1.4.14

Ένα γνήσιο μουσικό ίνδαλμα…



Ο Τζων Τίκης υπήρξε μία από τις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.
Με την αγγελική φωνή του γαλούχησε τις προηγούμενες από τη δική μας γενεές (τι νομίζατε, πως είμαστε τίποτα γερόντια);



Είναι βέβαια γεγονός πως η παρακαταθήκη του στην πολιτισμική μας κληρονομιά διαθέτει ειδικό βάρος και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ.
Το όνομα του είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, το οποίο προήλθε από τα συμπτώματα συνδρόμου Tourette των θαυμαστριών του, οι οποίες λέγεται ότι μόλις τον έβλεπαν δε συγκρατούσαν τα χείλη τους που τραγουδούσαν το τικ τικ τίκη τίκη τακ σε εξωφρενικούς ρυθμούς…


Πολλές προσαγωγές θαυμαστριών είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία μετά από καταγγελίες για κώφωση θαμώνων σε σκυλομπουάτ όπου εργαζόταν ο καλλιτέχνης, νομίζοντας ότι φταίνε οι θαυμάστριες που τραγουδούσαν στη θέα του ινδάλματός τους.
Ο ύμνος "Τακα Τακα Τακα Τακα Τακα Τα!' υπήρξε η έκφραση της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας που υπήρχε στην Ελλάδα την εποχή της ακμής του καλλιτέχνη και η αλήθεια είναι ότι επισκίασε το τραγούδι με το οποίο εξέφραζαν οι θαυμάστριες την αγάπη τους στον σταρ.
Βέβαια αν και μέσα από τους μεστούς αυτούς στίχους, η εργατική τάξη πήρε την εκδίκησή της από τους εστέτ αστούς του κοινωνικού ιστού, δεν έπαψε αυτό το τραγούδι να δυσκολεύει κάποιες φανατικές Τικούλες και να τις οδηγεί λανθασμένα στη λατρεία ενός άλλου μεγάλου σταρ με το όνομα: Τέρης Χρυσός. Φυσικά μιλάμε για την περιόδο όπου ο αγαπητός Τζον Τίκης ξεσπάει την ένταση του πάνω στην κόμη του, κόβωντας τις τρίχες του με τα χέρια (φάση τριχοτιλλομανίας του σταρ)
Στη διάρκεια της υπέρλαμπρης καριέρας παρά τα σαμποτάζ των ανταγωνιστών του απέκτησε τρεις χρυσούς δίσκους, μια μεζονέττα στις Κουκουβάουνες με πισίνα, ένα καναρίνι και 37,5 βραβεία από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Φυσικά ο ίδιος πάντα ομολογούσε ότι έχει κερδίσει επίσης και πολλά τζάμπα γυναικεία εσώρουχα σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, τα οποία ομολογεί πως ενίοτε τα δίνει να τα ράψουν στο μέγεθός του.

Η εμφάνισή του ξεσήκωνε θύελλα τόσο ανάμεσα στις γυναίκες (που πάντα τον ήθελαν για pool boy), όσο και στους άντρες (λίγο το'χεις να γίνεται επιτυχία ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μαλακία μου;).
Πολλές φορές, όταν ακόμα ήταν άσημος, πολλοί ατζέντηδες του είχαν δώσει την κάρτα τους με σκοπό να τον προωθήσουν ως μοντέλο.
Ο ίδιος θα δεχόταν με την προϋπόθεση ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα κορμί. Δεν έγινε…
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην πάντοτε καλοχτενισμένη και στην τρίχα κόμη του, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα για σωστή περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής και αυτό φυσικά έχει σχέση με το δράμα που πέρασε λόγω ανταγωνιστικού στρες κι όμως άντεξε την πίεση.
Ο αστικός μύθος λέει πως όταν είδε τη φωτογραφία του Τζων Τίκη ο Vidal Sasoon προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας τρία λίτρα σαμπουάν.
Τον έσωσε την τελευταία στιγμή η Ρουμάνα παραδουλεύτρα του.




Αν και μεγαλούργησε κυρίως στον ελλαδικό χώρο, η επίδραση του υπήρξε διεθνής, σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας να τον εντάξουν στη μυθολογία τους, ως τον πρώτο Άνθρωπο (Tiki).
Σε ορισμένες χώρες του πλανήτη λατρεύεται επίσης ως Θεός.
Ο ίδιος παραμένει μετριόφρων και σε κάθε ευκαιρία τονίζει: "Είμαι ένας ταπεινός μαθητής της Άννας Βίσση".


Υ.Γ.- Το "Τάκα τάκα " μάλλον το έλεγε ο έτερος τρισμέγιστος Τέρης Χρυσός και Άρης Σαν, αλλά ποιός νοιάζεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου