6.5.14

Ας πρόσεχα!




Ξεκίνησα ευγενικά και παρορμητικά, με ερώτημα που αφορά το πώς θα συνεννοείται, έχοντας την άποψη ότι δυσκολεύεται και με τα ελληνικά.
Λαύρος ο «φίλος» Γ.Μ. στο FB.
Αφού διευκρίνισε ότι ο «αρχηγός» κατέχει αγγλικά-ιταλικά, έχοντας «σπουδάσει» εκεί ποδόσφαιρο, δεν απέφυγε να με βάλει στη θέση μου σχολιάζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζω ρατσιστικά τη συμμετοχή, και ρώτησε πώς θα αισθανόμουν αν η πιθανή δική μου συμμετοχή σχολιαζόταν ως παρουσία ενός «σοφέρ».



Χαμογέλασα.
Έσκυψα το κεφάλι και σκέφτηκα πόσο λάθος έκανα, νέος, που δεν πήρα το πτυχίο μου και δεν τελειοποίησα τα αγγλικά μου ή τα ιταλικά, αφού, κακά τα ψέματα, με καλά γαλλικά δεν πας πουθενά σήμερα, στον 21ο αιώνα.
Μετά το πήρα αλλιώς…



  
«Βρε Γιώργη», με το σεβασμό που δημιουργεί το πρωθυπουργικό γραφείο σε σχέση με το Ράλλυ Ακρόπολις, για τον «Ζαγόρ» συζητούσαμε, όχι για τον «Στρατισίνο».
Με δεδομένα τα πτυχία του αρχηγού στα ελληνικά και ξένα γήπεδα, και βέβαια με το ζηλευτό μεταπτυχιακό που προκύπτει από την έξτρα τεστοστερόνη, αναρωτιέται κανείς για το πού αρχίζουν οι γνώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή με αντικειμενικά κριτήρια. 


Απομονώνουμε, λοιπόν, τα υποκειμενικά, που έχουν να κάνουν με την πορεία του ως παράγοντα σε ένα χώρο που στάζει βρόμα και δυσωδία με την ανοχή της πολιτείας, και ας αναφερθούμε σε αντικειμενικά, απαραίτητα για την εθνική εκπροσώπηση κριτήρια, με τα δικά μου μέτρα και σταθμά. Κριτήρια που αφορούν όποιον ζητάει ψήφο ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, και όχι μόνο τον «Ζαγόρ», που, κακά τα ψέματα, σε σχέση με ώριμους και μεσήλικες, δεν διεκδικεί δάφνες σε επίπεδο μόρφωσης.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που ούτε σε βλέπουν πλέον στην αναζήτηση εργασίας χωρίς μεταπτυχιακό, είναι αδιανόητο να διεκδικείς ψήφο χωρίς πτυχίο και χωρίς άριστη γνώση της δικής μας γλώσσας και ακόμα μίας τουλάχιστον.
Καλό το «πεζοδρόμιο», άλλα δε στέλνουμε εκπροσώπους σε γκέτο Σικελών μαφιόζων.
Ευρωβουλευτές επιπέδου αναζητούμε.
Σοφέρ σίγουρα και με τιμή μεγάλη, αλλά και γνώση μέχρι πού μπορείς να φτάσεις διεκδικώντας την εμπιστοσύνη, ώστε να εκπροσωπείς τη χώρα και να διεκδικείς την εύνοια μέσα από κυνήγι ψήφων.

 Σ. Χ. - Stratissino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου