3.5.14

Δεν είναι μόνο ο Βουσμάνος…



Να τα λέμε αυτά, άσχετα αν οι Βουσμάνοι θα ψηφίσουν Βουσμάνους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα γεννήθηκε το 1976 στo Χαλάνδρι Αττικής με καταγωγή από την Χίο και την Αρκαδία.
Ξεκίνησε σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.




Από το 2007 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στο Παρίσι, υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα κράτη-μέλη και τα κοινοβούλια των κρατών-μέλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μέχρι το 2010 βρισκόταν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διευθυντηρίου Τεχνικής και Ποιοτικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικές αποστολές της NASA, για μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος.
Πριν το 2007 εργάστηκε ως στέλεχος σε διάφορες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Eindhoven στην Ολλανδία.



Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway) και ενώ της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
Έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη δύο ετών.

Για την αντιγραφή
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου