18.12.13

Σε τι χώρα ζούμε ρε παιδιά;




Το διήμερο που πέρασε, από πλευράς ειδησεογραφίας,  ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά της σαχλοκούδουνης εποχής που ζούμε.
Και δεν μιλάω για τίποτα σοβαρές ειδήσεις, που δυστυχώς περνάνε στο ντούκου από τα ελληνικά ΜΜΕ και τα social media, αλλά στα καραγκιοζλίκια πρώην και νυν εκπροσώπων του έθνους, που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά το πόσο φαιδρή μπανανία είμαστε.



Έτσι, έχουμε βουλευτές του Σύριζα, που το πρωί καταγγέλλουν το κακό κεφάλαιο, και το βράδυ μετράνε τα κέρδη τους από την ενεργό συμμετοχή τους σε διάφορα «σκοτεινά καπιταλιστικά σχέδια, που στόχο έχουν τον απλό κοσμάκη».
Δηλαδή, εδώ ισχύει το κλασικό «και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ».




Βασικά αυτό που συνέβη και που αποκαλύφτηκε με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κάποιοι «αριστεροί» εθνοπατέρες έχουν επενδύσει σε ξένα funds, είναι τόσο απλό που όμως καθίσταται πολύπλοκο μέσα στην απλότητά του.
Και το λέω αυτό διότι σήμερα το πρωί, σε συζητήσεις με φίλους συριζαίους μου έδειχναν ότι δεν κατάλαβαν το μέγεθος της εξαπάτησης ή της υποκρισίας (εκτός κι αν είναι τόσο καλοί ηθοποιοί).
Εν ολίγοις δικαιολογούσαν τους ζάπλουτους βουλευτές τους, πετώντας τη μπάλα στη κερκίδα. Σαν εκείνο το κουνάβι καλή ώρα, που παριστάνει την δημοσιογράφο αναλύτρια στην εκπομπή του Εισαγγελάτου κάθε βράδυ.
Για να το πούμε λιανά: Ο Σύριζα εξωθεί τον λαό της Β. Χαλκιδικής σε αντίσταση (ακόμη και βίαιη) εναντίον της εταιρίας χρυσού που δραστηριοποιείται στη περιοχή, την ίδια ώρα που σημαίνοντα στελέχη του έχουν μετοχές (ή ομόλογα) ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην περίφημη Black Rock, η οποία κατέχει το 20% περίπου της εταιρίας χρυσού που λέγαμε (Eldorado).
Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι;
Και παρεμπιπτόντως, πολύ θα ήθελα να ήξερα τις αντιδράσεις των κατοίκων στις Σκουριές, που κάποιοι εξ αυτών κατέληξαν και στη φυλακή «τοις συριζαίοις ρήμασι πειθόμενοι».
Από την άλλη έχουμε και τη περίπτωση του πρώην Πασόκου μεγαλοσυνδικαλιστή, και νυν βουλευτή επικρατείας του Σύριζα (ποιου άλλου;) που δηλώνει στο πόθεν έσχες του ένα εκατομμύριο ευρώ από συνταξιοδοτική αποζημίωση!
Και βγαίνει και στα κανάλια και δικαιολογείται ότι δούλεψε σε ιδιωτική τράπεζα, και τα λεφτά είναι από ιδιωτική ασφάλιση!
Και ότι ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος ούτε επιβάρυνε το δημόσιο.
Παραδεχόμενος βέβαια, ότι από τα 35 χρόνια «εργασίας», τα 20 ήταν σε συνδικαλιστική άδεια!
Και λίγο μετά σκάει η είδηση ότι την ξένη τράπεζα στην οποία δούλευε την αγόρασε το 2002 μια ελληνική, η οποία με τη σειρά της διασώθηκε από το ελληνικό δημόσιο (εμάς) με χρήματα που δανειστήκαμε από την τρόικα και τα οποία σήμερα πληρώνουμε με αίμα.
Μέσα στην εξίσωση μπαίνει και η ΑΣΠΙΣ του φυλακισμένου Ψωμιάδη, που έφαγε τις οικονομίες χιλιάδων συμπατριωτών μας.
Άρα ξέρουμε σήμερα που πήγαν όλα αυτά τα χαμένα λεφτά του «κοσμάκη».
Στις τσέπες κάποιων επιτήδειων θεομπαιχτών, που η κρίση και το μνημόνιο τους έκανε πλούσιους, ενώ παράλληλα κάνουν και πολιτική καριέρα καταγγέλλοντας την μνημονιακή κυβέρνηση.
Απλό δεν είναι;
Και τέλος έχουμε και την πιο χαρακτηριστική περίπτωση που ξεσκεπάζει το γελοίο τσίρκο που λέγεται ελληνικό πολιτικό προσωπικό.
Μιλάω για τον οξύνου πολιτικό άνδρα Μ. Λιάπη, που πέρασε μια ολόκληρη ζωή στη πούδρα, ως γόνος πολιτικού τζακιού, και ενώ δηλώνει 24(!) ακίνητα στο πόθεν έσχες του, χώρια η βαρβάτη βουλευτική σύνταξη, συλλαμβάνεται με την γίδα στον ώμο, ισχυριζόμενος ότι είναι κι αυτός ένα ακόμη θύμα της κρίσης!
Εδώ όμως θα συμφωνήσω με τον Γιακουμάτο, που όπως τον άκουσα να λέει σε ραδιόφωνο, ο Μισέλ θα πρέπει να βρεθεί αθώος στο δικαστήριο, λόγω βλακείας!
Βλακεία που αποδεικνύεται από τον ίδιο τον Μισέλ και τις σαθρές δικαιολογίες που ψέλλισε, ότι  π.χ. οδήγησε το τζιπ μόνο μια φορά για να γεμίσει τη μπαταρία του.
Αγνοώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει και εν στάσει, στο ρελαντί.
Και χωρίς να χρειαστούν πλαστές πινακίδες.


Αμ το άλλο; Ότι τις πινακίδες τις παρέδωσε τον Αύγουστο του 2013, και άρα δικαιούνταν να το κυκλοφορεί ως την 31/12, αφού έτσι κι αλλιώς όλα ήταν πληρωμένα;
Και όμως….
Φήμες που τον θέλουν να επέδειξε ταυτότητα στους άνδρες της ΔΙΑΣ, όπου ως επάγγελμα έγραφε χορεύτρια, διαψεύστηκαν τελικά.
Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο τον ψήφιζαν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων, και πολύ πιθανό να κατέληγε και πρωθυπουργός αν είχε διαφορετικό επώνυμο….
Είναι να τρελαίνεται κανείς.
Σε τι χώρα ζούμε ρε παιδιά;

Strange Attractor

ΥΓ- Μέσα στο γενικό τζερτζελέ που προέκυψε από τα πόθεν έσχες των πολιτικών μας, όπου ανακαλύφτηκαν «παπάδες», προέκυψε και κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο που όμως τα ΜΜΕ το πέρασαν εν τάχει ή και καθόλου.
Ότι δηλαδή ο Σαμαράς έφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια, την ώρα που οι περισσότεροι «σωτήρες» μας κοιτούσαν πώς να τα βγάλουν έξω (π.χ. Μπένυ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου