4.4.14

Ταξιδεύοντας με την Ryanair…



Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν επιβάτες πτήσης της εταιρείας Ryanair με προορισμό τη Θεσσαλονίκη έπεσαν θύματα τραυματισμού.



Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει ανέβει κατακόρυφα στις προτιμήσεις των Ελλήνων λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσφέρει, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις πτήσεις της να αγγίζουν το 100% στην πληρότητα των επιβατών…



Έτσι, κατά τη διάρκεια της αναμονής για τη χθεσινοβραδινή πτήση, σημειώθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός στην πύλη που οδηγεί στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες από τις πύλες στα αεροσκάφη.
Ως εκ τούτου, μόλις άνοιξε η πόρτα, οι επιβάτες επιδόθηκαν σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να φτάσουν πρώτοι στο λεωφορείο, κατά τη διάρκεια του οποίου, δύο εξ αυτών σκόνταψαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και να τραυματιστούν δεκάδες άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Όπως έδειξαν οι έρευνες, το στραβοπάτημα προήλθε από το γεγονός ότι οι δύο επιβάτες φορούσαν τρία και τέσσερα ζευγάρια κάλτσες αντίστοιχα, καθώς και από δύο μπουφάν ο καθένας, σε μια προσπάθειά να μειώσουν το βάρος της χειραποσκευής τους ώστε αυτή να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην κίνηση.
Όπως μας μετέφερε χαρακτηριστικά μια εκ των επιβατών, η 60χρονη κυρία Σούλα, την ασυνήθιστη βιασύνη προκάλεσαν τα μοναδικά προνόμια που προσφέρονται σε όσους εισέλθουν πρώτοι στο αεροπλάνο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι δέκα πρώτοι επιβάτες που θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος δικαιούνται μία δωρεάν επίσκεψη στην τουαλέτα ενώ ταυτόχρονα μπορούν να δεσμεύσουν και μία θέση ακόμα για τον φίλο ή τη φιλενάδά τους μια μικρή επιβάρυνση της τάξεως των 10 ευρώ.
Παράλληλα, αρκετοί από τους επιβάτες της πτήσης ήταν ζευγάρια με μικρά παιδιά, οι οποίοι θέλησαν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επίσκεψης στο πιλοτήριο που προσφέρεται από την εταιρεία στην τιμή-σοκ των 20 ευρώ με Φ.Π.Α για τους είκοσι πρώτους τυχερούς που θα επιβιβαστούν.
Αμέσως μετά το συμβάν, άνθρωποι της Ryanair φανέρωσαν τρομερά αντανακλαστικά, προσφέροντας την οικονομικότερη λύση για την περίθαλψη των άτυχων επιβατών με κόστος που τελικά δε ξεπέρασε τα 70 ευρώ για τον καθένα, μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα ανακούφισης.
Την ίδια στιγμή, δεσμεύτηκαν να αντικαταστήσουν τα εισιτήρια των επιβατών με μια μικρή επιβάρυνση μέσα στο διάστημα του επόμενου εξαμήνου.
Πάντως, παρά το δυσάρεστο συμβάν, όλοι οι επιβάτες εξακολουθούν να δηλώνουν φανατικοί της Ryanair, σημειώνοντας πως μερικοί μώλωπες δεν είναι αρκετοί για να αντισταθούν στη δελεαστική προσφορά ενός ταξιδίου στην όμορφη συμπρωτεύουσα με μόλις 9 ευρώ και 99 λεπτά.
Tέλος, την κατάσταση φαίνεται πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ώρες και η Aegean Airlines, η οποία προσφέρει σε όλους τους επιβάτες που τραυματίστηκαν ταξίδια στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη με έκπτωση 2% για όλες τις πτήσεις μεταξύ 5 και 8 το πρωί.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό, κάτσε όμως να δούμε πότε θα αρχίσουν να ρίχνουν με αλεξίπτωτο (αγορασμένο
    από τον επιβάτη) στο αεροδρόμιο προορισμού τους επιβάτες, γιά να κάνουν οικονομία στα έξοδα προσγείωσης και απογείωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό, κάτσε όμως να δούμε πότε θα αρχίσουν να ρίχνουν με αλεξίπτωτο (αγορασμένο
    από τον επιβάτη) στο αεροδρόμιο προορισμού τους επιβάτες, γιά να κάνουν οικονομία στα έξοδα προσγείωσης και απογείωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή