20.8.14

Οι ημέρες μας χωρίς μνημόνιο...



Ας τα πάρουμε όλα τοις μετρητοίς.
Ότι θα τα βολέψουμε με τα πλεονάσματα 2014-2016 και ότι θα καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό με δική μας οικονομική «παλικαριά».
Και άρα από τον προσεχή Οκτώβρη και οριστικά το 2015 θα κουνάμε το μαντήλι στην Τρόικα και θα κάνουμε κάντρο για μουσείο το μνημόνιο της Ε.Ε.



Εμείς ως ιθαγενείς της χώρας αυτής τι θα κερδίσουμε και τι θα χάσουμε;
Ας ξεκινήσουμε με αυτά που θα χάσουμε…



Εάν οι εκλογές δεν γίνουν στο επόμενο δίμηνο (πράγμα που μάλλον αποκλείεται) θα χάσουμε (στο ενδεχόμενο να έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) την παράσταση του κ. Στρατούλη να σκίζει το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής. 
Γιατί μέχρι να σχηματιστεί η αριστερή κυβέρνηση (με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ) και στην συνέχεια να ψαχτεί για το χρέος και την «στρατηγική» στην οικονομία θα αλλάξουν πολλά. Οπότε η παράσταση θα αναβληθεί ή και θα ματαιωθεί…
Εάν πάλι οι εκλογές γίνουν στο 2015 (μετά τις Προεδρικές, όπως προβλέπουν πολλοί) η κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει να σκίσει τίποτε απολύτως από μνημόνια.
Οι μόνοι προσφερόμενοι για σκίσιμο θα είναι πάλι οι φορολογούμενοι και οι καταθέτες...
Γιατί  αν, η νέα κυβέρνηση, τα ανακατέψει με τα πλεονάσματα (2015-2016) που θα εξασφαλίζουν (όπως και το 2014) τα φέσια τους κράτους προς τους ιδιώτες και οι «κλοπές» με μην μορφή φόρων ακόμη και στα ασανσέρ των πολυκατοικιών, πάει χάθηκε… Θα ψάχνεται και θα εκλιπαρεί για δανεικά με τόκο όσο…όσο.
Το δεύτερο που θα χάσουμε είναι η εντυπωσιακή σημερινή «πολιτική ωριμότητα» των κομμάτων να χωριστούν σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά.
Και να χωρίσουν, αντίστοιχα, τον λαό σε παρατάξεις για το απίστευτο χρέος που προκάλεσαν οι ίδιοι τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης!!!
Αυτή βέβαια η «πολιτική» οδηγεί τον (ορατό από σήμερα) «κίνδυνο» να δει κατάματα (όλος) ο λαός την τριτοκοσμική διχαστική τακτική. Και τότε είναι που θα τους πάρει και να τους σηκώσει...
Πόσο δύσκολο άλλωστε είναι να αντιληφθούν οι πάντες (ακόμη και οι φανατικοί) την μεγάλη αυτή πολιτική απάτη; 
Ότι με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, την μετανάστευση και με το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πληρώνονται οι σπατάλες που εξασφάλισαν κόμματα και κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης στα δικά τους παιδιά, στην διαπλοκή, και στον (επίσημο πλέον) οικονομικό κλάδο των κρατικοδίαιτων;
Το τρίτο που θα χάσουμε αν φύγει η Τρόικα και τελειώσουμε με το μνημόνιο θα είναι η αδυναμία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη να δικαιολογεί την ασύστολη φορολόγηση της κυβέρνησής του.
Γιατί σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του για την υπερφορολόγηση στην χώρα ευθύνεται η Τρόικα και τα λάθη που έκανε στην συνταγή της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Το τέταρτο που θα χάσουμε είναι η ευκαιρία που έχουν εδώ και πέντε χρόνια οι οικονομικοί υπουργοί και οι υπουργοί Εργασίας να φορτώνουν στην Τρόικα και τους δανειστές την ανικανότητά τους και τις σκοπιμότητές τους να βγάζουν  σκοτούρες για έσοδα και πληρωμές του ελληνικού σοβιετικού κράτους βάζοντας ότι φόρους θέλουν και όσα χαράτσια τους αρέσει στο όνομα της Τρόικας.
Το πέμπτο που θα χάσουμε θα είναι η μοναδική ευκαιρία να διαλύσουμε, βάσει μνημονίου, το σημερινό κράτος «Λερναία Ύδρα» με τα αμέτρητα κεφάλια και τις ανυπολόγιστες απαιτήσεις να τρώει μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, καταθέσεις, λεφτά, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, μαγαζιά, εργοστάσια, σπίτια, οικόπεδα και χωράφια για να ζήσει τα ατελείωτα στρατεύματα των παιδιών του που έχουν κάτσει στον σβέρκο του ελληνικού λαού.
Το έκτο που θα χάσουμε θα είναι η δυνατότητα να παζαρεύουμε με την Τρόικα χαριστικές διατάξεις κάθε μορφής και τροπολογίες φωτογραφίες για «ρυθμίσεις» που συνδέονται με την πανίσχυρη διαπλοκή και την εθνική κρατικοδίαιτη λογική.
Ας σημειώσουμε εδώ ότι στην μετά μνημονίου και Τρόικας εποχή η Ελλάδα υποχρεούται ( ως υπό επιτήρηση κράτος μέλος της Ε.Ε.) στην υποβολή ( στις Βρυξέλλες)  διετών και τετραετών προγραμμάτων για την οικονομία που θα εγκρίνονται ή θα περικόπτονται δι αλληλογραφίας και όχι με παζάρια. Άρα τέρμα τα αστεία…
Ας δούμε τώρα και τι θα κερδίσουμε φεύγοντας από την Ελλάδα η Τρόικα και τερματίζοντας τα μνημόνια.
Τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να κερδίσει ( στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα) αυτός που δεν ανήκει σε κομματικούς στρατούς, δεν τρώει ως κρατικοδίαιτος και δεν συμμετέχει σε διαπλοκή, «νέα τζάκια» και άλλα κυκλώματα.
Είναι ο ίδιος που δεν κέρδισε ούτε στο σαραντάχρονο πάρτι της μεγάλης κλοπής. Βεβαίως αυτά δεν ισχύουν για τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς που κερδίζουν ήδη χωρίς μνημόνια.
Όπως και για τους Κύπριους που ξέρουν να ανασαίνουν χωρίς Τρόικες. 

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου