29.5.14

Τι άλλο θα τάξει ο Αλέξης;



Παρακολουθώντας τη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΕΒ, διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι, μάλλον μιλάει για άλλη χώρα από αυτή που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι και στοιχειωδώς γνωρίζουμε τα οικονομικά της προβλήματα.




Δεν εξηγείται διαφορετικά  η επανάληψη των παροχολογιών,  και μάλιστα την ίδια στιγμή που προβλέπει  πως όταν το κόμμα του θα αναλάβει την εξουσία, θα βρει καμένη γη.



Κανείς (πλην των εργοδοτών για ευνόητους λόγους) δεν έχει αντίρρηση να επανέλθουν οι βασικοί μισθοί στα 752 ευρώ για τα οποία δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι η πρώτη του απόφαση.
Απορώ μάλιστα αφού είναι τόσο απλό γιατί δεν το κάνει από τώρα ο Σαμαράς  να σταματήσει και το φυλλορρόημα  του κόμματος του!
Είπε ακόμα ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα  και  θα μειώσει   του ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία.
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει  ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος που παράγουν το ρεύμα τσάμπα κι είναι το ατού του στην άσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής έναντι του Σαμαρά που βασίζεται σε μια ΔΕΗ που παράγει συνεχώς ζημιές παρ' ότι κοστολογεί τους πελάτες της με υπέρογκα τιμολόγια!
Τι να πω, για να το λέει ο εν αναμονή πρωθυπουργός, τάχει κοστολογήσει.
Δεν είναι ανεμώλια.
Αλλά και το άλλο, με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων  προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, μια χαρά μου ακούγεται.
Κι απορώ πως δεν το σκέφτηκαν εκεί στην κυβέρνηση και μας αφήνουν οι ανάλγητοι  στα νύχια των τραπεζιτών.
Των υγιέστατων τραπεζών που δεν ξέρουν τι να κάνουν τον πακτωλό των... κερδών τους !
Στο κάτω- κάτω  με λεφτά του ΤΧΣ σώθηκαν, γιατί να μην πάρουν κοινωνικό μέρισμα και οι δανειολήπτες από τα δάνεια των Ευρωπαίων;
Και φυσικά το top of the top, η αναδιανομή του πλούτου!
Δηλαδή όσοι απόμειναν ακόμα να έχουν κάποιο εισόδημα, κάποια περιουσιακά στοιχεία να τα μοιραστούν με αυτούς που δεν έχουν σε μια σύγχρονη εκδοχή του “ο έχων δυο χιτώνας...”.
Ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές προτάσεις οφείλουμε να  ομολογήσουμε που δικαιώνουν και τον τίτλο της ριζοσπαστικής αριστεράς και  θα μπορούσε η πλειονότητα των χαροκαμένων Ελλήνων να τις προσυπογράψει αν δεν υπήρχαν μερικές λεπτομέρειες και  κάποια αλλά...
Λεπτομέρειες όπως ότι η χώρα χρωστάει  στους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΔΝΤ περί τα 340 δισ. τα οποία δεν ρυθμίζονται όπως τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών που  θα ρυθμίσει ο κ.Τσίπρας.
Όπως επίσης και κάποιες  δεσμεύσεις που έχει υπογράψει το Ελληνικό κράτος προκειμένου να πάρει αυτά τα δάνεια και οι οποίες δεν προσβάλλονται σε κανένα δικαστήριο στον κόσμο.
Αλλά και οι ρήτρες που συνοδεύουν ενδεχόμενη αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων που μπορούν να ξεκινήσουν με  άμεση διακοπή χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας και των  τραπεζών της, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Και ως γνωστόν το διεθνές δίκαιο  θεωρεί πως το κάθε κράτος, έχει συνέχεια η οποία δεν ορίζεται από την εναλλαγή κυβερνήσεων!
Λεπτομέρειες   που προφανώς γνωρίζουν κάποιοι εχέφρονες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τις παραβλέπουν καθώς ο σκοπός (της εξουσίας) αγιάζει τα μέσα και άλλωστε όταν  και αν κατακτηθεί η εξουσία, κάποια δικαιολογία θα βρεθεί για να καλυφθεί η ανακολουθία των υποσχέσεων.
Μήπως πρώτη φορά  θα συμβεί στην  ελληνική πολιτική πραγματικότητα;

Βασίλης Στεφανακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου