7.3.14

Πιάνουν στασίδι για το πλεόνασμα…



Μαζέψτε τους βουλευτές και τους κομματικούς παρατρεχάμενους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που βγήκαν στους δρόμους και μοιράζουν πλεόνασμα...
Μαζέψτε τους κρατικούς εργατοπατέρες (πρώτα τους ΔΕΗτζήδες) που πουλάνε «αγώνες» επιστροφής των κεκτημένων με σημαία το πλεόνασμα.



Ξεκαθαρίστε (κυβέρνηση και αντιπολίτευση), ποιοι είναι οι πραγματικά αδικημένοι και ποιοι θύματα της κρίσης που προκάλεσε το κράτος και μόνο το κράτος.
Βάλτε τα πράγματα στην θέση τους και μην δημιουργείτε εντυπώσεις ότι το πλεόνασμα είναι κάτι σαν αμερικανική βοήθεια... ή σχέδιο Μάρσαλ... ή ντόλαρς του θείου Σαμ... ή λεφτά των κουτόφραγκων για φάγωμα όπως κάνατε το 1980.



Πείτε στην κομματική σας πελατεία ότι το πλεόνασμα είναι για νοικοκύρεμα και για να βουλώσουμε τρύπες που τρώνε λεφτά με το τσουβάλι από το ισχνό εισόδημα μας.
Χρειάζονται τα εξής τέσσερα βήματα:
Βήμα πρώτο. Αποκαταστήσετε την αλήθεια προσγειώνοντας όλους αυτούς τους αλλοπρόσαλλους βουλευτές και κομματικούς που αμολήσατε να σκορπίζουν ελπίδες στους νεόπτωχους της κρίσης ψαρεύοντας πελατεία ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων με υποσχέσεις μέχρι και διορισμών «...τώρα που έχουμε και πλεόνασμα».
Οι γλοιώδεις αυτές υποσχέσεις ακούγονται και από υποψήφιους Δημάρχους της επαρχίας και προκαλούν εμετό.
Βήμα δεύτερο. Ξεθάψτε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή που σας παραδόθηκε πριν 32 ημέρες και σας λέει (στις γενικές της τοποθετήσεις) με πολύ απλά λόγια ότι αν δεν προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις είναι αβέβαιη η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ότι εχθροί και του πλεονάσματος είναι η αδυναμία να πληρωθούν όλοι οι νέοι φόροι, οι ειδικότερες φορολογικές επιβαρύνσεις των ακινήτων, η ταυτόχρονη επιβολή του αναθεωρημένου ΕΕΤΗΔΕ καθώς και ο ΦΑΠ του 2011 και 2012.
Βήμα τρίτο. Μαζέψτε τους αφισοκολλητές, τα κομματόσκυλα, και ιδίως τους εργατοπατέρες, που ελέγχετε κάθε κόμμα ξεχωριστά, και υποχρεώστε τους να το χωνέψουν ότι οι αδικημένοι δεν είναι οι κρατικοί υπάλληλοι, κάθε κατηγορίας, που έχασαν προνόμια, επιδόματα, υπερωρίες, έξοδα καντίνας και δαπάνες κινήσεως. Αδικημένοι (σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής) είναι όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι που ενώ γονάτισαν μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και με ανεργία 28% πληρώνουν και από πάνω ΦΠΑ 23% όταν στην Ε.Ε. ο ΦΠΑ είναι 21,52% και στην Ευρωζώνη 20,45%.
Πληρώνουν, ως φυσικά πρόσωπα, φόρους με συντελεστή 46% όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξεπερνάει το 36,66% και στην Ευρωζώνη το 44,52%.
Ως επαγγελματίες και επιχειρηματίες στεγνοί από ρευστό έχουν υποχρέωση να πληρώνουν φόρο με συντελεστή 26% όταν στην Ε.Ε ο ίδιος συντελεστής είναι 21,84 % και στην Ευρωζώνη 25,95% αλλά χωρίς την δική μας κρίση.
Βήμα τέταρτο. Μαζευτείτε όλοι σας στην Βουλή και καθιερώστε την ημέρα του «θύματος εργαζόμενου, συνταξιούχου και μισθωτού» της κρίσης που ως πραγματικός ήρωας και όχι ως Βουλευτής (που δεν κατάλαβε τίποτε από κρίση) κατάφερε κάνοντας το σκατό του παξιμάδι... να φέρει (σύμφωνα με την έκθεση) την Ελλάδα σε θέση να κατέχει το 11ο μικρότερο πρωτογενές έλλειμμα.

Με άλλα λόγια σταματήστε να πολιτικοποιείτε ακόμη και την κατάντια μας και να εκμεταλλεύεστε τις θυσίες των φορολογούμενων για να παρουσιάσετε επιτεύγματα τα οποία δεν δικαιούστε.
Τίποτε απολύτως δεν πετύχατε και τίποτε δεν μπορείτε να εγγυηθείτε για το μέλλον μας με επιχείρημα μόνο το πλεόνασμα.
Οι όποιες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία οφείλονται στην θυσία όλων των συνταξιούχων το μεγαλύτερο μέρος των οποίων τους στείλατε να ψάχνουν να φάνε στα συσσίτια και στα σκουπίδια.
Στην θυσία των μισθωτών μόνο του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν για 400 ευρώ τον μήνα με τετράωρα και ανασφάλιστοι για να μην χάσουν έστω και αυτήν την δουλειά.
Στο στέγνωμα της αγοράς και στην ανεργία που έφερε πρωτόγνωρη , για τα ελληνικά καταναλωτικά δεδομένα,  μείωση του πληθωρισμού.
Στην απαξίωση της ακίνητης περιουσία που έγινε αντικείμενο κλοπής από το κράτος μέσω της υπερφορολόγησης.
Δική σας υποχρέωση ( όπως σας τα λέει το δικό σας Γραφείο στην Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις) ήταν να νοικοκυρέψετε το κράτος ώστε να βάλει πάτο στα έξοδά του. Δεν το κάνατε.
Να πουλήσετε το άχρηστο κράτος που το πληρώνουμε εμείς. Δεν το κάνατε.
Να φέρετε έντιμους επενδυτές για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Δεν το κάνατε.
Είστε συνεπώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι (όλοι σας) όχι μόνο για την αξιοποίηση του πλεονάσματος.
Αλλά και για να προσδιορίσετε τους αδικημένους και τις αδικίες.
Μαζέψτε λοιπόν τα σούργελα.. των κομμάτων σας τους υποψήφιους Δημάρχους και βουλευτές που μοιράζουν πλεόνασμα και δείτε τι θα κάνετε με την φορολογική ληστεία και τους μισθούς Ουγκάντας.
Λεφτά από το πλεόνασμα για τους κομματικούς σας στρατούς δεν υπάρχουν.

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου