1.7.14

Η Ελλάδα όμηρος των Φωτόπουλων…



Από την Τετάρτη τα ξημερώματα ο υπόδικος συνδικαλιστής της ΔΕΗ και πρώην μέλος του δ.σ. της, Νίκος Φωτόπουλος και η παρέα του, ετοιμάζονται να κατεβάσουν τους διακόπτες.
Ετοιμάζονται να κλείσουν το ρεύμα και να προκαλέσουν μπλακ άουτ εν μέσω της τουριστικής περιόδου και με τον καύσωνα να είναι προς των πυλών.



Η Ελλάδα όμηρος των Φωτόπουλων ή για να ακριβολογούμε των… Σκοτεινόπουλων, απειλούν και εκβιάζουν την ελληνική κοινωνία αντί να κοιτάξουν πως θα ξεπλύνουν τις συνδικαλιστικές τους ντροπές με τα ταξίδια και τα συνέδρια και με τα λεφτά που έπαιρναν ως δάνειο από τη ΔΕΗ για να κάνουν… απεργίες και επαναστατική γυμναστική.



Θα κλείσουν τα φώτα γιατί αντιδρούν στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.
Όπως έχει αποδειχθεί η απελευθέρωση των αγορών δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού, κάτι που φάνηκε στις τηλεπικοινωνίες.
Σε άλλες χώρες η απελευθέρωση βοήθησε στη μείωση της τιμής του ρεύματος, όπως έγινε στην Ισπανία, το Βέλγιο ή την Γερμανία.
Αλλά εν πάση περιπτώσει ο καθένας έχει την άποψή του για το θέμα.
Το βασικό ζήτημα είναι ο εκβιασμός, η συνδικαλιστική αυτή πρακτική που μπαχαλοποιεί το κράτος και τη χώρα και η οποία εκπορεύεται από κομματικά συμφέροντα κι όχι για να προστατευτούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του κοινωνικού συνόλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει τη ΔΕΗ σε «Δούρειο Ίππο» για την κατάληψη της εξουσίας και χρησιμοποιεί τους συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου για να το πετύχει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μιλάνε για μεγάλη αύξηση της τιμής του ρεύματος, ότι θα μείνουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες οικογένειες και ότι θα υπάρξουν απολύσεις εργαζόμενων.
Οι οποίοι με τη σειρά τους ανακοίνωσαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη όπου και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Βουλή.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα ανεχθεί να γίνει μπάχαλο η χώρα και να μείνει η Ελλάδα χωρίς ρεύμα τώρα που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στα ύψη.
Δεν αποκλείει ακόμη και την επιστράτευση των εργαζόμενων σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στα άκρα ενώ ήδη ετοιμάζει βελτιώσεις στο νομοσχέδιο ώστε να αποδομήσει τα επιχειρήματα των Φωτοπουλαίων και των άλλων συνδικαλιστών που ετοιμάζονται για σύγκρουση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου