24.7.14

Ο Σύριζα, και το τέλος της λογικής…



Ή αλλιώς: Άσκοπη και βλαβερή επαναστατική γυμναστική.

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την αγωνία και τον φόβο των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων, απέναντι στο ενδεχόμενο να αξιολογηθούν πραγματικά.
Διότι αξιολογήσεις γίνονται και σήμερα (όπως γίνονταν ανέκαθεν), μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία βαθμολογείται με άριστα.
Είτε είναι λοιπόν κάποιος κόπανος είτε αστέρι, είθισται να παίρνει δεκάρια.
Και αλίμονο στον προϊστάμενο που δεν θα βάλει δεκάρι…




Έτσι, να ξεκαθαρίσουμε ότι η όλη αντίδραση απέναντι στις αξιολογήσεις γίνεται διότι τώρα προβλέπεται ένα μίνιμουμ πλαφόν 15% που θα πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω του μετρίου.
Και αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο για να επιβάλλει την «πραγματική» αξιολόγηση.
Οπότε πονάει χέρι κόβει χέρι… αλλιώς δεν γίνεται…





Και βέβαια, όπως πάντα, οι λαϊκιστές του Πασόκ, που συγκυβερνούν(!), ξέχασαν ότι και το ίδιο τους το κόμμα ψήφισε (και) τον συγκεκριμένο νόμο, και τώρα σηκώνουν μπαϊράκι, μπας και περισώσουν το φιλολαϊκό προφίλ τους…
Τρίχες κατσαρές δηλαδή, αλλά ποιος νοιάζεται;
Και βέβαια μπροστάρης στον δίκαιο αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να μην αξιολογηθούν, είναι και πάλι ο Σύριζας.
Αυτός που έχει κάνει σημαία του την άρνηση για την άρνηση, και που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.
Χωρίς όμως να έχει γνώση έστω και βασικών ζητημάτων.
Όπως π.χ. τα διάφορα προβεβλημένα μεγαλοστελέχη του, σαν κι αυτά που όντας μέτοχοι της Black Rock ωθούν τους κατοίκους στις Σκουριές να επαναστατήσουν κατά των μεταλλείων χρυσού, στα οποία όμως βασικός μέτοχος είναι η… Black Rock!
Το θέατρο του παραλόγου!
Έτσι, άκουγα χθες το βράδυ  στον ΣΚΑΙ τον περίφημο Δραχμαζάνη του Σύριζα να μιλάει για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο, και έπαθα πλάκα με τις αρλούμπες που ξεστόμιζε.
Εκτός από το ότι υπΕρεσία την ανέβαζε, υπΕρεσία την κατέβαζε, είπε και τα εξής κουλά:
Ότι ο Σύριζας αντιδρά διότι «οι αξιολογήσεις θα είναι κομματικού τύπου και θα οδηγήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων για κομματικούς λόγους»!
Ξεχνώντας τεχνηέντως να μας πει ότι σήμερα ολόκληρη η διοικητική ιεραρχία του δημοσίου είναι  Πασόκ και Σύριζα, αφού οι τελευταίες κρίσεις στο δημόσιο έγιναν επί βαθέως Πασόκ το 2010!
Με καθοριστικό λόγο στις τότε προαγωγές να έχουν οι συνδικαλιστές των υπΕρεσιών, που και αυτοί ήταν Πασόκοι, και νυν Συριζαίοι .
Άρα, κατά τον Σύριζα, οι τότε Πασόκοι και νυν Συριζαίοι διευθυντές και προϊστάμενοι θα κρίνουν κομματικά τους υπαλλήλους … υπέρ της ΝΔ;
Πάμε καλά;
Είπε μάλιστα και το εξής κουφό: Με την αξιολόγηση, θα βαθμολογούνται κάτω του μετρίου διάφοροι μη κομματικά αρεστοί, και θα καταργείται η οργανική θέση τους, και άρα θα απολύονται.
Έχουμε όμως  και λέμε:
Πρώτον, αν το κράτος καταργήσει μια οργανική θέση, τότε βάσει Συντάγματος ο υπάλληλος απολύεται.
Αυτό ίσχυε πάντα. Ακόμη κι επί πλέριας δημοκρατίας … ακόμη και επί Κατσιφάρα, Κατσανέβα, Κουλούρη, κλπ.
Δεύτερον, με την αξιολόγηση βαθμολογείται ο υπάλληλος και όχι η θέση.
Σύμφωνα με τον σπινθηροβόλο Δραχμαζάνη λοιπόν,  αν σε μια υπΕρεσία βαθμολογηθούν αρνητικά τρεις τέσσερις υπάλληλοι, διαφορετικών ειδικοτήτων, τότε θα καταργηθεί η θέση τους και θα απολυθούν.
Και αυτό θέλει να αποτρέψει ο δημοκρατικός Σύριζας.
Ναι κε Δραχμαζάνη μου, αλλά αν καταργηθεί μια οργανική θέση, τότε εξ αντικειμένου θα πρέπει να απολυθούν όλοι όσοι την κατέχουν και όχι μόνο ο συγκεκριμένος ανεπαρκής.
Έτσι δεν είναι;
Ρωτήστε και τον μέγα συνταγματολόγο Χρυσόγονο.
Ρωτήστε και τον Κατρούγκαλο…
Οπότε;
Οπότε άρες μάρες κουκουνάρες από πλευράς Σύριζα, και γενικά άρνηση για την άρνηση.
Όπως σε όλα άλλωστε.
Και εν πάση περιπτώσει, ο Σύριζας δεν ξέρει ότι  αξιολογήσεις γίνονται και σήμερα;
Όπως γίνονταν πάντα;
Και πως θεωρητικά κάποιος μπορεί να πάρει βαθμό κάτω της βάσης.
Έτσι δεν είναι;
Άσχετα αν χάρη στο Πασόκ (και στον Σύριζα) όλοι ανεξαιρέτως βαθμολογούνται με άριστα.
Μιλάμε για παράνοια ανακατωμένη με άγνοια, σερβιρισμένη ως φιλολαϊκή πολιτική, με μόνο στόχο την προσέλκυση ψήφων εκ μέρους των ζαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων.
Τίποτα άλλο…

Strange Attractor

ΥΓ- Και βέβαια, όπως μου θύμισε ο φίλος κος Φαλκονάκης, στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές στο δημόσιο, ο Σύριζα άγγιξε σχεδόν το 50%, με την ΝΔ να πιάνει μόλις 7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου