26.1.14

Ποιμενική ασυμφωνία…



Ο Ιορδάνης (Δάνης) Συμεών Τζαμτζής εκλέγεται με τη Ν.Δ. στον ιστορικό νομό Πέλλας.
Ο Μιχάλης Κασσής εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ στον ιστορικό νομό Ιωαννίνων.



Ο κ. Τζαμτζής, γνωστός και ως Δάνης ο ψηφολέκτης, προ καιρού είχε απασχολήσει το πανελλήνιο με τα προϊόντα που παράγουν οι σωματικές του ανάγκες όταν είπε ότι «το κάνει παξιμάδι για να ζήσει»…


Είπε επίσης ότι, αν είναι να πάει ο μισθός του βουλευτή στα 2.000 ευρώ θα αλλάξει επιτήδευμα – αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος για να πάει ο μισθός του βουλευτή στα 2.000 ευρώ.
Ο κ. Κασσής, ο οποίος είναι πιο κοντά στον λαό και δεν μας απασχολεί με τις σωματικές του ανάγκες, μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα αφήσει τις θυσίες του λαού να πάνε χαμένες, είναι πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Δόξα Κρανούλας και έχει διατελέσει πρόεδρος του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Πίνδος».
Ως πτηνοτρόφος, φίλαθλος και προστάτης του λαού επαίρεται για τις επιδόσεις του στο άρμεγμα της προβατίνας.
Ο κ. Τζαμτζής, εκτός από ψηφολέκτης, είναι και αυτός πολύ καλός στο άρμεγμα. Και ο ένας και ο άλλος ανήκουν στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ψηφίζουν μαζί, υπερασπίζονται με το ίδιο σθένος τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, όμως, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει οι αρχηγοί τους, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει την ιδεολογία τους και ότι ταυτίζονται σε όλα τα ζητήματα.
Σε αυτές τις ιδεολογικές διαφορές θα πρέπει να αποδοθεί και η διαφωνία που προέκυψε τις προάλλες ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους των ιστορικών νομών. Διότι όλα καλά, αλλά αν πρόκειται για το άρμεγμα της προβατίνας, και εν γένει των αιγοπροβάτων, εκεί οι πατέρες του έθνους δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Διότι ο κ. Κασσής προκάλεσε τον κ. Τζαμτζή να του πει πόσες προβατίνες έχει αρμέξει στη ζωή του, εκείνος του απάντησε«περισσότερες από σένα πάντως», και προς επίρρωσιν του έδειξε τις παλάμες του, πρησμένες από την πανάρχαια αυτή δραστηριότητα.
Και τότε ο πρόεδρος της Δόξας Κρανούλας έδειξε με τον δείκτη της δεξιάς την προτεταμένη γαστέρα του ιδεολογικού του αντιπάλου και, ευλόγως, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να αρμέγει με τέτοια κοιλιά.
Το επεισόδιο διεξήχθη στη Βουλή των Ελλήνων, Ιανουάριο του σωτηρίου έτους 2014, και σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές εντάσσεται στις προσπάθειες των δύο κεντρώων κομμάτων της συγκυβέρνησης να αντιμετωπίσουν τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις προτάσσοντας ιδεολογικά επιχειρήματα.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου