουάριος, και άρα ήταν απόκριες, και γράφει από κάτω και πάρτι, άρα ήταν τραβηγμένη σε αποκριάτικο πάρτι, και όλα αυτά εγώ ο κακός τα αποκρύπτω!!!!!!!

Κάτι που έρχεται να επαναλάβει σήμερα και ο Παναγιώταρος. Τυχαίο;

Και εκεί έρχεται ο καθείς μας αντιμέτωπος με το μέγεθος της βλακείας, ανθρώπων που δυστυχώς ψηφίζουν, χώρια οι εξυπνάδες που εξαπολύουν δεξιά και αριστερά.
Όσο για το ότι ήταν Φεβρουάριος και άρα απόκριες… τι να πει κανείς;
Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.
Η ημερομηνία βέβαια ήταν 26/2 και άρα καμία σχέση με απόκριες,  αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για τους Ελληναράδες θαυμαστές του Αδόλφου.
Τέλος, το ότι η λεζάντα αναφέρει ότι η φωτό τραβήχτηκε σε συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση της Χ.Α. αποφεύγεται τεχνηέντως.
Αυτά είναι λοιπόν τα δυο άκρα της βλακείας.
Ανάμεσα στα οποία είναι πλέον στενά μαρκαρισμένη και εγκλωβισμένη η κοινή λογική.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι  λίγο (όχι πολύ) διάβασμα πολιτικής ιστορίας στην εφηβική και μετεφηβική μας ηλικία θα τα διόρθωνε όλα αυτά….
Αλλά που καιρός για μελέτη, όταν το μυαλό κάποιων είναι εξ αρχής κλούβιο και περί άλλων τυρβάζει, καταλήγοντας στο τέλος στην μόνη διέξοδο που βρίσκει πρόσφορη: Τον αγαναΧτισμό και την άρνηση για την άρνηση;
Και πάλι καλά, διότι υπάρχουν άλλοι τόσοι που πιστεύουν ότι ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας μας ψεκάζουν από αέρος καθημερινά….
Συμπέρασμα: Καλή η δημοκρατία, αλλά νά'μασταν  και όλοι ίδιοι ρε παιδιά... που δεν είμαστε.

Strange Attractor

ΥΓ- Πριν από δυο μήνες, μια άλλη «φρεντ», πολιτεύτρια των Αν Ελ, με έβρισε, και μετά με διέγραψε, διότι επέμενα ότι η τρίτη φωτό (βλ. παραπάνω)  ήταν μούφα, και μοντάζ.
Κατά την γνώμη της, ήταν τραβηγμένη σε συλλαλητήριο πιλότων στην Νέα Υόρκη, και μας την αποκρύπτουν οι σαμαροβενιζέλοι!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου