2.7.14

Το επικοινωνιακό ναυάγιο της ΝΔ.




Ίσως να μην έχει προηγούμενο το επικοινωνιακό ναυάγιο που έχει πάθει η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές και μετά. Τέτοιο «Βατερλώ» δεν είχε πάθει η Νέα Δημοκρατία ούτε την εποχή που αποφασίζονταν η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.




Από τις εκλογές και μετά το ΠΑΣΟΚ παίζει ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι και η Νέα Δημοκρατία απλά παρακολουθεί παγωμένη τον Βενιζέλο και τα στελέχη του να «σκοράρουν».



Εμφανίζεται ένα κόμμα που με το ζόρι παίρνει 8% να είναι «μπροστάρης» στην κοινωνική στροφή που πρέπει να γίνει, την ίδια στιγμή που η ΝΔ η οποία έχει θεωρητική υπεροχή στην κοινωνία να είναι η «κακή», η «μνημονιακή», η «υποτελής» στην τρόικα.
Θέλει η κυβέρνηση να σπάσει τη ΔΕΗ και να την πουλήσει βγαίνει το ΠΑΣΟΚ αρχικά με τον Κουκουλόπουλο και εμφανίζεται αντίθετη. «Να το δούμε, να δούμε αν θα υπάρξει επενδυτής και μετά να αποφασίσουμε», λένε στη Χαρ. Τρικούπη, τη στιγμή που στη ΝΔ έχουν βγει ξεκάθαρα και μιλάνε για απελευθέρωση της αγοράς και υποστηρίζουν μια υποχρέωση που έχει η Ελλάδα όχι απέναντι στην τρόικα, αλλά απέναντι στην Ευρώπη: Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.
Ακόμη και η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με θέμα τα προαπαιτούμενα και ειδικά τη ΔΕΗ, εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό παιχνίδι του Βενιζέλου. Βγήκαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και είπαν ότι ο Βενιζέλος έθεσε όλα τα θέματα στον Σαμαρά κι αυτός αποδέχθηκε όλες τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. «Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή». Αυτά έλεγε χθες το ρεπορτάζ και μετά οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ χωρίς να αλλάζουν την ουσία του».
Δηλαδή δημιουργείται η εικόνα ότι ο Σαμαράς καθόταν, άκουγε τον Βενιζέλο που του έθετε τα θέματα και μετά συμφώνησε μαζί του. Μα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Βγαίνει ο Λοβέρδος και λέει «θα ξαναδούμε την Τράπεζα Θεμάτων και θα την διορθώσουμε», την ίδια στιγμή που η ΝΔ χρεώνεται τα λάθη που έγιναν από τον προηγούμενο υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.
Ο ίδιος υπουργός βγαίνει στα κάγκελα για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και λέει ότι δεν είναι σωστό σχέδιο τη στιγμή που η ΝΔ χρεώνεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λέει ότι δεν κάνει πίσω στις υποσχέσεις που έχει δώσει απέναντι στην τρόικα.
Βγαίνει ακόμη και ο Γκίκας Χαρδούβελης, επιλογή που στήριξε ο Βενιζέλος για το Οικονομικών, και μιλά για «τεστ ευαισθησίας» και για αλλαγές σε όλους τους φόρους, όταν μέχρι σήμερα η ΝΔ έλεγε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα.
Αναλαμβάνει πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ για να πληρωθούν οι οφειλές προς τα Ταμεία σε 100 δόσεις και να στηριχθούν οι απολυμένοι, όταν η ΝΔ εμφανίζεται να είναι η «ουρά» του Βενιζέλου, ακόμη και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.
Μέχρι και η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Παπαμιμίκο έπαιξε επειδή ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη λαϊκίζει ασύστολα.
Λες και είπε κανένα ψέμα, λες και κανείς δεν γνωρίζει τον βίο και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και για το «Βατερλώ» της πώλησης της ΕΥΑΘ, η οποία οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, η ΝΔ είναι αυτή που εμφανίζεται να ηττάται και το ΠΑΣΟΚ βγάζει απ’ έξω την ουρά του.
Σε κάθε κίνηση που γίνεται, σε κάθε προσπάθεια να προχωρήσουν κάποια παροαπαιτούμενα και ορισμένες μεταρρυθμίσεις που «καίνε» η ΝΔ βρίσκει μπροστά της το ΠΑΣΟΚ.
Το οποίο έγινε ξαφνικά ευαίσθητο κόμμα.
Οι πασόκοι έγιναν κοινωνιστές και η Νεοδημοκράτες έχουν γίνει οι κακοί Θατσερικοί, οι ανάλγητοι υποτελείς της τρόικας.
Μα καλά, δεν βλέπουν εκεί στη Συγγρού ότι η Χαριλάου Τρικούπη τους έχει πάρει... φανέλες και σορτσάκια; Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στην παράταξη να αφήνουν το ΠΑΣΟΚ να τους διασύρει με τέτοιο τρόπο και κανείς να μην αντιδρά; Ή μήπως είναι κανενός είδους συμφωνία για να μην... στεναχωρηθεί ο ευαισθητούλης κ. Βενιζέλος και φύγει από το κυβερνητικό σχήμα;
Χίλιες φορές να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να πάμε το συντομότερο σε εκλογές παρά να εμφανίζονται οι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως οι «σωτήρες» της Ελλάδας.
Και η ΝΔ που επί δύο χρόνια «ματώνει» να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ακόμη και τις κοινωνικές τάξεις που παραδοσιακά στηρίζουν τη ΝΔ τις χάνει, όπως τους ένστολους, τους συνταξιούχους, την καθαρή επιχειρηματικότητα, τους ανθρώπους της αγοράς που αγωνίζονται για να πάει μπροστά η χώρα.
Συγχαρητήρια στους επικοινωνιολόγους και συμβούλους της ΝΔ και της κυβέρνησης. Τέτοια ήττα θα την θυμούνται μια ζωή. Τέτοιες γκάφες ούτε οι ερασιτέχνες δεν κάνουν.
Μήπως να προσλάβουν τον Καραγκούνη (τον ποδοσφαιριστή) να τους δείξει τι σημαίνει τρέξιμο, αγώνας, ηγετική στάση, ομαδικό πνεύμα και κυρίως ευαισθησία;
Διότι αυτοί είναι τόσο στουρνάρια που θα μπουν στην πόλη οι οχτροί κι αυτοί θα απολαμβάνουν το καφεδάκι τους στο Κολωνάκι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου