10.9.14

Αμφίπολη: Το νέο βάθρο του κάθε πικραμένου;



Το είδαμε κι αυτό.
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.
Δυστυχώς ότι και να γίνει, σεισμός, κρίση, ακόμη και πόλεμος… οι νεοέλληνες θα είναι στο κόσμο τους.
Ο καθένας για τη πάρτη του.




Και αυτό είναι λογικό αφού περάσαμε μια ολόκληρη εικοσαετία και βάλε, όπου νόμος είναι το δίκιο του κάθε πικραμένου, που σήμερα δηλώνει αγαναΧτισμένος, και όπου κουμάντο κάνουν οι συνδικαλιστικές ντουντούκες και οι πάσης φύσεως συντεχνίες.
Έτσι είναι η πλέρια δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα από το 1981 και μετά.
Ντόρος να γίνεται, και από κει και πέρα γαία και πυρί μιχθείτω…


Χάσαμε μια ολόκληρη γενιά, ίσως και δυο, που εμποτίστηκαν από το μικρόβιο της ήσσονος προσπάθειας, μεγαλώνοντας (επί Μενεγάκη) σε μια κοινωνία όπου όποιος φωνάζει παραπάνω κερδίζει, ενώ όποιος πάει με τη λογική και με τη νομιμότητα, χωρίς πανό και ντουντούκες, χωρίς κομματική κάλυψη, χωρίς μπούγιο, μένει πίσω καταϊδρωμένος, και στην απ’ έξω.
Έτσι, την ώρα που η Ελλάδα ξαναγίνεται επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος  λόγω των ανασκαφών στην Αμφίπολη, την ώρα που η υφήλιος κρατάει την αναπνοή της, μια ομάδα αγαναΧτισμένων πρόλαβε και έκανε το θαύμα της.
Και για να πω την αλήθεια, από τη Ραχήλ το περίμενα, από αλλού μας ήρθε.
Δυστυχώς, ο «πολιτικός ακτιβισμός» δεν έχει ιδεολογικά όρια.
Μόνο συμφέροντα, και ιδιοτελείς επιδιώξεις.
Που δεν σέβονται τίποτα.
Και όπως κατά καιρούς βλέπουμε πανό και μαύρες σημαίες του ΠΑΜΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Παρθενώνα ή στον Λευκό Πύργο, έτσι και χθες είδαμε κάτι παρόμοιο στον τύμβο της Αμφίπολης!
Ναι εκεί όπου οι αρχαιολόγοι εργάζονται πυρετωδώς, και όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν, και καλώς,  αφού όπως διάβασα χθες μέχρι και ο Κ. Καραμανλής έφαγε πόρτα, αν και πρώην πρωθυπουργός, αλλά και κοντοχωριανός της περιοχής.
Εκεί που τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα περιμένοντας την ανακάλυψη του αιώνα.

Εκεί βρήκαν να πουν τον πόνο τους κάποιοι πικραμένοι, που είτε έχουν δίκιο είτε όχι είναι φάουλ, και οφ σάιντ μαζί.
Τι έγινε;
Διαβάστε και φρίξτε:

Περισσότεροι από 50 γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Ροδολίβος βρέθηκαν την Τρίτη στον λόφο Καστά, όπου διεξάγονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Αρχαίας Αμφίπολης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οριστικό κλείσιμο της σχολικής μονάδας.
Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, στις αρχαιολογικές ανασκαφές, στο λόφο του Καστά μέχρι την απαγορευτική μπάρα.
Με θέα τις αρχαιολογικές ανασκαφές, προσπάθησαν να σηκώσουν το πανό τους που έγραφε «όχι στο κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβος» κάτι που δεν κατάφεραν τελικά, καθώς επενέβησαν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και κλιμάκιο της αστυνομίας που έφτασε άμεσα στο σημείο.
«Αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ για να μας ακούσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ροδολίβους Χρήστος Βακάλης.

Έτσι απλά και νεοελληνικά!
Ποιο μνημείο, ποιος Αλέξανδρος, και ποιος Βρασίδας…
Η μόνη χρησιμότητα του τύμβου για κάποιους μπουζουκοκέφαλους είναι να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες μπας και  μάθει ο πλανήτης τα δίκαια αιτήματα του κάθε «αδικημένου», που η χούντα των σαμαροβενιζέλων τον γονάτισε αφού…
Και ίσως ενδιαφερθεί για πάρτη μας ο Ομπάμα, ή ο Πούτιν, και μας βάλουν λεωφορείο.
Και έτσι σε λίγο μην εκπλαγείτε αν πάρουν χαμπάρι την Αμφίπολη και οι μαϊντανοί του λάιφσταιλ.
Και δούμε καμιά μοντέλα ή καμιά «φωνάρα» να ξεβρακώνονται επάνω στο λόφο, μπας και τις πάρει η κάμερα, και μάθει ο κόσμος το ταλέντο τους, και τις κλείσει δουλειά ο Σειρηνάκης. 



Μάλιστα, επειδή οσονούπω δεν αποκλείω τίποτα από τα παραπάνω, έφθασα σε σημείο να σέβομαι μέχρι και τον Σύριζα, που μέσα στον νταλκά του μη τυχόν και βρεθεί τίποτα το σημαντικό στην Αμφίπολη που να έχει σχέση με τον Ελληνισμό, τουλάχιστον τηρεί μια αξιοπρεπή σιγή ιχθύος, και μια αποστασιοποίηση, που έστω και εμμέσως κάνει καλό.
Αλλιώς, φαντάζεστε τη Ζωζώ να σκαρφαλώνει ξεμαλλιασμένη στο λόφο, με τον φίλο της με την αφάνα (τον Τσε Ντουντούκα) από δίπλα, και τον Κουράκη τον κοτσιδάκια από κάτω, να διαμαρτύρονται για τα δίκια των Πακιστανών λαθρό, και οι κάμερες του CNN και του BBC, να μας κάνουν σούργελο σε ολάκερο τον πλανήτη;
Τη φαντάζεστε να φωνάζει εκείνο το ψόφιο και άψυχο μηχανικό «βοήθεια… βοήθεια», δίπλα από τις Καρυάτιδες;
Και να  βλέπουν τα χάλια μας μέχρι και στην Ιαπωνία;
Μπρρρρ………..

Strange Attractor


ΥΓ-Την είδηση τη διάβασα εδώ.
 

1 σχόλιο:

  1. Το πλέον γνωστό πολιτικό σύνθημα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα είναι το : Νόμος είναι το
    δίκιο του εργάτη. Μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξει σε : Νόμος είναι το δίκιο του μα...κα.
    Υπομονή, δεν πιάσαμε ακόμη πάτο, λίγο μένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή