3.1.14

25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία…Από προχθές 1η Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία.
Από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες.Μιλώντας σε  εκπομπή του Mega, o υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.Για όσους δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε χαρακτηριστικά πως: «Δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για την είσπραξη του ποσού.
Έρχεται και η εγκύκλιος για την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί με τη σειρά της και η εγκύκλιος για την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή από τα φαρμακεία, καθώς προς το παρόν το σύστημα μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή υπολογίζεται να ξεκινήσει στις 8 ή στις 10 Ιανουαρίου.
Από την καταβολή του ενός ευρώ θα εξαιρεθούν οι χρονίως πάσχοντες.
Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, επίσης, ότι για το ποσό αυτό οι φαρμακοποιοί δεν θα φορολογούνται.
Η εισφορά του ενός ευρώ ανά συνταγή που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ, ενώ με την εγκύκλιο που θα εκδοθεί θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου