30.1.14

Πρωθυπουργός, μόνος… παλεύει!



42 και 153. Τι είναι αυτοί οι αριθμοί;
Είναι ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης και ο αντίστοιχος των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν.
Αν εξαιρέσει κανείς τον Γιάννη Στουρνάρα που ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με την οικονομία, όλα τα υπόλοιπα είναι… οne man show.
Ανοίγεις την τηλεόραση και στο εξωτερικό δελτίο υπάρχει ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.
Βλέπεις τις εσωτερικές ειδήσεις και ακούς τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις από την Κεφαλονιά.



Ότι κι αν γίνεται στη χώρα αυτή μπροστά μπαίνει ο Αντ. Σαμαράς μαζί με ελάχιστες εξαιρέσεις που τραβάνε το κουπί της χώρας.
Την ίδια στιγμή που δίνεται η μεγάλη μάχη, έχουμε καθημερινά σαμποτάζ από διάφορους λαϊκιστές ή τουλάχιστον προβοκάτορες.
Και δεν μιλάμε για τους πολιτικούς αντίπαλους του πρωθυπουργού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δουλειά του, την εξουσία επιδιώκει να πάρει…



Μιλάμε για βουλευτές ή στελέχη που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας (ή και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά) οι οποίοι κάθε μέρα εγείρουν διάφορα αιτήματα και βάζουν φωτιά στην κυβέρνηση.
Δήθεν εκπροσωπώντας το λαό που τους ψήφισε βλέπουν τη μικρή εικόνα κι όχι ολόκληρο το κάδρο που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία της πατρίδας.
Ο ένας απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει την απελευθέρωση του γάλατος γιατί ξέρει αυτός από άρμεγμα.
Ο άλλος θεωρεί αιτία πολέμου να μη ζυγίζεται το ψωμί και ο τρίτος να συνεχιστεί η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο στα φαρμακεία.
Μάλιστα λένε ότι δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οι φαρμακοποιοί είναι… ψηφοφόροι.
Βγαίνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου που δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ και «καπάκι» βγαίνουν εκθέσεις που το αμφισβητούν.
Τελευταίο παράδειγμα η έκθεση του ΕΒΕΑ που επικεφαλής είναι ο κ. Μίχαλος και η οποία αμφισβητεί τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας. Ρώτησαν 1.000 πολίτες που τους είπαν ότι η κρίση δεν περνά με τίποτε.
Μάλιστα ο κ. Κων. Μίχαλος, επιφανές στέλεχος της ΝΔ και μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για το δήμο της Αθήνας αναφέρει: «Η έξοδος της οικονομίας από τη βαθιά ύφεση δεν φαίνεται να είναι κοντά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας».
Και με κάτι τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο σαμποτάρεται κάθε προσπάθεια που κάνει ο Σαμαράς και δύο – τρεις άλλοι εντός της κυβέρνησης και της ΝΔ αλλά -σκόπιμα- ρίχνουν την ψυχολογία των πολιτών στα τάρταρα.
Διότι ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς να το πιστεύει ο κόσμος δεν πρόκειται να έρθει και όσο κι αν είναι το πλεόνασμα δεν φτάνει για να δείξει την έξοδο από την κρίση.
Κι έτσι, ο πρωθυπουργός μοιάζει μόνος κι έρημος να «κοπανιέται» πότε στην Αθήνα και πότε στις Βρυξέλλες.
Να κάνει διαπραγματεύσεις, να συζητά τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τους Ρώσους, ή με άλλους.
Να σπεύδει στην Κεφαλονιά για να δει την καταστροφή με τα μάτια του.
Και να επιστρέφει τάχιστα στην Αθήνα για να κάνει σύσκεψη για τα εργασιακά με τον Βρούτση.
Και την ίδια ώρα να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι διάφοροι Μαυρογιαλούροι και να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους μη τυχόν και χάσουν κανένα ψηφαλάκι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει Ελλάδα για να την «υπηρετούν».
Έτσι, όμως, ο τόπος δεν πάει μπροστά.
Αν δεν υπάρξει πανεθνική προσπάθεια, αν δεν συστρατευτούν όλοι στον κοινό αγώνα, τότε είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει η χώρα.
Το πιο εύκολο για τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα ή όποιον άλλον «μαύρο» υπουργό είναι να πάει σπίτι του και να κάθεται.
Αν όμως κάποιοι επιθυμούν να βλέπουν από το σπίτι τους… τη Ρώμη να καίγεται αρκεί να είναι οι ίδιοι ασφαλείς, ας μας το πουν να ξέρουμε με ποιους πορευόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου