7.1.14

Κάτι ήξερε ο Καπερνάρος!



Ή αλλιώς, ο Καπερνάρος και ο … Bennu (προσοχή, όχι Benny).
Τελικά, μάλλον τσάμπα τον κοροϊδέψαμε τον Καπερνάρο όταν δήλωσε πρόσφατα πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να κατασκευάσει διαστημικό σταθμό στη Καλαμάτα.
Και όπως τόνισε, τον χρειαζόμαστε για τουριστικούς λόγους, αφού όπως όλα δείχνουν ο μελλοντικός Νο 1 τουριστικός προορισμός δεν θα είναι η Σαντορίνη, το Μπαλί, ή τα Γρεβενά, αλλά το … διάστημα!




Ο Καπερνάρος όμως ξέρει κάτι παραπάνω.
Και αυτά περί τουρισμού είναι στάχτη στα μάτια, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πανικός (όπως με τους ψεκασμούς) από τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος παρά ένας απειλητικός αστεροειδής που κατευθύνεται ολοταχώς κατά πάνω μας…
Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο Καπερνάρος είναι μπροστά από όλους εμάς τους χαβαλέδες, που ακόμη ασχολούμαστε με τα sold out της Βίσσυ, και τις βίλλες του συγκαμένου…
Αλλού είναι η ουσία, και ο λαοπρόβλητος αυτός βουλευτής την έπιασε από τα μαλλιά.


Έτσι, περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο ανακάλυψα και εγώ κάτι που τα πουλημένα ΜΜΕ της χώρας μας κρύβουν επιμελώς, ρίχνοντας το ενδιαφέρον του κοινού σε δευτερεύοντα και ασήμαντα πράγματα, όπως η αιθαλομίχλη, τα 25ευρα στα νοσοκομεία, και η αύξηση των διοδίων.
Τι είναι αυτό που μας κρύβουν;
Το ότι ένας τεράστιος αστεροειδής μας (ονόματι Bennu, και όχι Benny) έχει βάλει σημάδι, και πως μάλλον θα μας πετύχει το έτος 2182.
Και τι κάνουν γι αυτό οι αρμόδιοι της ΝΑΣΑ;
Ε, λοιπόν, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Αριζόνα σχεδιάζουν ένα πρότζεκτ αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ονόματι OSIRIS-Rex, που θα ξεκινήσει το 2016. (Λέτε για αυτό να χάθηκε τελευταία η Ραχήλ; Έσπευσε μήπως  στην Αμερική να συνδράμει τους επιστήμονες με τις εξειδικευμένες γνώσεις της);
Αν λοιπόν όλα πάνε καλά, και το σχέδιο πετύχει, ένα διαστημόπλοιο θα φτάσει στον αστεροειδή Bennu  το 2018, και θα πάρει δείγματα από αυτόν, έτσι ώστε να αναλυθεί η σύστασή του, και να βοηθήσει τους επιστήμονες να υπολογίσουν το κατά πόσο προβλέπεται να χτυπήσει τον πλανήτη μας ή απλά να περάσει και αυτός ξυστά.
Προς το παρόν οι πιθανότητες πρόσκρουσης είναι 1/1.800, οπότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, πλην όμως, αν όντως μας χτυπήσει, η ισχύς του θα είναι ίση και μεγαλύτερη από εκατό πυρηνικές κεφαλές, και θα αφήσει έναν κρατήρα διαμέτρου έως και δέκα χιλιομέτρων!
Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι από καιρό γνωστός στους αστρονόμους αφού κάθε έξι χρόνια πλησιάζει τη γη σε απόσταση 280.000 μιλίων, και θεωρείται επικίνδυνος λόγω του όγκου του, αλλά και της εγγύτητας του.
Ας ελπίσουμε ότι πέραν της ΝΑΣΑ, θα συνεχίσει να επαγρυπνεί και ο Καπερνάρος…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου