6.8.14

Η ανάκαμψη ξεκίνησε από τα ...Γιάννενα…

Χαράς ευαγγέλια για τους Γιαννιώτες ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων που η είδηση της δημιουργίας στην πόλη τους της ...7ης κατά σειρά σχολής Αρχιτεκτόνων έφτασε σαν αστραπή!
Ο λόγος προφανής.


Κάποιες δεκάδες νέων με όνειρα για το μέλλον θα αναζητήσουν από Σεπτέμβρη μια στέγη και οι ντόπιοι που έβλεπαν τις μικρές γκαρσονιέρας τους να ρημάζουν τώρα θα αποκτήσουν ξανά ζωή και οι ίδιοι ένα μηνιαίο εισόδημα από τα ενοίκια για να βγάλουν τα σπασμένα.



Αυτή βέβαια είναι η μια όψη του νομίσματος, που ικανοποιεί στο ελάχιστο τις ανάγκες κάποιων λίγων ιδιοκτητών μια μικρής τοπικής κοινωνίας.
Αλήθεια, όμως, είναι αυτή η σχολή που έλλειπε από το μοντέλο εκπαίδευσης που θέλουμε;
Υπάρχει αλήθεια κάποιο μυστικό σχέδιο που θέλει την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να γίνεται το κέντρο της νέας οικοδομικής επανάστασης, οπότε οι νέοι Αρχιτέκτονες που θα αποφοιτήσουν σε 2, 3 ή σε 4 χρόνια θα πάρουν το παιχνίδι στα χέρια τους;
Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε πρόκειται σίγουρα για μια έξυπνη κίνηση και πολύ περισσότερο για μια "πονηρή" επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου.
Όμως, όταν όλοι θεωρούν τον τουρισμό τη βαριά μας βιομηχανία, τότε πιο λογικό θα φάνταζε μια Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων σε κάθε πρωτεύουσα νομού, παρά άλλη μια Σχολή Αρχιτεκτόνων.
Δηλαδή, τι περιμένουμε να προσφέρουν οι περίπου 1000 απόφοιτοι Αρχιτέκτονες ετησίως σε μια χώρα όπου από το 2005 η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά 50% και αυτά όταν ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 110000 πολιτικοί μηχανικοί σε ολόκληρη την επικράτεια...
Για να μην τους αδικώ, είμαι βέβαιος ότι οι έχοντες την εξουσία στα χέρια τους και σχεδιάζουν τα μελλούμενα, κάτι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους που θα το δούμε σε λίγα χρόνια να ξετυλίγεται και να αποδίδει με καταιγιστικούς ρυθμούς. 
Όπως συνέβη και στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια οι αντίστοιχες Σχολές Γυμναστικής Ακαδημίας σε όλη την περιφέρεια...
Τότε - όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων - το σχέδιο ήταν η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και ως εκ τούτου η δυναμική παρουσία της Ελλάδας με πληθώρα Γυμναστών και Αθλητών άρτια προετοιμασμένων...
Σε μια μελλοντική Ολυμπιάδα Αρχιτεκτόνων από ολόκληρο τον κόσμο είναι βέβαιο πως η χώρα μας θα ...σαρώσει τα χρυσά μετάλλια!

Γιάννης Πιτταράς  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου