16.12.13

Η Κίνα, η σελήνη, και ο Καπερνάρος!



Η Κίνα κατάφερε τελικά, μετά από 40 χρόνια, να στείλει με επιτυχία διαστημόπλοιο στη σελήνη, το οποίο μετέφερε και ένα όχημα moon rover, που ήδη κάνει τις βόλτες του στην επιφάνεια του δορυφόρου μας.



Πρόκειται για το βάρους 270 περίπου κιλών Jade Rabbit, για το οποίο είναι περήφανη η Κίνα.


Η κινεζική κρατική τηλεόραση έδειξε χθες εικόνες από την κάμερα του οχήματος, με αποτέλεσμα οι πολίτες της χώρας να ξεσπάσουν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.
Όπως αναφέρθηκε, το όχημα θα φωτογραφήσει την σεληνάκατο, και η σεληνάκατος το όχημα.
Στη συνέχεια, το εξάτροχο όχημα θα εξερευνήσει την επιφάνεια της σελήνης, μελετώντας την γεωλογική δομή της, και θα ψάξει να βρει φυσικούς πόρους για τρείς περίπου μήνες!
Η δε σεληνάκατος θα πραγματοποιήσει διάφορα επιστημονικά πειράματα για έναν ολόκληρο χρόνο.
Όπως αναφέρει το Jane's Space Systems and Industry, «πρόκειται για ένα πραγματικά σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα, αφού μιλάμε για επίσκεψη σε έναν άλλο κόσμο…».
Εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι συνεχίζουν την διαστημική τους προσπάθεια ψάχνοντας τρόπους για να στείλουν και επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα, και για να κατασκευάσουν τους δικούς τους διαστημικούς σταθμούς.



Έχουν βάλει σκοπό την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, και πιο συγκεκριμένα του φεγγαριού αλλά και του Άρη.
Και όπως καταλήγει το επιστημονικό περιοδικό: «στα επόμενα 10-20 χρόνια, οι Κινέζοι θα ανταγωνίζονται επιτυχώς τους Ρώσους και τους Αμερικάνους στο διάστημα, τους οποίους ίσως και να ξεπεράσουν…».
Αυτά βλέπει ο Καπερνάρος και τρελαίνεται, αλλά ποιος του δίνει σημασία;

S.A. από το Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου