30.1.14

Αν μη τι άλλο, πέφτει γέλιο…



Θα κουραστώ να το λέω: Μπορεί να περνάμε την πιο άσχημη οικονομικά περίοδο της σύγχρονης εποχής, με τους φόρους να πέφτουν χιαστί, και την ανεργία να απειλεί τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τουλάχιστον έχουμε γέλιο.



Και μάλιστα δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εισιτήρια σε θέατρα για να δούμε καμιά ξενέρωτη επιθεώρηση, αλλά απλά να παρακολουθούμε την ειδησεογραφία, και πιο ειδικά τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Εξάλλου, να μη ξεχνάμε ότι έτσι κι αλλιώς, σχεδόν ολόκληρη η τάξη των επιθεωρησιακών κωμικών έχει μετακομίσει στη βουλή (βλ. Πάντζα, Χαϊκάλη, κλπ) οπότε εκεί είναι που βγαίνει το αβίαστο γέλιο.



Και ποια είναι τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου που με κάνουν να ξεκαρδίζομαι;
Έχουμε και λέμε:
Κατ’ αρχήν επιβεβαιώθηκε δια μίαν ακόμη φοράν η εγγενής ανεπάρκεια του Αλέξη, αλλά και ολόκληρου του Σύριζα (ολέ), ειδικά όσον αφορά στην άγνοια της αγγλικής.
Και άντε τον Αλέξη να τον συγχωρήσουμε, αφού όπως είχε πει πριν από μήνες, είναι τιμή του που δεν μιλά αγγλικά, αφού είναι ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας που δεν πήγε σε ιδιωτικό σχολείο!
Λες και στα δημόσια διδάσκουν μόνο … σουαχίλι.
Τέλος πάντων.
Αλλά κοτζάμ Σύριζας, που αύριο μεθαύριο θέλει να μας κυβερνήσει, δεν έχει ούτε έναν αγγλομαθή στις τάξεις του;
Που είναι ο Τσακαλώτος και ο Τσουκαλάς, που παίζουν το διεθνές χρηματιστήριο στα δάχτυλα;
Πως παρακολουθούν τους διεθνείς δείκτες; Σε ποια γλώσσα;
Που είναι η «διεθνολόγος» Δούρου;
Που είναι η Ζωζώ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει;
Που είναι ο διεθνιστής Κουράκης που κάθε τόσο ανέβαινε σε καίκια και μπρίκια και έσπαζε διάφορα εμπάργκο στο όνομα της επανάστασης;
Σε τι γλώσσα συνεννοούνται όλοι αυτοί με τους διεθνείς συνοδοιπόρους τους στα πλαίσια της παγκόσμιας αλληλεγγύης;
Στα καλιαρντά;
Πως μιλάνε με τους διάφορους λαθρομετανάστες που «φροντίζουν»;
Μα να μην μπορούν να αντιληφτούν την διαφορά του Tsipras από το Cyprus;
Και βέβαια, δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην άλλη αποκάλυψη που έκανε ο Αυστριακός Κάρας (και όχι ο Βασίλης Καρράς, που όπως λένε, νόμιζε ο Αλέξης), ότι δηλαδή άλλος ο Τσίπρας εσωτερικού, και άλλος ο Τσίπρας εξωτερικού.
Αυτό το είχαμε καταλάβει, όλοι εμείς που παρακολουθούμε Αλέξη μετά μανίας, πολύ πριν από την εποχή του Όστιν.
Αμ το άλλο;
Αυτό που προέκυψε με τον Γιακουμάτο;
Με αποτέλεσμα ξαφνικά να την δει και αυτός αντιμνημονιακός αντάρτης και αγαναΧτιστής;
Βγαίνοντας από τα δεξιά του συγκαμένου;
Και ξεσπώντας κατά της φασιστικής κυβέρνησης του Σαμαρά, που φυλακίζει αθώους ανθρώπους επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους τους, στα πλαίσια βέβαια νόμου που ΚΑΙ αυτός ψήφισε. 


Μόνο που κλαψουρίζοντας άκουσα πως είπε ότι είναι γιατρός και όχι νομικός, και άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να ξέρει τι ψηφίζει!
Ξεχνώντας ότι ένα και μόνο αντικείμενο έχει ο βουλευτής: Να νομοθετεί.
Να ψηφίζει δηλαδή νόμους.
Όλα τα άλλα, ρουσφέτια, εμφανίσεις στα πάνελ, παραγοντισμοί, και τα διάφορα προνόμια, είναι τα παρεπόμενα και μάλιστα  μη θεσμοθετημένα.
Οπότε, αμέσως και σαφώς, παραδέχθηκε την ανεπάρκειά του.
Έτσι απλά.
Εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί, αντί να επιδίδομαι σε απειλές και λεονταρισμούς  ( ίσως γι αυτό δεν είμαι και βουλευτής… δεν κάνω).
Βέβαια, και κάποιος άλλος είχε παραδεχτεί ότι δεν διάβασε καν το μνημόνιο, και αμέσως προήχθη σε υπουργό, οπότε τι να λέμε;
Και τέλος, δεν μπορώ να μη σταθώ στο κουνάβι.
Ξέρετε, αυτήν την «άτυπη» νευροπαθή εκπρόσωπο του Σύριζα στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.
Που σήμερα άφριζε κυριολεκτικά, ωρυόμενη επειδή η αστυνομία έκανε (σπάνια περίπτωση) την δουλειά της και προσήγαγε κάποιους δήθεν φοιτητές της νεολαίας του Σύριζα, επειδή μπούκαραν στο γραφείο κομψευόμενου υπουργού διαμαρτυρόμενοι γενικώς.
Και μόλις της αναφέρθηκε ότι η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ένα μέλος της Κ.Ε. του Σύριζα ολέ, σε ιστοσελίδα που διαχειρίζεται, έγραψε για τα «καθάρματα της ΔΙΑΣ», αυτή εξεμάνη και άρχισε να πετάει τη μπάλα στη κερκίδα, κατηγορώντας τον…. Φαήλο Κρανιδιώτη (!) που από το «δικό του» σαμαρικό σάιτ γράφει χειρότερα!!!!!
Εννοώντας βέβαια το πασίγνωστο Antinews, που κάθε άλλο παρά στον Φαήλο ανήκει.
Μιλάμε δηλαδή για μια βετεράνο επαγγελματία δημοσιογράφο, που ζει και εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ επί πάρα πολλά χρόνια, αλλά που αγνοεί ποιος γνωστός δημοσιογράφος διαχειρίζεται το εν λόγω σάιτ, που όχι μόνο έχει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα από τα περισσότερα κανάλια, σταθμούς, και έντυπα, αλλά είναι και επίσημα καταχωρημένο (με gr) στο όνομα του δημοσιογράφου διαχειριστή του.
Για τέτοια τσάκαλο δημοσιογράφο μιλάμε.
Σπίρτο βρεγμένο… το κουνάβι.
Με αυτά και με αυτά, συνεχίζουμε να πορευόμαστε εν μέσω κρίσης, με τον Σαμαρά να μην κοιμάται εργαζόμενος around the clock, και με τους διάφορους σελέμηδες να τον υπονομεύουν από παντού, με μόνη μας παρηγοριά το απόλυτο γέλιο που μας προσφέρουν τα τζιμάνια του Σύριζα, και οι δημοσιοκάφροι των μεγάλων ΜΜΕ.
Και ο Πάντζας βέβαια… να μην τον ξεχνάμε αυτόν, αφού όπως μαθαίνω προαλείφεται και για υπουργός.
Εκεί να δείτε γέλιο…

Strange Attractor (ξεκαρδισμένος)

2 σχόλια:

  1. Γαμώτη μου,τι δίλημμα και αυτό με τις εφημερίδες την Κυριακή.Να πάρω Ελεύθερη Ώρα με DVD Σώρρα και την αρχαιοελληνικη διαστημική τεχνολογία του ή Δημοκρατία με DVD προφητείες Πατροκοσμά(τα σπίτια μας θα βγάλου κέρατα κ.α.επιτυχίες);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και η Αυριανη ..συγγνωμη η "Κοντρα" του ΚΟΥΡΗ....χωρις προσφορες..!!!

      Διαγραφή